|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Internet s dva kompa na jedan ruter
Zanima me kako da se istodobno spojim s dva kompa na jedan ruter? jer kad mi je jedan na internetu,drugi se nemoze spojit jer javi neki ip error! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
el si probao ovo? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331 a pomoglo bi i malo više informacija ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Imam D-linkov dls-584t,procito sam sve iz tvog linka ali i dalje nekuzim sta treba isprobat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
SS svih relevantnih postavki routera (makni podatke za internet konekciju sa SS-ova), i ipconfig/all sa obadva računala za početak. Ono što se najvjerojatnije dešava da ti 2 uređaja imaju iste IP adrese.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ma dobro nvm,pitat cu frenda da mi nastima posto ja vas compfreekove nista nerazumijem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dakle, moraš svoj adsl modem prebaciti u router mode da bi taj spoj radio. Klikni na gore dani link i pogledaj šta piše za D-Link 684 te to primjeni za svoj modem.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
e ljudi, posto izgleda da je FREAKenstein odusto od ove teme ![]() imam Kasda ADSL Router i prebacio sam ga u router mod sa bridge i pokusavam spojit 2 racunala (svoj desktop i lap), na desktopu radi normalno no nikako ne mogu sredit da mi radi i za lap... jos jedna cudna stvar...kad sam spojio 2 kompa na router, slucajno sam 1. kabel koj je vec bio spojen "odspojio" (jer nema onu kvacicu) i od onda me trazi da se konektam preko internet konekcije isto kao da sam u bridge modu, restarto sam PC no ista stvar, vise mi nije automatski konektan na net...koj vrag... tnx na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jesi li siguran da si uspio Kasdu prebacit u Router mode? Ta nakupina elektronike se zna čudno ponašati tako da . . . Privremeno makni PPPoE Dial-Up, postavi fiksne mrežne postavke, . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
already done... je, sigurno je u router modu, nebi inace automatski bio online kad upalim komp bez spajanja jel moguce da se sama od sebe vratila u bridge mode? izbristat cu sve postavke pa probat ispocetka... osim ako netko ima drugu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
bjezi od te kasde...to je fakat smeche, dobro je jedino u bridge modu (kolko je dobro, to je sad samo pitanje ![]() probaj nabaviti nekaj malo kvalitetnije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
joj e...dosta mi je fakat vec prica o tome kolko je smece itd itd...ZNAM, ok? al bar probavam, ak necu uspjet...dobro, nabavit cu nes drugo, ali zasto ako ipak uspijem s ovim...meni nikad nije radila probleme pa i sad u router modu mi dobro sve radi vec par dana, a ovo sta nisam lap uspio spojit je vjerojatno moja greska... @d'beast, sorry, znam da je dobronamjerno, al plz bez toga, vec mi na usi izlazi kolko je sranje kasda neki drugi prijedlog? edit: evo sve radi sad...ne znam zasto ali bio sam zaboravio upisat default gateway na laptopu pa normalno da se nije mogo connectat, eto bar jedan plus za kasdu...zasad Zadnje izmijenjeno od: Astral. 07.04.2008. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Evo ja ti nisam rekao koliko je to smeće od routera ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
imam i ja problem s kasdom (ko bi rekao) pratio sam sve upute s ovog foruma o prebacivanju kasde u ruter mod ali mi nikako nije uspjelo , sad mislim uzeti polovni se515DSL , jel taj siemens valja sta i koja mu je realna cijena
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Evo uspio sam srediti problem ![]() Svima jedno veliko hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
sve napravim i kad se treba konektati nece... resetirah ga i sve opet napravim i onda mi nijedan komp nece na net..... vec sam jedno 5 puta pokusavao umreziti , po onim uputama s pceksperta po uputama iz knjižice od rutera i tako... neam više živaca
![]() |
#21 |
Premium
|
kada napravis sve sta treba u 192.168.1.1, onda zagasis to i moras pricekat nekih 5min, onda zagasis kasdu i ponovo je upalis pa kad se stabilizira nakon nekih 2min, trebala bi automatski podic vezu ako imas neke dial up konekcije jos uvijek zbrisi ih tako da te to ne trazi i probaj ako ti ne uspije na gore opisan nacin: resetiraj komp i usput zagasi kasdu, i kada vidis logo od biosa pri bootanju, upali kasdu - meni nekad proradi na taj nacin |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
pokušat cu preko vikenda... tnx na savjetima , nisam znao da bi trebalo toliko pricekati
![]() |
#24 |
Registered User
|
ovo nisam ja napisao nego je koristio moj account no one jer mi je saznao sifru koji noob |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|