|
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nevidim zašto nebi bio, naravno ovisi o sreći kolko ćeš se nagnjaviti da sve središ ali linux u pravilu radi na svemu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Trebalo bi ti sve raditi, uključujući i zvuk i sve. Ali ti isto tako preporučam da ako ti je ovo prvi susret s linuxima onda napravi dual boot win/linux ili skini live verziju pa tako isprobaj i pohvataj neke osnove, jer ovako se nečeš snaći i izgubit ćeš previše živaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Does youer dewg byte?
|
EXT2 mi je provjerena metoda, EXT3 nisam nikad stavljao ![]() U windowsima imaš PAGEFILE , a to ti je Swap u jednom fajlu. E sad , Linux zahtijeva posebnu particiju za swap (njemu je particija fajl pa na kraju dođe na isto, al ostanimo samo na onom izvan zagrade ![]()
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Ja u pravilu stavljam Ext3 danas, Ext2 je ok ali 3ca je jednako brza a ima dodatne stvari ako zatrebaju... Što se razmjene podataka između windowsa i linuxa tiče najbolje je da si napravi jednu Fat32 particiju negdje na diskovima za tu svrhu, makar se može lako sa par skripti rješiti čitanje NTFS sa linuxa (makar gro distri već po defautu to radi) sa zapisivanjem je druga priča... Ja sa 2+GB nikad nisam niti stavljao swap particije veće od 1x ram i to je uvjek radilo ko bog i nikad problema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo malo pojašnjenja oko FS-ova: http://arstechnica.com/articles/paed...-systems.ars/5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Lunatic
|
Citiraj:
Ja imam tri NTFS particije koje koristi win, i sa svih se bez problema čita i zapisuje na njih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
Stvarno? Zanimljivo... Inače AFAIK M$ još uvjek nije izdao specifikacije za NTFS pa je tako handling svega na njemu raznorazni "reverse engeenering" i kao takav je u startu ograničen i nepouzdan ali dobro ako tebi radi onda će valjda i njemu - teoretski...
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Provjereno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
ubacim cd, restartam komp, krene čitati boot from cd... zastane na trenutak i samo počne loadati win xp. snimio sam direktno iso verziju na cd, a nakon toga i otpakiranu od strane poweriso-a i opet isto. naravno prethodno stavim 1st boot device cdrom...
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
|
Zato jer je dobar dio rješenja koja sam prije imao prilike vidjeti poblesavio kad je particija prešla rečenu veličinu... Očito im nešto nije baš bilo dobro sa 48bit LBA... Ali nema veze budem sad osobno isprobao dal radi, za par minuta... ![]() Edit: bogme radi, štoviše i sam ubuntu već po deafaultu ispravno mounta i velike particije, ljepo... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 31.03.2008. u 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Lunatic
|
Za dizajn ti ja baš nebi koristio linuxe, ja ti za dizajniranje koristim XP, a za pisanje koda i sve ostalo koristim linux, XP imam baš zbog dizajna i igri. btw. Samo da se nadopunim da Fedora u Gnome-u sama mounta i sve, a u KDE sam morao ručno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Bez obzira na sučelje,svaka particija se može automatski mountat ako se doda u /etc/fstab sa primjerenim opcijama ofkors. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
iskustva sa sabayona: live cd prošao u redu, instalacija također, gnome sučelje odabrao, i nakon restarta ne želi ući u sistem. javi error loading OS ![]() toliko o tome za sad...
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|