|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() ovak, problem je sljedeći: Na kompu je prije bila stara graficka koja je crkla. POšto je bila pod garancijom u vemilu dali novu x1650pro i sad ponekad u igrama a i drugdje jednostavno se ugasi monitor... i ništ ne pomaže osim restarta. Probal sam reinstalirati drivere, pa windowse, pa omega drivere staviti...svugdje isto. Odnio tamo graficku, misleći da je neispravna no oni je testirali i rekli da je ispravna. Ram je testirani-ispravan, stara radeonka 9200 radi bez problema. Ploča je asrock k7vt4a+ proc je sempron 2500+. Napajanje je neko 400w (na graf piše da treba najmanje 350w) Dodatni kabel za napajanje je isto uštekani. Jel moguće da je napajanje pri kraju? evo naponi iz everesta u idle loadu Naponi CPU jezgra 1.58 V +3.3 V 3.10 V +5 V 4.84 V +12 V 11.77 V +5 V Standby 4.73 V hvala,pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Naponi su ti koma. Mogu mislit koliko to legne dolje kad ga nahajcas na 100%, OMFG. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
dali ti mozda monitor ima digitalni ulaz ako da spoji na digitalni pa probaj tako...ja sam imao slucaj da s vga-a kablom na x1650pro desi mi se nekada da crkne monitor i nece mi sliak doci dok ne restartam komp sto je vrlo cudno bilo ali sam shvatio jos jednu stvar da je x1650pro glupost i da sam spojio hdd i grafu na isti kabal od napajanja pa se preoptereti i samo pocne zujati i resetira se komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Promjeni psu... Fortron 350W PNF should do it. 2oo novaca, Adm, vemulj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
probal sam staviti drugo napajanje, ali ista priča... mada nije mi ni ovo prejako :-( sad idem probati s trećim napajanjem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Nikakva korist ako ponovno probaš s nekima napajanje tipa MS bez obzira koliko wata piše da ima, posudi negdje brand napajanje pa će i 300W biti dosta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje napajanje je bio neki codegen, naponi su mu oko normalnih. S tim da sam stavil everest da logira vrijednosti - nije bilo uopce padova napona... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hebeš vemulj. Oni će uvijek reći da je dobra. Odi kod frenda i tamo je istestiraj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
ako u Vemilu vele da je dobra, onda sigurno ne lažu, nije se njima za igrati sa takvim stvarima, vjeruj mi, da je grafa u pitanju (pošto je bila na servisu) oni bi ovu prekrižili i dali ti novu... ...slažem se sa Fingerom....posudi si od nekoga brand name Psu, tipa Forton Pnf, Čuftek, Corsair, etc.... i ispravno sve spoji, pa ćeš vidjet dal sve dobro radi, ja bi isto reko da je tu psu zakazao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
sam svoj aka
|
@Vin EuroDizel, pa niste se baš svi usaglasili za psu, ima i drugih mišljenja, a ja svojim komentarom dajem potpis vama koji ste rekli da je greška u napajanju....evo coconut ima opet neko svoje mišljenje, koje odstupa od vaših..... nadovezao sam se na temu jer sam imao slučaj reklamacije sa Vemilom, i uljudno su se ponjeli (riknula mi zvučna, dali su mi novu), ne vidim razloga zašto nebi iznio svoje mišljenje, sugestiju.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Eliminirao sam napajanje jer je čovjek rekao da je promijenio 3 i da mu s nijednim nije radilo. Logika mi kaže da je tako isključena greška s napajanjem. Pogotovo što njegova konfa baš i nije neki potrošač. Dakle, treba tražiti dalje.
![]() |
#15 | |
sam svoj aka
|
Citiraj:
....znači da ipak psu igra neku vražju ulogu....moj savjet ti je da definitivno promjeniš psu (Forton 350Pnf_Vemil-218kn, već je Kristijan_7 reko, al stavljam potpis na njega), a pošto ti se monitor pod opterečenjem gasi, znači da je i grafa oštećena, tak da probaj sa reklamacijom....još bi ti samo savjetovao da probaš neku drugu grafu(frenda, susjeda, etc...), na novom psu, pa da vidiš situaciju, evo tako bi ja napravio.... OT: na forumu sam da naučim nešto novo, da pokušam pomoći i dati neki koristan savjet, naravno ako je to u mojoj moči, nemojte me gledat ko spamera..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Problem riješen!!!
Citiraj:
PROBLEM RIJEŠEN! Stavio omega drivere i smanjio AGP na 4X i sad normalno radi... Napajanje bude izdržalo još neko vrijeme... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|