PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Grafička ili... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=100371)

vlovrec 04.03.2008. 20:45

(riješeno) Grafička ili...

ovak, problem je sljedeći:
Na kompu je prije bila stara graficka koja je crkla. POšto je bila pod garancijom u vemilu dali novu x1650pro
i sad ponekad u igrama a i drugdje jednostavno se ugasi monitor... i ništ ne pomaže osim restarta. Probal sam reinstalirati drivere, pa windowse, pa omega drivere staviti...svugdje isto. Odnio tamo graficku, misleći da je neispravna no oni je testirali i rekli da je ispravna.
Ram je testirani-ispravan, stara radeonka 9200 radi bez problema.
Ploča je asrock k7vt4a+ proc je sempron 2500+.
Napajanje je neko 400w (na graf piše da treba najmanje 350w)
Dodatni kabel za napajanje je isto uštekani.
Jel moguće da je napajanje pri kraju?

evo naponi iz everesta u idle loadu

Naponi
CPU jezgra 1.58 V
+3.3 V 3.10 V
+5 V 4.84 V
+12 V 11.77 V
+5 V Standby 4.73 V

hvala,pozdrav

Dizel 04.03.2008. 21:10

Naponi su ti koma. Mogu mislit koliko to legne dolje kad ga nahajcas na 100%, OMFG.

moonshadow 04.03.2008. 21:12

dali ti mozda monitor ima digitalni ulaz ako da spoji na digitalni pa probaj tako...ja sam imao slucaj da s vga-a kablom na x1650pro desi mi se nekada da crkne monitor i nece mi sliak doci dok ne restartam komp sto je vrlo cudno bilo ali sam shvatio jos jednu stvar da je x1650pro glupost i da sam spojio hdd i grafu na isti kabal od napajanja pa se preoptereti i samo pocne zujati i resetira se komp ;)

Kristijan_7 04.03.2008. 21:20

Promjeni psu... Fortron 350W PNF should do it. 2oo novaca, Adm, vemulj.

vlovrec 04.03.2008. 21:32

Citiraj:

Autor moonshadow (Post 967133)
dali ti mozda monitor ima digitalni ulaz ako da spoji na digitalni pa probaj tako...ja sam imao slucaj da s vga-a kablom na x1650pro desi mi se nekada da crkne monitor i nece mi sliak doci dok ne restartam komp sto je vrlo cudno bilo ali sam shvatio jos jednu stvar da je x1650pro glupost i da sam spojio hdd i grafu na isti kabal od napajanja pa se preoptereti i samo pocne zujati i resetira se komp ;)

nemam nazalost dvi :-(
probal sam staviti drugo napajanje, ali ista priča... mada nije mi ni ovo prejako :-(
sad idem probati s trećim napajanjem...

6Finger 04.03.2008. 22:33

Citiraj:

Autor vlovrec (Post 967170)
nemam nazalost dvi :-(
probal sam staviti drugo napajanje, ali ista priča... mada nije mi ni ovo prejako :-(
sad idem probati s trećim napajanjem...

Nikakva korist ako ponovno probaš s nekima napajanje tipa MS bez obzira koliko wata piše da ima, posudi negdje brand napajanje pa će i 300W biti dosta.

vlovrec 05.03.2008. 07:40

Citiraj:

Autor 6Finger (Post 967214)
Nikakva korist ako ponovno probaš s nekima napajanje tipa MS bez obzira koliko wata piše da ima, posudi negdje brand napajanje pa će i 300W biti dosta.

Siguran si u ovo? Probal sam s 3 razlicita napajanja. Simptomi svugdje potpuno isti... Po mojem bi prije bilo ovo sto mi je moonshadow reko??
Zadnje napajanje je bio neki codegen, naponi su mu oko normalnih. S tim da sam stavil everest da logira vrijednosti - nije bilo uopce padova napona...

coconut 05.03.2008. 07:52

Odnesi grafu kod nekog frenda i probaj je tamo.

vlovrec 05.03.2008. 07:57

Citiraj:

Autor coconut (Post 967402)
Odnesi grafu kod nekog frenda i probaj je tamo.

Ma bila u vemilu. Oni vele da je ispravna...

coconut 05.03.2008. 07:59

Hebeš vemulj. Oni će uvijek reći da je dobra. Odi kod frenda i tamo je istestiraj.

karlito 05.03.2008. 09:00

ako u Vemilu vele da je dobra, onda sigurno ne lažu, nije se njima za igrati sa takvim stvarima, vjeruj mi, da je grafa u pitanju (pošto je bila na servisu) oni bi ovu prekrižili i dali ti novu...
...slažem se sa Fingerom....posudi si od nekoga brand name Psu, tipa Forton Pnf, Čuftek, Corsair, etc.... i ispravno sve spoji, pa ćeš vidjet dal sve dobro radi, ja bi isto reko da je tu psu zakazao....

Dizel 05.03.2008. 11:39

Citiraj:

Autor karlito (Post 967426)
ako u Vemilu vele da je dobra, onda sigurno ne lažu, nije se njima za igrati sa takvim stvarima, vjeruj mi, da je grafa u pitanju (pošto je bila na servisu) oni bi ovu prekrižili i dali ti novu...
...slažem se sa Fingerom....posudi si od nekoga brand name Psu, tipa Forton Pnf, Čuftek, Corsair, etc.... i ispravno sve spoji, pa ćeš vidjet dal sve dobro radi, ja bi isto reko da je tu psu zakazao....

Bas volis ponavljati sto smo nas 4 prije tebe rekli samo da napises bilo sto, ha?

karlito 05.03.2008. 11:49

@Vin EuroDizel, pa niste se baš svi usaglasili za psu, ima i drugih mišljenja, a ja svojim komentarom dajem potpis vama koji ste rekli da je greška u napajanju....evo coconut ima opet neko svoje mišljenje, koje odstupa od vaših.....
nadovezao sam se na temu jer sam imao slučaj reklamacije sa Vemilom, i uljudno su se ponjeli (riknula mi zvučna, dali su mi novu), ne vidim razloga zašto nebi iznio svoje mišljenje, sugestiju....:nono:

coconut 05.03.2008. 12:23

Eliminirao sam napajanje jer je čovjek rekao da je promijenio 3 i da mu s nijednim nije radilo. Logika mi kaže da je tako isključena greška s napajanjem. Pogotovo što njegova konfa baš i nije neki potrošač. Dakle, treba tražiti dalje.

karlito 05.03.2008. 12:42

Citiraj:

Autor coconut (Post 967567)
Eliminirao sam napajanje jer je čovjek rekao da je promijenio 3 i da mu s nijednim nije radilo. Logika mi kaže da je tako isključena greška s napajanjem. Pogotovo što njegova konfa baš i nije neki potrošač. Dakle, treba tražiti dalje.

sve to štima i logično je ako izmjeni 3 napajanja, a nema nikakvih pomaka na bolje, da greška nije u napajanju, tu se slažem sa tobom....važno je spomenuti da su to najvjerojatnije bile neke no name firme, koje baš ne garantiraju sigurnost, sve dok nije uzeo Codegen....onda je ipak došlo do nekog poboljšanja, tak bar veli....
....znači da ipak psu igra neku vražju ulogu....moj savjet ti je da definitivno promjeniš psu (Forton 350Pnf_Vemil-218kn, već je Kristijan_7 reko, al stavljam potpis na njega), a pošto ti se monitor pod opterečenjem gasi, znači da je i grafa oštećena, tak da probaj sa reklamacijom....još bi ti samo savjetovao da probaš neku drugu grafu(frenda, susjeda, etc...), na novom psu, pa da vidiš situaciju, evo tako bi ja napravio....

OT: na forumu sam da naučim nešto novo, da pokušam pomoći i dati neki koristan savjet, naravno ako je to u mojoj moči, nemojte me gledat ko spamera.....:care:

domy_os 05.03.2008. 16:41

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 967538)
Bas volis ponavljati sto smo nas 4 prije tebe rekli samo da napises bilo sto, ha?

A ti baš voliš iz teme u temu spamati? Ako ti jedan ban nije dovoljan, ne znam koliko ti još treba...

vlovrec 06.03.2008. 20:23

Problem riješen!!!

Citiraj:

Autor vlovrec (Post 967099)
ovak, problem je sljedeći:
Na kompu je prije bila stara graficka koja je crkla. POšto je bila pod garancijom u vemilu dali novu x1650pro
i sad ponekad u igrama a i drugdje jednostavno se ugasi monitor... i ništ ne pomaže osim restarta. Probal sam reinstalirati drivere, pa windowse, pa omega drivere staviti...svugdje isto. Odnio tamo graficku, misleći da je neispravna no oni je testirali i rekli da je ispravna.
Ram je testirani-ispravan, stara radeonka 9200 radi bez problema.
Ploča je asrock k7vt4a+ proc je sempron 2500+.
Napajanje je neko 400w (na graf piše da treba najmanje 350w)
Dodatni kabel za napajanje je isto uštekani.
Jel moguće da je napajanje pri kraju?

evo naponi iz everesta u idle loadu

Naponi
CPU jezgra 1.58 V
+3.3 V 3.10 V
+5 V 4.84 V
+12 V 11.77 V
+5 V Standby 4.73 V

hvala,pozdrav

PROBLEM RIJEŠEN!
Stavio omega drivere i smanjio AGP na 4X i sad normalno radi... Napajanje bude izdržalo još neko vrijeme...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:33.