Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.02.2008., 21:20   #1
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
kkod mene radi, kod vlasnika zblesira

vakoc...bio je win 98 na kompu...ja sam stavio obican xp pro sp2, i kod mene je shljakalo...odnio sam ga natrag vlasnicima, zblsirao sa na citnaju nekog usb sticka(koji drugdje radi normalno) i onda su ga zagasili drzanjem tipkeza gasenje i kasnije prekidacem na napajanju..onda kad su ga upalili, stalno se vrtio na pitanje safe mode i to...onda sma napravio repair win(doma) i radilo je ok, vrati sam komp, upalim ga, decki ubace neku igriucu instalirati, komp pukne plavi ekran, i poslije restarta opet javalj da tajneki file je deformus.... i nista, ja lud, uezo komp doma, i ponovno rjesio win, ali ovaj put sam koristio neki last xp da ga isporbam, i kod mene radilo sve normalno, instalirao doatne programe, nod32, office i sl ...donesem ga natrag, (zab sam postekati sve unutra) pa sam ga morao restartati jer nije ocitao ps2 misha i tipk...i onda mi izbaci gresku da neki file ne valja, da ubacim win cd i da pritisnem r... sad sam ga opet uzeo doam...u medjuvremenu sam biuo napajanje zamjenio za drugo, ali isto...jer sumnjam na njihovu struju...jer mi seznaci u radu samo tak zagasilo sve...ploca ima 4 ram utora 2 za ddr a 2 za sdram..maknuo sam jumper i staioo jednu plocicu 256 ddr jer su oni imali 128sdrama... proc je neki pent 2,4 , a maticna je neka matsonic..ono, wtf, sutra cu ga probati doma upaliti...zaboravih da mi je nakon sto je tamo ponovno zablesirao, i mislio sam doma napraviti samo repair...stsnem paljenje, i dok sam trazio cd, vidim on s buta, i normalno se upalio...rekoh loodd, bas ne voli svoju familiju kod njih u uticnici ima 216-218v..tako, malo kao da varira, pa mslim si , da nije napajanje osjetljivo malo zbog toga, a mozda sad i ti rami vucu malo vishe struje...ima netko slican slucaj ili ideju?
Staro 19.02.2008., 21:24   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Joj, te kvazi combo ploče nisu nikada nikoga usrećile, pogotovo i tog vremena sdr i ddr memorije. No, jesi sigran da nije hard otišao, tj. odlazi pa laganini korupta fajlove na instalaciji?
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2008., 23:43   #3
walbandon
Premium
Moj komp

a, sta ja znam...ali mene muci, zasto kod mene doma radi, a kod njih doma ne zeli..moram probati sa jednim boljim napajnjem, a za to moram izvaditi iz svoga kompa 300w, sto mi nije oocija, ali boilje nego im raditi bzvz troska od sto kn..i, mogao bi probati drugi hdd ubaciti unutra, no, sranje je sto to mora kod njih raditi , a ne kod mene
Staro 20.02.2008., 00:02   #4
tatamataOS
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
Pozdrav ekipi, imao sam sličan slučaj. Problem je rješilo drugo napajanje, a dok nisam došao do riješenja razmišljao sam i o provjeri ispravnosti produživača u koji se komp kopčao i provjerio kabl od napajanja.
tatamataOS je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2008., 22:52   #5
walbandon
Premium
Moj komp

eto...dogoilo se i kod mene..tako da sam izvadio ddr(256moje) i vratio nazad njihov sdram(128), je da komp radi sporije, ali za sad radi...bumo vidli..p.s. ponude za sdram na pm
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno