|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Gigaset SE555 - neće se spojiti na net
E, ovako. Imam Gigaset SE555 WLAN dsl router. Stavio sam na njega onaj zadnji firmware (mislim da je 1.30n) i savršeno je radio od kada sam stavio taj firmware. I reconnect i port forward...sve. I prije par dana nije se htio spojiti na net. Probao sam ga resetati, ponovo podesiti, staviti drugi firmware i ništa... Onda sam zvao T-Com i oni su mi lijepo rekli da je garancija od godinu dana na router prošla, pa sam ja pitao zašto je samo godinu dana kada se potpisuje ugovor na dvije godine? Oni su rekli da su tako složili i da router više nije njihova briga... Ima li itko kakvu ideju što da sa routerom napravim ili da ga nekako popravim? Ili je jednostavno otišao u vječna lovišta i to je to? EDIT Uspio sam onaj Elcon 2235 nabaviti (ili tako nekako). Postavio ga u router mod, ali svaki put nakon 2 dana se smrzne,tj. nakon drugog reconnecta, moram ga upaliti i ugasiti da normalno radi. Može li se to nekako riješiti, u slučaju da je Gigaset SE555 otišao kvragu? Zadnje izmijenjeno od: mskvorc1. 16.01.2008. u 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Ukoliko je procedura flash - anja novog firmware - a prošla ok, SE555 erb konfig bi trebao biti dostupan na http://192.168.1.1. Napomena, starija serija firmware - a ili uređaja je imala defoult IP na 192.168.2.1, na računalu postavi IP 192.168.1.xxx i Gateway 192.168.1.1. Drugi važan detalj i vjerojatni razlog tvojih problema je što nakon promjene firmware - a u routeru nisu postavljeni parametri T-Com adsl - a (VPI/VCI/. . .). Sav potreban info se nalazi u Sve o ADSL - u i evo slika od tamo sa postavkama: ![]() ![]() ![]() ![]() Samo trebaš promjenit svoj user name / password. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Po tvom odgovoru predpostavljam da web konfig funkcionira, jedino možeš probati ponovo flash - at. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Kad se odlučiš bacit ga, nemoj, pošalji mi ga |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pitat ću tu da ne otvaram novu temu prije sam mogao normalno na net s oba kompa istovremeno,dakle u ruterskom modu, ali onda poslije nisam trebao dva kompa pa sam ga stavio u modemski mod, a sad opet trebam ruterski mod ali jednostavno ne želi. ja stavim kao na slici da je uvijek ON ali on opet radi u modemskom , jel zna netko kak da to podesim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne vidim ti predzadnju postavku, PPPoE pass-through. Ta postavka mi je na on. Također, line mod mi je na [I]G.992.1 (G.DMT)[/I Meni je ona na on, sve ostalo kao i kod tebe (always on) i normalno 2 kompa idu na net. Jesi siguran da si ugasio sve PPPoE konekcije ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Moderator
|
Vjerojatno nisi poslušao uputstvo u kojem lipo piše da nakon firmware update prvo napraviš reset pa tek onda full konfig. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Ma ponekad se SE555 zblesira kod tak nekih stvari (meni se to samo jednom dogodilo, valjda tek na početku kada sam ga dobio kad nisam imao pojma kaj delam u njemu ![]() A onda je hard reset najbolje rješenje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|