Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2008., 11:10   #1
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
laptop,pc,adsl na switchu

Pozdrav. Na switch sam spojio Laptop, PC i ADSL router(siemens c-010 nesto). Mreza radi, obadva kompa mogu ic na net...ali nemogu istovremeno na jednom user-u. Npr. spojim se na net sa laptopom sa ujakovim tcom user accountom, a na obicnom kompu sa svojim tcom user accountom i radi. Ali nemogu se spojiti sa istim istovremeno na obadva kompa jer kaze kao da je zauzet...sorry,ako ovo negdje pise, nisam uspio naci. frend mi je spominjo neki gateway ali neznam sto da napravim.
Staro 30.01.2008., 11:50   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2008., 12:17   #3
maksimovic
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
prebaci modem u ruter mod (objašnjenje-http://pcekspert.com/articles/400-1.html)
namjesti da si stalno spojen na net sa account-om kojim oćeš

- Na svakom računalu na properties - ima od mrežne se bira Use following IP address i unosite 192.168.1.5 za prvo, 192.168.1.6 za drugo računalo i tako redom, Subnet mask svima isti 255.255.255.0

- Unesite u Use the following DNS server address T-Com 195.29.150.3 i 195.29.150.4 ili Iskon 213.191.128.8 i 213.191.128.9 ovisno koji je vaš ISP.
Mala napomena vezana za ovo gornje, naime kod smotanih (čitaj loše napravljenih) modema/routera pomaže da njihovu adresu (najčešće 192.168.1.1 isto doda na gornju listu DNS servera i to na prvo mjesto.

Ukoliko se konfigurira mreža sa modemom/routerom i ako je isti u router modu rada sa unesenim vašim podacima (User i Password za konekciju, tip konekcije Allways On ili Connection On Demand) onda vam dial-up više netreba.

ovo ti je preuzeto iz adsl-biblije
ako oćeš opširnije otvori je i pročitaj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
maksimovic je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 00:41   #4
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Rijeseno,hvala.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja