|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Zasto zuti trokut na konekciji?
Imam d-linkov adsl2 modem i opciju bridge (znaci da se sam konektiram i diskonektiram na net).U donjem desnom kutu na ikonici mi je zuti trokut(limited conectiviti) a kada se konektiram onda se pojavi druga ikonica i pise da sam spojen. Imam sam jednu mreznu karticu-pci. Kako onda imam dvije ikonice od kojih jedna radi a druga ne? Imam celerona 600.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš žuti trokut na ikoni od mrežne jer je ista podešena na automatic (čitaj idiot). Pogledaj po Sticky - jima i podesi parametre mrežne manualno. Kad se konektiraš imaš dvije ikonice jer jedna predstavlja već spominjanu mrežnu, a druga ostvarenu Dial-Up vezu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
sticky-jima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Isti problem + još jedan. Prebacio sam konekciju na Bridge type i od tada imam isti onaj žuti trokutić. Otišao sam na sticky-e da podesim mrežu manualno kako je ovdje i preporučeno. Tamo se spominje da na routeru moram isključit DHCP. Tu nastaje slijedeći problem. Naime...više se ne mogu povezati sa routerom ( 192.168.1.1) da isključim DHCP i nastavim dalje rješavati problem trokutića. Prije bridgea sam to mogao. Molim za pomoć!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Koji router? Ako je se 555 jesi probao pingat 192.168.2.1? Zašto si iskljućio dhcp ako ti je sve radilo? Dhcp može dodijelit ip i za bridge konekciju. Probaj reset routera, tj. sa ipconfig/all vidi koju adresu dobiješ preko dhcp-a, pa si istu ručno ukucaj, i tek onda možeš iskljućit dhcp. Čitaj s malo više razumjevanja pa neće drugi puta biti problema. I najvažnije, ako radi, NE POPRAVLJAJ.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma znao sam da će biti nekih problema al htio sam i to naučit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Laughing Man
|
Probaj ovako: control panel->network connections->local area connection-desni klik-properties-tcp/ip-properties Tu upišeš: ip address 192.168.1.2 subnet mask samo klikni sama će se upisat def. gateway 192.168.1.1 DNS serveri od providera ili open dns adrese (208.67.222.222 i 208.67.220.220) Ako to ne radi nakon toga, resetiraj router na tvorničke postavke (pročitaj uputstva od routera ako neznaš kako). Dalje bi sve trebalo šljakat, bez obzira jesi u router ili bridge modu.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Care!!! Radi ko zmaj!!! Hvala ti puno! Sad imam statičku IP adresu jel tak? Jel će trebat šta podešavat kada se spajam na WLAN doma (sada sam u ZG-u u stanu) ili kada se budem htio umrežit sa nekim drugim kompom? E da...i gdje se mogu naučit ovakve pizdarije da mogu i ja malkice se pravit važan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
|
Eventualno pripazit da svako računalo u mreži ima svoju jedinstvenu IP adresu u istoj mreži. Dakle 192.168.1.0 i 192.168.2.0 su dvije različite mreže. Ako router ima 192.168.1.1, tvoje je recimo 192.168.1.2, idući komp 192.168.1.3. To se sve mijenja u ovisnosti kako je od routera i drugih kompova postavljena IP adresa. To provjeriš sa run- upišeš cmd i stisneš enter- otvara se comand prompt i upšeš ipconfig/all i tu vidiš adresu kompa, routera (def. gatewaj) i adresu koju imaš prema internetu. Eh, da ne zaboravim i svaka mrežna unutar jednog kompa, bez obzira jel wifi ili obična, mora imat jedinstvani IP. EDIT: ovo u profilu bi trebao promijenit u mrežni tehničar, mislim da ni to još nisam ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 08.01.2008. u 18:46. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Malo sam počeo kužit neke stvari. Već sam počeo s učenjem na nekim sajtovima. Zato mislim da ovo pitanje koje slijedi nije glupo pa kad si već ovdje... ![]() Ti si napisao da pod DNS servere upišem dotične adrese (to mi tak sada i radi). Međutim Ovdje (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331) je navedeno da su te adrese 195.29.150.3 i 195.29.150.4. Kada pogledam na commanderu piše da su DNS adrese od T-Coma 195.29.149.196 i 195.29.149.197! E...zašto je to tak?! Ouu captain, my captain!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Laughing Man
|
Prve dvije t-com pomalo izbacuje, druge dvije si automatski dobio na bridge konekciji (možeš ih fiksno postavit na tcp/ip properties od konekcije, samo nemoj tamo pokušavat fiksnu ip stavit ![]() Ono što je tebi u cijeloj priči bilo stvarno bitno je dobit natrag komunikaciju komp<->router. Dakle sama ip adresa bez dns-a bi bila dovoljna za razriješit tvoj problem. Ali da DNS preko konekcije ili routera slučajno nije profunkcionirao i dalje bi proradili ovi upisani u tcp/ip properties od mrežne. Probaj uklonit sve dns adrese i u properties od konekcije stavit ručno dns i ništa upisat pa ćeš vidit kako ti net ne radi. Radi ti recimo da u browser upišeš ip adresu od googla (208.69.34.231) , ali www.google.com ti nebi radilo. Dakle DNS serveri služe "prevođenju" imena sajtova u IP adrese.
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zato jer se T-Coma igra sa tim svojim DNS Serverima, prije su im bili ovi na 3 (ovaj bi i sad trebao radit) i 4, trenutni su im 196 i 197, a u dogledno vrijeme bi se trebali skroz vratit u funkciju prvi spominjani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne volim se ponavljati... http://www.forum.hr/showthread.php?t=298715 |
![]() |
![]() |
|
|