Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2008., 12:24   #1
mbesa76
Registered User

mbesa76's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Zasto zuti trokut na konekciji?

Imam d-linkov adsl2 modem i opciju bridge (znaci da se sam konektiram i diskonektiram na net).U donjem desnom kutu na ikonici mi je zuti trokut(limited conectiviti) a kada se konektiram onda se pojavi druga ikonica i pise da sam spojen. Imam sam jednu mreznu karticu-pci. Kako onda imam dvije ikonice od kojih jedna radi a druga ne? Imam celerona 600..
mbesa76 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2008., 12:58   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imaš žuti trokut na ikoni od mrežne jer je ista podešena na automatic (čitaj idiot). Pogledaj po Sticky - jima i podesi parametre mrežne manualno.
Kad se konektiraš imaš dvije ikonice jer jedna predstavlja već spominjanu mrežnu, a druga ostvarenu Dial-Up vezu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2008., 15:25   #3
mbesa76
Registered User

mbesa76's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
sticky-jima?
mbesa76 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2008., 15:44   #4
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2008., 17:02   #5
prljavi Heri
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Isti problem + još jedan.

Prebacio sam konekciju na Bridge type i od tada imam isti onaj žuti trokutić. Otišao sam na sticky-e da podesim mrežu manualno kako je ovdje i preporučeno. Tamo se spominje da na routeru moram isključit DHCP. Tu nastaje slijedeći problem. Naime...više se ne mogu povezati sa routerom ( 192.168.1.1) da isključim DHCP i nastavim dalje rješavati problem trokutića. Prije bridgea sam to mogao. Molim za pomoć!!
prljavi Heri je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2008., 17:13   #6
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Koji router? Ako je se 555 jesi probao pingat 192.168.2.1? Zašto si iskljućio dhcp ako ti je sve radilo? Dhcp može dodijelit ip i za bridge konekciju.
Probaj reset routera, tj. sa ipconfig/all vidi koju adresu dobiješ preko dhcp-a, pa si istu ručno ukucaj, i tek onda možeš iskljućit dhcp. Čitaj s malo više razumjevanja pa neće drugi puta biti problema. I najvažnije, ako radi, NE POPRAVLJAJ.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2008., 17:28   #7
prljavi Heri
Premium
Moj komp

Ma znao sam da će biti nekih problema al htio sam i to naučit. U pravu si kad kažeš: "Ne popravljaj ako radi!!!" Router je D-Link 584T!! Nisam isključivao DHCP jer se nisam ni mogao konektirat na router. Kažem...samo sam ga pokušavo isključit ali to ne mogu ako se ne konektiram na router, jel tako? Pokrenuo sam ipconfig al očito i tu šteka neki qurac jer taj prozor ostane na 2 desetinke pa se ugasi.
Staro 08.01.2008., 18:02   #8
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Probaj ovako:
control panel->network connections->local area connection-desni klik-properties-tcp/ip-properties
Tu upišeš: ip address 192.168.1.2
subnet mask samo klikni sama će se upisat
def. gateway 192.168.1.1
DNS serveri od providera ili open dns adrese (208.67.222.222 i 208.67.220.220)
Ako to ne radi nakon toga, resetiraj router na tvorničke postavke (pročitaj uputstva od routera ako neznaš kako).
Dalje bi sve trebalo šljakat, bez obzira jesi u router ili bridge modu.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Staro 08.01.2008., 18:19   #9
prljavi Heri
Premium
Moj komp

Care!!! Radi ko zmaj!!! Hvala ti puno!

Sad imam statičku IP adresu jel tak? Jel će trebat šta podešavat kada se spajam na WLAN doma (sada sam u ZG-u u stanu) ili kada se budem htio umrežit sa nekim drugim kompom?

E da...i gdje se mogu naučit ovakve pizdarije da mogu i ja malkice se pravit važan Vidim da si net administrator (bar ti je to u profilu) pa mi nemoj reć neki fakultet ili tak nešto. Neka knjiga možda i neš slično?
Staro 08.01.2008., 18:24   #10
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Eventualno pripazit da svako računalo u mreži ima svoju jedinstvenu IP adresu u istoj mreži.
Dakle 192.168.1.0 i 192.168.2.0 su dvije različite mreže. Ako router ima 192.168.1.1, tvoje je recimo 192.168.1.2, idući komp 192.168.1.3. To se sve mijenja u ovisnosti kako je od routera i drugih kompova postavljena IP adresa.
To provjeriš sa run- upišeš cmd i stisneš enter- otvara se comand prompt i upšeš ipconfig/all i tu vidiš adresu kompa, routera (def. gatewaj) i adresu koju imaš prema internetu. Eh, da ne zaboravim i svaka mrežna unutar jednog kompa, bez obzira jel wifi ili obična, mora imat jedinstvani IP.
EDIT: ovo u profilu bi trebao promijenit u mrežni tehničar, mislim da ni to još nisam . A što se mreža tiče, imaš literature po netu pa potraži. Cisco CCNA literatura bi bila poželjna, pogotovo ako se odlučiš time bavit (ako i ne, odlično pokrije osnove umrežavanja, pa će ti neke stvari bit jasne ako ništa). Enivejs proguglaj malo, a imaš i tu na forumu topik o Ciscu negdje.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 08.01.2008. u 18:46.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2008., 20:59   #11
prljavi Heri
Premium
Moj komp

Malo sam počeo kužit neke stvari. Već sam počeo s učenjem na nekim sajtovima. Zato mislim da ovo pitanje koje slijedi nije glupo pa kad si već ovdje...

Ti si napisao da pod DNS servere upišem dotične adrese (to mi tak sada i radi). Međutim Ovdje (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331) je navedeno da su te adrese 195.29.150.3 i 195.29.150.4. Kada pogledam na commanderu piše da su DNS adrese od T-Coma 195.29.149.196 i 195.29.149.197! E...zašto je to tak?!

Ouu captain, my captain!! )))
Staro 08.01.2008., 21:05   #12
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Prve dvije t-com pomalo izbacuje, druge dvije si automatski dobio na bridge konekciji (možeš ih fiksno postavit na tcp/ip properties od konekcije, samo nemoj tamo pokušavat fiksnu ip stavit ), a ove treće ti još ostanu za svaki slučaj, (t-com je znao imat problema sa dns serverima). Osobno preferiram i koristim samo ove što sam ti dao, dakle opendns adrese.
Ono što je tebi u cijeloj priči bilo stvarno bitno je dobit natrag komunikaciju komp<->router. Dakle sama ip adresa bez dns-a bi bila dovoljna za razriješit tvoj problem. Ali da DNS preko konekcije ili routera slučajno nije profunkcionirao i dalje bi proradili ovi upisani u tcp/ip properties od mrežne.
Probaj uklonit sve dns adrese i u properties od konekcije stavit ručno dns i ništa upisat pa ćeš vidit kako ti net ne radi. Radi ti recimo da u browser upišeš ip adresu od googla (208.69.34.231) , ali www.google.com ti nebi radilo. Dakle DNS serveri služe "prevođenju" imena sajtova u IP adrese.
Staro 08.01.2008., 21:10   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zato jer se T-Coma igra sa tim svojim DNS Serverima, prije su im bili ovi na 3 (ovaj bi i sad trebao radit) i 4, trenutni su im 196 i 197, a u dogledno vrijeme bi se trebali skroz vratit u funkciju prvi spominjani.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 10:04   #14
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Cataphract je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori