|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
(riješeno) Problem zvuk?
Imam jedna problem sa zvukom tj. sa resiverom. Spojio sam ga na AUX sa mojim kompom koji ima 7.1 sistem. Na resiveru su spojita 2 zvucnika sa bass reflexom. Problem je u tome sto se uopce ne cuju duboki tonovi a kada prebacim na resiveru na TUNER iliti radio duboki tonovi se normalno cuju. Kada sam spojio reciever na drugi komp na kojem je 2.1 sistem onda se cuo bass. U cemu je problem? Probao sam u postavkama od zvuka prebacivati sve zivo i nezivo ali nista? [Integrirana zvucna ima neki program "Realtek HD Sound effect manager" i instalirane drivere normalno] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
A da probas u contorl panelu, sounds, speaker, advance, saviti na 7.1 zvucnicki sistem?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači imaš 7.1 zvučnike + receiver sa 2 zvučnika? Ako je tako, naravno da se ne čuje kad zvučna šalje sav bas na subwoofer, a na satelitima ostaju srednji i visoki tonovi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Da, tako je. Pitanje je dali bi se to moglo kako napraviti da preko jednog izlaza idu bass i treble? Nikako nisam to uspio napraviti ili ima neko tehničko rješenje pomoću kablova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da ti pomognem ako nisi već pronašao, barem je na mom receiveru ovako, imaš u samom receiveru za promijeniti Bass Out; može ić na glavne zvučnike, na subwoofer, ili kombinirano. ako staviš sub, onda basa nema na zvučnicima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da, to je bio problem. Riješeno. Lockajte temu |
![]() |
![]() |
|
|