![]() |
(riješeno) Problem zvuk?
Imam jedna problem sa zvukom tj. sa resiverom. Spojio sam ga na AUX sa mojim kompom koji ima 7.1 sistem. Na resiveru su spojita 2 zvucnika sa bass reflexom. Problem je u tome sto se uopce ne cuju duboki tonovi a kada prebacim na resiveru na TUNER iliti radio duboki tonovi se normalno cuju. Kada sam spojio reciever na drugi komp na kojem je 2.1 sistem onda se cuo bass. U cemu je problem? Probao sam u postavkama od zvuka prebacivati sve zivo i nezivo ali nista? [Integrirana zvucna ima neki program "Realtek HD Sound effect manager" i instalirane drivere normalno]
|
A da probas u contorl panelu, sounds, speaker, advance, saviti na 7.1 zvucnicki sistem?
|
To je prvo sto sam probao i nista:kafa:
|
Znači imaš 7.1 zvučnike + receiver sa 2 zvučnika? Ako je tako, naravno da se ne čuje kad zvučna šalje sav bas na subwoofer, a na satelitima ostaju srednji i visoki tonovi.
|
Citiraj:
|
da ti pomognem ako nisi već pronašao, barem je na mom receiveru ovako, imaš u samom receiveru za promijeniti Bass Out; može ić na glavne zvučnike, na subwoofer, ili kombinirano. ako staviš sub, onda basa nema na zvučnicima. ;)
|
Da, to je bio problem. Riješeno.
Lockajte temu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:28. |