|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() Imam windowze instalirane na particiji od 3.5 gb. Mislil sam da bu njim to dosta i čak preveč , ali vraga več je prostor na kraju, a neznam zakaj ? Sve mi je preusmjereno ( my documents i slično) na druge particije tak da niš ne koristi taj prostor osim samih windowza. Stalno sam delal čiščenje toga diska ali prostor se i dalje smanjuje. WTF?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
mjesta????
ako imas bilo koji win... koji ima system restor, to ti je odgovor na pitanje. Klikni na start, all programs, accessories, system tools, system restore. Tamo mozes naci sve sta te zanima o tome di ti se gubi prostor. Ali, to ti je jako korisno, jer ako nesto zeznes uvijek mozes napraviti restore i vratiti podatke, naravno ako ga ne iskljucis. Istrazuj, nije beed.Ako budes imao problema javi. Nadam se da sam ti pomogao!!!!!!!!!!!!!
MB, Gigabyte H55M-S2H CPU; Intel Core i5 750A + SCYTHE Samurai ZZ HDD, Seagate Barracuda, 160Gb, SATA, 8 Mb cache HDD, HITACHI 1TB 7k1000 SATA II , 7200 rpm Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E; http://www.sapphiretech.com/us/produ...w.php?gpid=244 2x2GB, Kingston 1333 Mhz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Magister Mundi sum!
|
Kad njega isključim onda mi se na windowz hardu oslobodi 250 mb kolko sm odredil da systemrestore more na njemu koristiti , ali mi sve jedno onda i dalje fali dobar gigabajt prostora Inače kaj se bu dogodilo kad mi se taj hard do kraja napuni , a buju windowzi i dalje normalno funkcionirali?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
mjesta_2
pa, sada ne mozes ocekivati vise mjesta, to bis trebao iskljuciti cim instaliras vin..., jer ti on biljezi neke stvari, u slucaju ne namjernih posljedica, kao sto su virusi itd. Nece ti smetati nista, ali ce ti komp dosta sporije raditi. Moj savjet ti je da stavis win... na glavnu particiju, a za nju izaberes veci HDD, jer ti je glupo imati HDD od 40 giga, a sistem drzati na malom, sporom i starome hardu (zbog vise razloga). Stoga instaliraj nanovo win... na vecem hardu i probaj ostaviti system restore jer je to veoma korisna funkcija...
MB, Gigabyte H55M-S2H CPU; Intel Core i5 750A + SCYTHE Samurai ZZ HDD, Seagate Barracuda, 160Gb, SATA, 8 Mb cache HDD, HITACHI 1TB 7k1000 SATA II , 7200 rpm Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E; http://www.sapphiretech.com/us/produ...w.php?gpid=244 2x2GB, Kingston 1333 Mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Reinstalacija sistema puno oduzme. Izghostaj sistem na neku drugu particiju (disk), pa po potrebi iz dos-a izbriši ovaj od 3.5GB, prebaci image sistema na njega i onda ghostom odpakiraj image na veći disk.
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Uglavnom ti prostor zauzima Recycle Bin, System Restore i Hybernate. Meni je sve iskljuceno. A i temp dir nije lose ocistiti. Meni je recimo pod Environment variables stavljeno da su svi temp dirovi pod C:\Temp tak da mi je sve kontrolirano.
![]() |
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
|
Ma stvarno neznam kaj bi to stalno malo po malo kralo mesto. Sve moguče sam posiključil ili prebacil na drugu particiju. Inače neko je krivo shvatil , ja imam to na 3.5 gb particiji od barice a ne na nekakvom starom hardu. A to je tak zato jer ak su mi windowsi recimo na hardu od 40gb skupa sa ostalim svarima onda mi se zna dogoditi ak slučajno windowsi iznenada rikneju i moram formatirati da izgubim sve na tom hardu , a ovak nek oni noriju kolko god očeju ja bum ih drage volje brisal dok su god oni sami. ![]()
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovak' samo win dir zauzima oko 1GB jer se unutra nalaze i backup sistemskih fileova (system32/dllcache). Nemoj slucajno doci u napast da izbrises taj dir ma kako primamljivo zvucalo jer ce se Billy Boy prije ili kasnije naljutiti na tebe ![]() Provjeri malo velicinu dirova jer vjerojatno ti je Prog files vec poprilicno narastao.
![]() |
#10 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]() Kad sam to prebacil , tj isključil sam na windowz particiji odmah sam dobil cca 900 mb natrag i zde imam kakav 1 gb praznoga , a to bu čist dost ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
A mislih da to već svi po defaultu rade, pa mi nije palo napamet da na tako malom hardu držiš Swap file. Inače, bilo bi dobro odrediti mu fiksnu veličinu i defragmentacijom ga postaviti na početak diska. Uzima se kao nepisano pravilo da veličina tog file-a bude 2.5×Ram memorija.
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Je, u pravu si, kad imaš 512 MB rama, da ti ne treba toliko SWAPa. Ja isto imam dosta manje. Čak je poželjno da se ne određuje previše prostora za swap. Jebiga, ostalo mi od prije kad su top makinje imale 128 MB. Sorry. Zametnuh činjenicu da danas i mlinci za kavu imaju barem 256MB rama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|