Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.11.2007., 19:18   #1
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Utility za Vistu da ne bole oči?

Pozdrav svima na forumu i jedno pitanje za znalce:

Isprobavam Windows Vistu Ultimate 32-bitnu (reda radi), pa me zanima dali ima neki Utility od Microsofta ili neki nezavisni, pa da instaliram a da me ne bole oči u Visti. Imam profesionalni monitor CRT Philips 202P7 i u Win XP-u je slika kristalno čista dok u Visti sve izgleda mutno i nakon nekog vremena 15 min oči počnu češat, a nakon toga i bolit bogme. Isprobao i Linux i tamo je sve kristalno čisto, pa zaključak je neki da su u Microsoftu radili ovaj novi nazovi OS samo za LCD-ove.
Instalirani su svi zadnji grafički driveri i probano je sa svim frekvencijama na monitoru i sa svim vrstama fontova, ali niš ne pomaže. Po forumima vani ima puno ljudi koji se žale na (CRT monitori) bol u očima pod Vistom, ali oni navodno to pripisuju svom monitoru ili sl.
Mislim da je stvar do Viste (WinXP i Linux sve bajno) pa ako ima netko neku informaciju o kakvom Utilitiyu koji rješava problem pa da na monitoru od 5000 kn pod Vistom vidim barem kao na XP-u ako ne savršeno ko na Linuxu bio bih zahvalan na informaciji.

Ili sačekati možda Windows Vista SP1 pa možda oči više neće boljet pod Vistom (ha,ha,ha).

Pozdrav svima na forumu i zahvaljujem na savjetima
rprivrat je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2007., 19:31   #2
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Ma , stari nemoj me uzet zdravo za gotovo jer sam trenutno na xp-u sa sp3 betom , ali definitivno imaš opciju za promijenit to. Imaš mislim odvojeno za ie 7 i za ostatak wina. Nešto cleartype se zove. Ne sječam se točno gdje ali sad bar znaš što tražiš. Mislim da je to u control panelu bilo.... nadam se da češ riješit.
Michel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.11.2007., 19:36   #3
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Jesi li probao podesavati smooth edges; standard/clear type to dosta mijenja tekst na LCD-u.
Staro 22.11.2007., 19:43   #4
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
E sad se sjetim da negdje imaš i broj pixela namještat, uglavnom poigraj se malo naći češ to.
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2007., 19:54   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
te stvari postoje u XPu, u visti to en mogu pronać.

navodno je cleartype uključen po defaultu, no nema nigdje njegovo podešavanje?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2007., 20:10   #6
janko
Guest
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
zašto je kod mene obrnuto, po defaultu sam vistu gledao na 1600x1200 i baš je bilo nekak ljepo, dok na xpu mi je onda mutno i nečitljivo pa spuštam na 1280x960 isto kakti profesionalni monitor (compaq p1220)
janko je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2007., 20:34   #7
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Ma probao sam sve živo

Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
E sad se sjetim da negdje imaš i broj pixela namještat, uglavnom poigraj se malo naći češ to.

Probao i ClearType i neznamštone, i definitivno dignuo ruke od svega toga. Razmišljam da krajem 2008-e (eventualno početak 2009-te) kad izađe Vista SP2 definitivno pređem na taj OS i uložim u jedan dobar 24" LCD do 3000 kn na kojem će sve biti OK. Do tada vrtim kristalnu sliku na WinXP SP2 (eventualno uskoro SP3).

To mi je izgleda jedino rješenje.
rprivrat je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno