![]() |
Utility za Vistu da ne bole oči?
Pozdrav svima na forumu i jedno pitanje za znalce:
Isprobavam Windows Vistu Ultimate 32-bitnu (reda radi), pa me zanima dali ima neki Utility od Microsofta ili neki nezavisni, pa da instaliram a da me ne bole oči u Visti. Imam profesionalni monitor CRT Philips 202P7 i u Win XP-u je slika kristalno čista dok u Visti sve izgleda mutno i nakon nekog vremena 15 min oči počnu češat, a nakon toga i bolit bogme. Isprobao i Linux i tamo je sve kristalno čisto, pa zaključak je neki da su u Microsoftu radili ovaj novi nazovi OS samo za LCD-ove. Instalirani su svi zadnji grafički driveri i probano je sa svim frekvencijama na monitoru i sa svim vrstama fontova, ali niš ne pomaže. Po forumima vani ima puno ljudi koji se žale na (CRT monitori) bol u očima pod Vistom, ali oni navodno to pripisuju svom monitoru ili sl. Mislim da je stvar do Viste (WinXP i Linux sve bajno) pa ako ima netko neku informaciju o kakvom Utilitiyu koji rješava problem pa da na monitoru od 5000 kn pod Vistom vidim barem kao na XP-u ako ne savršeno ko na Linuxu bio bih zahvalan na informaciji. Ili sačekati možda Windows Vista SP1 pa možda oči više neće boljet pod Vistom (ha,ha,ha). Pozdrav svima na forumu i zahvaljujem na savjetima |
Ma , stari nemoj me uzet zdravo za gotovo jer sam trenutno na xp-u sa sp3 betom :D , ali definitivno imaš opciju za promijenit to. Imaš mislim odvojeno za ie 7 i za ostatak wina. Nešto cleartype se zove. Ne sječam se točno gdje ali sad bar znaš što tražiš. Mislim da je to u control panelu bilo.... nadam se da češ riješit.
|
Jesi li probao podesavati smooth edges; standard/clear type to dosta mijenja tekst na LCD-u.
|
E sad se sjetim da negdje imaš i broj pixela namještat, uglavnom poigraj se malo naći češ to.
|
te stvari postoje u XPu, u visti to en mogu pronać.
navodno je cleartype uključen po defaultu, no nema nigdje njegovo podešavanje? |
zašto je kod mene obrnuto, po defaultu sam vistu gledao na 1600x1200 i baš je bilo nekak ljepo, dok na xpu mi je onda mutno i nečitljivo pa spuštam na 1280x960 isto kakti profesionalni monitor (compaq p1220)
|
Ma probao sam sve živo
Citiraj:
Probao i ClearType i neznamštone, i definitivno dignuo ruke od svega toga. Razmišljam da krajem 2008-e (eventualno početak 2009-te) kad izađe Vista SP2 definitivno pređem na taj OS i uložim u jedan dobar 24" LCD do 3000 kn na kojem će sve biti OK. Do tada vrtim kristalnu sliku na WinXP SP2 (eventualno uskoro SP3). To mi je izgleda jedino rješenje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52. |