Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.11.2007., 14:15   #1
jabuka
destabilizator provokator

jabuka's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Laptop za CAD crtanje do 7000 kn - preporuka

Molim da mi netko hitno preporuči neki laptop do 7000kn, trebam za prijateljicu, ako može preporuka, bio bih zahvalan
nema nikakvih uvjeta, osim da nije preružan
hvala
jabuka je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 14:29   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nađi neki model sa HD2600 grafikom jer se ta dade vrlo lako prebaciti u FireGL koja rastura u CAD-u (imaš uputstva tu na podforumu ATI). Tipa ovako nešto:
Toshiba A210-16F Satellite, Turion64 X2 TL58, 2GB, 160GB, 15.4'' WXGA, ATI HD2600, BT, 1.3Mpix cam., VHP - 6.999kn (vemil)
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2007., 14:41   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Neznam za cijene kod nas, ali za CAD ja bi trazio primarno 17".

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 14:44   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Slažem se s tobom, ali čovjek je naveo 7.000kn kao granicu, a za tu lovu 17" možeš samo sanjati.
Staro 08.11.2007., 14:47   #5
jabuka
destabilizator provokator

jabuka's Avatar

evo ja sam uspio naći ovo

http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=3903245

nadam se da joj neće smetati 300kn više jer dobije 17" te 2GB RAM-a
jedino što mi se ne sviđa je grafička, no za 7300kn ne može bolje
jabuka je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 14:49   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 13.11.2007., 14:43   #7
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Savjet br 1: bježi do 17" laptopa - veliki, teški, energetski rastrošni, matrica osrednje kvalitete i što je najgore - krhki

Savjet broj 2: traži radije kvalitetan 15.4" ekran a to je 1680x1050 (WSXGA)

Vjeruj mi na tome ce zaista biti zahvalna...no tu nastaje problem. Acer i toshiba uopce nemaju ekrana wsxga rezolucije (preskupo i je valjda s obzirom na njihovu politiku štednje di god se stigne), ostaje HP i Lenovo. Oboje su malo preko 8k, smao hp ima integriranu grafu, a lenovo geforce.
Trillian je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 14:49   #8
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Trillian Pregled postova
Savjet br 1: bježi do 17" laptopa - veliki, teški, energetski rastrošni, matrica osrednje kvalitete i što je najgore - krhki

Vjeruj mi na tome ce zaista biti zahvalna...no tu nastaje problem. Acer i toshiba uopce nemaju ekrana wsxga rezolucije (preskupo i je valjda s obzirom na njihovu politiku štednje di god se stigne), ostaje HP i Lenovo. Oboje su malo preko 8k, smao hp ima integriranu grafu, a lenovo geforce.
Evo ja imam 17" koji na poslu koristim na CAD, u kleti za PES, prebacivam stalno nest pomocu njega i moram rec da opce nije krhki i monitor je pre***en. Baterija izdrzi 5 partija PES-a (svaka partija 10min- znaci otegne se na 15) sve "energetske" postavke postavljene na maximalnu potrosnju...
Sava css je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 15:23   #9
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Autor Sava css Pregled postova
Evo ja imam 17" koji na poslu koristim na CAD, u kleti za PES, prebacivam stalno nest pomocu njega i moram rec da opce nije krhki i monitor je pre***en. Baterija izdrzi 5 partija PES-a (svaka partija 10min- znaci otegne se na 15) sve "energetske" postavke postavljene na maximalnu potrosnju...
Znači 50 minuta na max potrošnji...odličan rezultat

Druga stvar, kvaliteta 17 matrica za 7-8k kn u odnosu na visokorezolucijske 15.4 moras biti slijep da ne primjetis koliko su loše.

Sve u svemu ja vjeurjem da ljudi se voze i škodom, ali bmw se puno bolje vozi, više troši i ima manje mjesta u prtljažniku.

Curi treba za autocad i za prenositi...ja vjerujem da 17 super vrti autocad, ali 15.4wsxga to radi bolje i moze se i nositi

Zadnje izmijenjeno od: Trillian. 15.11.2007. u 15:20.
Staro 13.11.2007., 15:31   #10
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Citiraj:
Znači 50 minuta na max potrošnji...odličan rezultat

Druga stvar, kvaliteta 17 matrica za 7-8k kn u odnosu na visokorezolucijske 15.4 moras biti slijep da ne primjetis koliko su loše.

Sve u svemu ja vjeurjem da ljudi se voze i škodom, ali bmw se puno bolje vozi, više troši i ima manje mjesta u prtljažniku.

Curi treba za autocad i za prenositi...ja vjerujem da 17 super vrti autocad, ali 15.4wsxga to radi bolje i moze se i nositi
Nisam slijep nego je matrica kvalitetna...
1 partija od 10 min traje cirka 15 min(prekrsaji,izmjene,korneri,slobodnjaci...) + slaganje timova, formacija i sl... sveukupno znaci sat i pol do sat i 45min... Na Aceru 15,4 (kupljen novi -placen 9000kn u to vrijeme) baterija nije drzala ni sat vremena dok se prasil pes i to jos 6ica na Xp-u...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2007., 15:36   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Trilian, u pravilima foruma ti stoji da "sa 1-2 smajlica mozes izrazit svoje osjecaje", tako da nemoras stavljati 8 kom.

Edit:

Zadnje izmijenjeno od: nino. 15.11.2007. u 15:26.
Staro 13.11.2007., 15:40   #12
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor jabuka Pregled postova
Molim da mi netko hitno preporuči neki laptop do 7000kn, trebam za prijateljicu, ako može preporuka, bio bih zahvalan
nema nikakvih uvjeta, osim da nije preružan
hvala
ona je neki expert u cad-u il joj treba sam za neko crtkaranje tu i tam.
ak je expert i radi u cadu cca 8h dnevno (kao npr ja)onda je 8kkn premalo za pošten lap.
ak je ovo drugo, poslužit će bilokaj...
Staro 15.11.2007., 15:20   #13
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Autor Sava css Pregled postova
Nisam slijep nego je matrica kvalitetna...
1 partija od 10 min traje cirka 15 min(prekrsaji,izmjene,korneri,slobodnjaci...) + slaganje timova, formacija i sl... sveukupno znaci sat i pol do sat i 45min... Na Aceru 15,4 (kupljen novi -placen 9000kn u to vrijeme) baterija nije drzala ni sat vremena dok se prasil pes i to jos 6ica na Xp-u...
Mislim da miješaš kruške i jabuke pogotovo sa tim acerom i uvođenjem pes-a u čitavu igru.

Previše toga sam probao (priroda posla), radio i slično i vjeruj mi...WSXGA je ono što treba, 17" je katastrofa pogotovo za žensku ruku. A što se tice kvalitete matrice...ekran je najskuplja komponenta u proizvodnji i kako je moguće napraviti 17" za manje novaca nego kvalitetan 15.4? razmisli malo o tome...

2 nino: deskulpas me editirat cu post upravo
Staro 15.11.2007., 16:11   #14
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Citiraj:
Mislim da miješaš kruške i jabuke pogotovo sa tim acerom i uvođenjem pes-a u čitavu igru.

Previše toga sam probao (priroda posla), radio i slično i vjeruj mi...WSXGA je ono što treba, 17" je katastrofa pogotovo za žensku ruku. A što se tice kvalitete matrice...ekran je najskuplja komponenta u proizvodnji i kako je moguće napraviti 17" za manje novaca nego kvalitetan 15.4? razmisli malo o tome...

2 nino: deskulpas me editirat cu post upravo
Mozda je recimo izbacena graficka koja kosta (primjera radi) 1500kn i stavljena neka od 500kn a ostatak utrosen u kvalitetniji monitor? razmisli malo o tome...
Staro 15.11.2007., 21:09   #15
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:

Ti ocito nisi nikad crtao, tak da sorry nemos biti relevantan s tom iyjavom o 15 inchnom monitoru.

Mislim da je uopce bespredmetno spominjati 15 inchne monitore u kontekstu s bilo kojom CAD aplikacijom.
Meni je sasvim debilno, ne ergonomicno te ne efikasno raditi crtez A0 formata na 15 inchnom monitoru, jer se drek vidi, a kod kompleksnih stvari moras imati sve na oku, da ti se ne potkrada neka greska.

za bilo koji CAD je minimum minimuma 17 incha i to s cim vecom rezolucijom,

Druga stvar, iskanuo bih da se treba kloniti Viste ak se misli koristiti CAD aplikacija, jer niti jedna CAD aplikacija ne radi dobro na Visti...
Staro 16.11.2007., 11:44   #16
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Ti ocito nisi nikad crtao, tak da sorry nemos biti relevantan s tom iyjavom o 15 inchnom monitoru.

Mislim da je uopce bespredmetno spominjati 15 inchne monitore u kontekstu s bilo kojom CAD aplikacijom.
Meni je sasvim debilno, ne ergonomicno te ne efikasno raditi crtez A0 formata na 15 inchnom monitoru, jer se drek vidi, a kod kompleksnih stvari moras imati sve na oku, da ti se ne potkrada neka greska.

Druga stvar, iskanuo bih da se treba kloniti Viste ak se misli koristiti CAD aplikacija, jer niti jedna CAD aplikacija ne radi dobro na Visti...
Crtao sam manje, ali sam nosio laptop od 3.5kg okolo poprilično dugo...a nisam slab, dapače 90+kg klub. Sad sam na 2.2 kg 14", a ozbiljno razmisljam o X61s (1.2kg).

Varijanta 2 - koju i ja koristim: 19"lcd koji stoji na stolu (toliko su sada jeftini da mene srce zaboli kad se sjetim koliko sam svoj platio), a za prvu ruku 15.4 je i vise nego dosta jer se ionako sve ozbiljnije radi za stolom.
Staro 17.11.2007., 19:53   #17
panaso
Premium
Moj komp

panaso's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova

slažem se sa tobom meni je i 22 inčni mali ne možeš normalno radit pogotovo ako se radi na velikom kompleksu govorim u vezi arhitekture i geodezije mehanika,i ostale grane me ne zanimaju
panaso je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 19:26   #18
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Varijanta 2 - koju i ja koristim: 19"lcd koji stoji na stolu (toliko su sada jeftini da mene srce zaboli kad se sjetim koliko sam svoj platio), a za prvu ruku 15.4 je i vise nego dosta jer se ionako sve ozbiljnije radi za stolom.
Da ali to onda premasuje gore navedenu cifru + dodatne komplikacije stalnog ustekavanja monitora u lap, sto opet poteze shemu s dockom, koji onda jos vise podize cijenu.

Mislim da za gore navedeni budjet, je najbolje rjesenje 17 inchni lap, a sto se tice kilaze, malo vjezbe ne skodi (za razliku od gubljenja ociju i zivaca crtajuci na 15 inchnom monitoru)
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno