PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptop za CAD crtanje do 7000 kn - preporuka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86665)

jabuka 08.11.2007. 14:15

Laptop za CAD crtanje do 7000 kn - preporuka

Molim da mi netko hitno preporuči neki laptop do 7000kn, trebam za prijateljicu, ako može preporuka, bio bih zahvalan
nema nikakvih uvjeta, osim da nije preružan :)
hvala

coconut 08.11.2007. 14:29

Nađi neki model sa HD2600 grafikom jer se ta dade vrlo lako prebaciti u FireGL koja rastura u CAD-u (imaš uputstva tu na podforumu ATI). Tipa ovako nešto:
Toshiba A210-16F Satellite, Turion64 X2 TL58, 2GB, 160GB, 15.4'' WXGA, ATI HD2600, BT, 1.3Mpix cam., VHP - 6.999kn (vemil)

nino 08.11.2007. 14:41

Neznam za cijene kod nas, ali za CAD ja bi trazio primarno 17".

coconut 08.11.2007. 14:44

Slažem se s tobom, ali čovjek je naveo 7.000kn kao granicu, a za tu lovu 17" možeš samo sanjati.

jabuka 08.11.2007. 14:47

evo ja sam uspio naći ovo

http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=3903245

nadam se da joj neće smetati 300kn više jer dobije 17" te 2GB RAM-a
jedino što mi se ne sviđa je grafička, no za 7300kn ne može bolje

nino 08.11.2007. 14:49

:stoopid: http://www.nabava.net/kategorija.php...der=min_cijena

Trillian 13.11.2007. 14:43

Savjet br 1: bježi do 17" laptopa - veliki, teški, energetski rastrošni, matrica osrednje kvalitete i što je najgore - krhki

Savjet broj 2: traži radije kvalitetan 15.4" ekran a to je 1680x1050 (WSXGA)

Vjeruj mi na tome ce zaista biti zahvalna...no tu nastaje problem. Acer i toshiba uopce nemaju ekrana wsxga rezolucije (preskupo i je valjda s obzirom na njihovu politiku štednje di god se stigne), ostaje HP i Lenovo. Oboje su malo preko 8k, smao hp ima integriranu grafu, a lenovo geforce.

Sava css 13.11.2007. 14:49

Citiraj:

Autor Trillian (Post 868389)
Savjet br 1: bježi do 17" laptopa - veliki, teški, energetski rastrošni, matrica osrednje kvalitete i što je najgore - krhki

Vjeruj mi na tome ce zaista biti zahvalna...no tu nastaje problem. Acer i toshiba uopce nemaju ekrana wsxga rezolucije (preskupo i je valjda s obzirom na njihovu politiku štednje di god se stigne), ostaje HP i Lenovo. Oboje su malo preko 8k, smao hp ima integriranu grafu, a lenovo geforce.

Evo ja imam 17" koji na poslu koristim na CAD, u kleti za PES, prebacivam stalno nest pomocu njega i moram rec da opce nije krhki i monitor je pre***en. Baterija izdrzi 5 partija PES-a (svaka partija 10min- znaci otegne se na 15) sve "energetske" postavke postavljene na maximalnu potrosnju...

Trillian 13.11.2007. 15:23

Citiraj:

Autor Sava css (Post 868394)
Evo ja imam 17" koji na poslu koristim na CAD, u kleti za PES, prebacivam stalno nest pomocu njega i moram rec da opce nije krhki i monitor je pre***en. Baterija izdrzi 5 partija PES-a (svaka partija 10min- znaci otegne se na 15) sve "energetske" postavke postavljene na maximalnu potrosnju...

Znači 50 minuta na max potrošnji...odličan rezultat :lol2:

Druga stvar, kvaliteta 17 matrica za 7-8k kn u odnosu na visokorezolucijske 15.4 moras biti slijep da ne primjetis koliko su loše.

Sve u svemu ja vjeurjem da ljudi se voze i škodom, ali bmw se puno bolje vozi, više troši i ima manje mjesta u prtljažniku.

Curi treba za autocad i za prenositi...ja vjerujem da 17 super vrti autocad, ali 15.4wsxga to radi bolje i moze se i nositi :D

Sava css 13.11.2007. 15:31

Citiraj:

Autor Trillian (Post 868413)
Znači 50 minuta na max potrošnji...odličan rezultat :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Druga stvar, kvaliteta 17 matrica za 7-8k kn u odnosu na visokorezolucijske 15.4 moras biti slijep da ne primjetis koliko su loše.

Sve u svemu ja vjeurjem da ljudi se voze i škodom, ali bmw se puno bolje vozi, više troši i ima manje mjesta u prtljažniku.

Curi treba za autocad i za prenositi...ja vjerujem da 17 super vrti autocad, ali 15.4wsxga to radi bolje i moze se i nositi :D

Nisam slijep nego je matrica kvalitetna...
1 partija od 10 min traje cirka 15 min(prekrsaji,izmjene,korneri,slobodnjaci...) + slaganje timova, formacija i sl... sveukupno znaci sat i pol do sat i 45min... Na Aceru 15,4 (kupljen novi -placen 9000kn u to vrijeme) baterija nije drzala ni sat vremena dok se prasil pes i to jos 6ica na Xp-u...

nino 13.11.2007. 15:36

Trilian, u pravilima foruma ti stoji da "sa 1-2 smajlica mozes izrazit svoje osjecaje", tako da nemoras stavljati 8 kom.

Edit: :chears:

FERRYS 13.11.2007. 15:40

Citiraj:

Autor jabuka (Post 863833)
Molim da mi netko hitno preporuči neki laptop do 7000kn, trebam za prijateljicu, ako može preporuka, bio bih zahvalan
nema nikakvih uvjeta, osim da nije preružan :)
hvala

ona je neki expert u cad-u il joj treba sam za neko crtkaranje tu i tam.
ak je expert i radi u cadu cca 8h dnevno (kao npr ja;))onda je 8kkn premalo za pošten lap.
ak je ovo drugo, poslužit će bilokaj...

Trillian 15.11.2007. 15:20

Citiraj:

Autor Sava css (Post 868422)
Nisam slijep nego je matrica kvalitetna...
1 partija od 10 min traje cirka 15 min(prekrsaji,izmjene,korneri,slobodnjaci...) + slaganje timova, formacija i sl... sveukupno znaci sat i pol do sat i 45min... Na Aceru 15,4 (kupljen novi -placen 9000kn u to vrijeme) baterija nije drzala ni sat vremena dok se prasil pes i to jos 6ica na Xp-u...

Mislim da miješaš kruške i jabuke pogotovo sa tim acerom i uvođenjem pes-a u čitavu igru.

Previše toga sam probao (priroda posla), radio i slično i vjeruj mi...WSXGA je ono što treba, 17" je katastrofa pogotovo za žensku ruku. A što se tice kvalitete matrice...ekran je najskuplja komponenta u proizvodnji i kako je moguće napraviti 17" za manje novaca nego kvalitetan 15.4? razmisli malo o tome...

2 nino: deskulpas me editirat cu post upravo

Sava css 15.11.2007. 16:11

Citiraj:

Autor Trillian (Post 870387)
Mislim da miješaš kruške i jabuke pogotovo sa tim acerom i uvođenjem pes-a u čitavu igru.

Previše toga sam probao (priroda posla), radio i slično i vjeruj mi...WSXGA je ono što treba, 17" je katastrofa pogotovo za žensku ruku. A što se tice kvalitete matrice...ekran je najskuplja komponenta u proizvodnji i kako je moguće napraviti 17" za manje novaca nego kvalitetan 15.4? razmisli malo o tome...

2 nino: deskulpas me editirat cu post upravo

Mozda je recimo izbacena graficka koja kosta (primjera radi) 1500kn i stavljena neka od 500kn a ostatak utrosen u kvalitetniji monitor? razmisli malo o tome...

KnezTame 15.11.2007. 21:09

Citiraj:

Autor Trillian (Post 868389)

Ti ocito nisi nikad crtao, tak da sorry nemos biti relevantan s tom iyjavom o 15 inchnom monitoru.

Mislim da je uopce bespredmetno spominjati 15 inchne monitore u kontekstu s bilo kojom CAD aplikacijom.
Meni je sasvim debilno, ne ergonomicno te ne efikasno raditi crtez A0 formata na 15 inchnom monitoru, jer se drek vidi, a kod kompleksnih stvari moras imati sve na oku, da ti se ne potkrada neka greska.

za bilo koji CAD je minimum minimuma 17 incha i to s cim vecom rezolucijom,

Druga stvar, iskanuo bih da se treba kloniti Viste ak se misli koristiti CAD aplikacija, jer niti jedna CAD aplikacija ne radi dobro na Visti...

Trillian 16.11.2007. 11:44

Citiraj:

Autor KnezTame (Post 870732)
Ti ocito nisi nikad crtao, tak da sorry nemos biti relevantan s tom iyjavom o 15 inchnom monitoru.

Mislim da je uopce bespredmetno spominjati 15 inchne monitore u kontekstu s bilo kojom CAD aplikacijom.
Meni je sasvim debilno, ne ergonomicno te ne efikasno raditi crtez A0 formata na 15 inchnom monitoru, jer se drek vidi, a kod kompleksnih stvari moras imati sve na oku, da ti se ne potkrada neka greska.

Druga stvar, iskanuo bih da se treba kloniti Viste ak se misli koristiti CAD aplikacija, jer niti jedna CAD aplikacija ne radi dobro na Visti...

Crtao sam manje, ali sam nosio laptop od 3.5kg okolo poprilično dugo...a nisam slab, dapače 90+kg klub. Sad sam na 2.2 kg 14", a ozbiljno razmisljam o X61s (1.2kg).

Varijanta 2 - koju i ja koristim: 19"lcd koji stoji na stolu (toliko su sada jeftini da mene srce zaboli kad se sjetim koliko sam svoj platio), a za prvu ruku 15.4 je i vise nego dosta jer se ionako sve ozbiljnije radi za stolom.

panaso 17.11.2007. 19:53

Citiraj:

Autor KnezTame (Post 870732)

slažem se sa tobom meni je i 22 inčni mali ne možeš normalno radit pogotovo ako se radi na velikom kompleksu govorim u vezi arhitekture i geodezije mehanika,i ostale grane me ne zanimaju

KnezTame 18.11.2007. 19:26

Citiraj:

Autor Trillian (Post 871134)
Varijanta 2 - koju i ja koristim: 19"lcd koji stoji na stolu (toliko su sada jeftini da mene srce zaboli kad se sjetim koliko sam svoj platio), a za prvu ruku 15.4 je i vise nego dosta jer se ionako sve ozbiljnije radi za stolom.

Da ali to onda premasuje gore navedenu cifru + dodatne komplikacije stalnog ustekavanja monitora u lap, sto opet poteze shemu s dockom, koji onda jos vise podize cijenu.

Mislim da za gore navedeni budjet, je najbolje rjesenje 17 inchni lap, a sto se tice kilaze, malo vjezbe ne skodi (za razliku od gubljenja ociju i zivaca crtajuci na 15 inchnom monitoru) ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:46.