|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Acer Aspire 5510 se ne boota
Napravio sam glupost. Sve je počelo kada je CDRW samo reproducirao, a nije htjeo pržiti. Našao sam na internetu neke fajlove za tu pržilicu i pokrenuo ih . Isti čas komp se zamrzao i nije se više mogao dignuti dalje od BIOSA. Probao sam sa back up cd ali ne pomaže. Ima li kakve nadew ili sam koknuo laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kako to misliš dalje od BIOSa dal stane nakon urednog posta a prije dizanja sistema ili niti ne posta do kraja? Ako je ovo drugo moja preporuka ti je - nosi to na servis da ti ga srede... Očito si ti nešto uprskao žešće, možda si fleshao firmware od "matične" na laptopu sa krivim ili nešt slično, u svakom slučaju stručni popravak je na redu... Ako je ovo prvo možeš se probati poigrati sa biosom ali neznam ti konkretno reći kako to izgleda na laptopima...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
definiraj kakve si fajlove pokrenio?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Da stvar je puno teža . Izvadio sam hard disk(sa njime sezamrzne prije BIOSA-please wait) sa F2 ušao u BIOS podesio bootanje sa CD, Instalirao OS ali prilikom podizanja izbaci grešku -onaj mrski plavi ekran. OS sam instalirao tako da mi USB stick glumi hard. Postoji li način da se ubaci firmware od chip seta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Daj odgovori na moje pitanje, ali tocno.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Našao sam neke fajlove za popravak pržilice, mislim da su bili bin fallovi |
![]() |
![]() |
|
|