![]() |
Acer Aspire 5510 se ne boota
Napravio sam glupost. Sve je počelo kada je CDRW samo reproducirao, a nije htjeo pržiti. Našao sam na internetu neke fajlove za tu pržilicu i pokrenuo ih . Isti čas komp se zamrzao i nije se više mogao dignuti dalje od BIOSA. Probao sam sa back up cd ali ne pomaže. Ima li kakve nadew ili sam koknuo laptop.
|
Kako to misliš dalje od BIOSa dal stane nakon urednog posta a prije dizanja sistema ili niti ne posta do kraja?
Ako je ovo drugo moja preporuka ti je - nosi to na servis da ti ga srede... Očito si ti nešto uprskao žešće, možda si fleshao firmware od "matične" na laptopu sa krivim ili nešt slično, u svakom slučaju stručni popravak je na redu... Ako je ovo prvo možeš se probati poigrati sa biosom ali neznam ti konkretno reći kako to izgleda na laptopima... |
definiraj kakve si fajlove pokrenio?
|
Da stvar je puno teža . Izvadio sam hard disk(sa njime sezamrzne prije BIOSA-please wait) sa F2 ušao u BIOS podesio bootanje sa CD, Instalirao OS ali prilikom podizanja izbaci grešku -onaj mrski plavi ekran. OS sam instalirao tako da mi USB stick glumi hard. Postoji li način da se ubaci firmware od chip seta.
|
Daj odgovori na moje pitanje, ali tocno.
|
Našao sam neke fajlove za popravak pržilice, mislim da su bili bin fallovi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:26. |