|
![]() |
#1 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
P35-DS3L i grijanje southbridge-a
ovak,neznam dal je to problem,odnosno dal bi se treabo brinuti uopče ALI ... upalim komp,i nakon cca 30 min stock cooler na SB-u je vruč,nakon 10 sek peče pod prstima,zbog tog mi je u kučištu temp 40! sve je na DEFAULTU,nikaj OC-ano + još 3 bočna venta koja pušu po napajanjima,procu i grafičkoj! smrdi mi na reklamaciju!? komp iz siga.
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you. Zadnje izmijenjeno od: BSA<AK-47>. 04.10.2007. u 16:47. Razlog: edit za malo ljenije kojima se nada pročitati sve:) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Jesi oc-al kaj? ili diral voltaze cpu-a, chipseta itd...?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako nesto stabilno radi, ne mozes reklamirati. A to sto pece pod prstom ne znaci apsolutno nista, pogotovo sto taktilna percepcija topline ne raste linearno skupa s temperaturom. Ono sto je vruce za prste ne znaci da je i za cipove, pod prstima je vec i 50°C vruce... Ako te to bas zdere tolko, baci vent preko i vozi...
![]() |
#5 |
|
nije da me to toliko ždere,nego je temp u kučištu porasla za 10stupnjeva! za sad je sve ok, ali 40c naspram 30c nije bas poželjno (meni) a u kučištu ima 6 80 mm ventova! a nije da vručina SB-a nema utjecaja na okolne komponente -grafa,proc,mema?ili možda griješim... ![]() p.s. evo več sam ga 4 puta dirao i neosječam prste ![]() ![]()
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja imam samo jedan 120 mm vent na kućištu, nalazi se ispod napajanja i trenutno radi na 800 rpm. U sobi mi je 26-27°C, a temp ploče je 45°C. NB, SB i MOSFET pasivci su na dodir dosta topli, nije toliko da peče po prstima. Dok sve radi stabilno, nema razloga za brigu, ni kod mene ni kod tebe. Sve komponente u kompu su rađene da podnesu temp od 80-90°C i više (jedino bi iznimka bila C2D jezgre koje ne bi smjele preko cca 60°C) tako da...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
![]() u stvari,imate pravo,dok radi i ne stvara probleme nebum ni dirao... ionak imam u planu preradit jedno staro OGROMNO kučište od nekog servera iz negdje '90-tih a i 3x120mm ventovi čekaju ugradnju..... hvala na pomoči ![]() molim LOCK
![]() |
![]() |
#8 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
hi i ja sam sa takvim problemom kuoim novu asus p5b temperatura maticne iznimno visoka i do 58 c. sve se grijalo; maticna a na njoj najvise juzni most, graficka, tv tuner, hard disk. iste te komponente bile su ranije na foxconn 945 i sve je bilo metalno hladno, reklamirao ali kao sve je to normalno cijelo kuciste bilo kao termo pec. ugradim jedan bocni ventilator koji je usisavao direktno na juzni most i evo sada je 25 C. pitam se zasto mi to u trgovini nisu rekli, predlozili a ne da nazivam vise puta ili nosim racunar na servis |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|