Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2007., 16:27   #1
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
P35-DS3L i grijanje southbridge-a

ovak,neznam dal je to problem,odnosno dal bi se treabo brinuti uopče
ALI ...

upalim komp,i nakon cca 30 min stock cooler na SB-u je vruč,nakon 10 sek peče pod prstima,zbog tog mi je u kučištu temp 40!
sve je na DEFAULTU,nikaj OC-ano + još 3 bočna venta koja pušu po napajanjima,procu i grafičkoj!

smrdi mi na reklamaciju!?

komp iz siga.

Zadnje izmijenjeno od: BSA<AK-47>. 04.10.2007. u 16:47. Razlog: edit za malo ljenije kojima se nada pročitati sve:)
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 16:43   #2
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Jesi oc-al kaj? ili diral voltaze cpu-a, chipseta itd...?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2007., 16:47   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Jesi oc-al kaj? ili diral voltaze cpu-a, chipseta itd...?
Sta ti nije jasno?

Citiraj:
BSA<AK-47> ........
sve je na difoltu + još 3 bočna venta .....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 16:53   #4
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako nesto stabilno radi, ne mozes reklamirati. A to sto pece pod prstom ne znaci apsolutno nista, pogotovo sto taktilna percepcija topline ne raste linearno skupa s temperaturom. Ono sto je vruce za prste ne znaci da je i za cipove, pod prstima je vec i 50°C vruce...
Ako te to bas zdere tolko, baci vent preko i vozi...
Staro 04.10.2007., 17:20   #5
BSA<AK-47>
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

nije da me to toliko ždere,nego je temp u kučištu porasla za 10stupnjeva!
za sad je sve ok, ali 40c naspram 30c nije bas poželjno (meni) a u kučištu ima 6 80 mm ventova!
a nije da vručina SB-a nema utjecaja na okolne komponente -grafa,proc,mema?ili možda griješim...

p.s. evo več sam ga 4 puta dirao i neosječam prste
Staro 04.10.2007., 18:38   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja imam samo jedan 120 mm vent na kućištu, nalazi se ispod napajanja i trenutno radi na 800 rpm. U sobi mi je 26-27°C, a temp ploče je 45°C. NB, SB i MOSFET pasivci su na dodir dosta topli, nije toliko da peče po prstima. Dok sve radi stabilno, nema razloga za brigu, ni kod mene ni kod tebe. Sve komponente u kompu su rađene da podnesu temp od 80-90°C i više (jedino bi iznimka bila C2D jezgre koje ne bi smjele preko cca 60°C) tako da...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 19:17   #7
BSA<AK-47>
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ja imam samo jedan 120 mm vent na kućištu, nalazi se ispod napajanja i trenutno radi na 800 rpm. U sobi mi je 26-27°C, a temp ploče je 45°C. NB, SB i MOSFET pasivci su na dodir dosta topli, nije toliko da peče po prstima. Dok sve radi stabilno, nema razloga za brigu, ni kod mene ni kod tebe. Sve komponente u kompu su rađene da podnesu temp od 80-90°C i više (jedino bi iznimka bila C2D jezgre koje ne bi smjele preko cca 60°C) tako da...
sve mi je to jasno al me malo zabrinulo jer prije nije SB bil tak vruč...bar kolko se sječam.nije da ga pipam svaki dan

u stvari,imate pravo,dok radi i ne stvara probleme nebum ni dirao...
ionak imam u planu preradit jedno staro OGROMNO kučište od nekog servera iz negdje '90-tih a i 3x120mm ventovi čekaju ugradnju.....

hvala na pomoči

molim LOCK
Staro 04.10.2007., 21:23   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor BSA<AK-47> Pregled postova
sve mi je to jasno al me malo zabrinulo jer prije nije SB bil tak vruč...bar kolko se sječam.nije da ga pipam svaki dan

u stvari,imate pravo,dok radi i ne stvara probleme nebum ni dirao...
ionak imam u planu preradit jedno staro OGROMNO kučište od nekog servera iz negdje '90-tih a i 3x120mm ventovi čekaju ugradnju.....

hvala na pomoči

molim LOCK
Pomoći se kaže.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2007., 23:01   #9
esmeraldo
Premium
Moj komp

esmeraldo's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
hi
i ja sam sa takvim problemom

kuoim novu asus p5b

temperatura maticne iznimno visoka i do 58 c. sve se grijalo; maticna a na njoj najvise juzni most, graficka, tv tuner, hard disk. iste te komponente bile su ranije na foxconn 945 i sve je bilo metalno hladno, reklamirao ali kao sve je to normalno
cijelo kuciste bilo kao termo pec.
ugradim jedan bocni ventilator koji je usisavao direktno na juzni most i evo sada je 25 C.
pitam se zasto mi to u trgovini nisu rekli, predlozili a ne da nazivam vise puta ili nosim racunar na servis
esmeraldo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno