![]() |
P35-DS3L i grijanje southbridge-a
ovak,neznam dal je to problem,odnosno dal bi se treabo brinuti uopče
ALI ... upalim komp,i nakon cca 30 min stock cooler na SB-u je vruč,nakon 10 sek peče pod prstima,zbog tog mi je u kučištu temp 40! sve je na DEFAULTU,nikaj OC-ano + još 3 bočna venta koja pušu po napajanjima,procu i grafičkoj! smrdi mi na reklamaciju!? komp iz siga. |
Jesi oc-al kaj? ili diral voltaze cpu-a, chipseta itd...?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako nesto stabilno radi, ne mozes reklamirati. A to sto pece pod prstom ne znaci apsolutno nista, pogotovo sto taktilna percepcija topline ne raste linearno skupa s temperaturom. Ono sto je vruce za prste ne znaci da je i za cipove, pod prstima je vec i 50°C vruce...
Ako te to bas zdere tolko, baci vent preko i vozi... |
nije da me to toliko ždere,nego je temp u kučištu porasla za 10stupnjeva!
za sad je sve ok, ali 40c naspram 30c nije bas poželjno (meni) a u kučištu ima 6 80 mm ventova! a nije da vručina SB-a nema utjecaja na okolne komponente -grafa,proc,mema?ili možda griješim...:stoopid: p.s. evo več sam ga 4 puta dirao i neosječam prste :D:D |
Ja imam samo jedan 120 mm vent na kućištu, nalazi se ispod napajanja i trenutno radi na 800 rpm. U sobi mi je 26-27°C, a temp ploče je 45°C. NB, SB i MOSFET pasivci su na dodir dosta topli, nije toliko da peče po prstima. Dok sve radi stabilno, nema razloga za brigu, ni kod mene ni kod tebe. Sve komponente u kompu su rađene da podnesu temp od 80-90°C i više (jedino bi iznimka bila C2D jezgre koje ne bi smjele preko cca 60°C) tako da...
|
Citiraj:
u stvari,imate pravo,dok radi i ne stvara probleme nebum ni dirao... ionak imam u planu preradit jedno staro OGROMNO kučište od nekog servera iz negdje '90-tih a i 3x120mm ventovi čekaju ugradnju..... hvala na pomoči:chears: molim LOCK |
Citiraj:
|
hi
i ja sam sa takvim problemom kuoim novu asus p5b temperatura maticne iznimno visoka i do 58 c. sve se grijalo; maticna a na njoj najvise juzni most, graficka, tv tuner, hard disk. iste te komponente bile su ranije na foxconn 945 i sve je bilo metalno hladno, reklamirao ali kao sve je to normalno cijelo kuciste bilo kao termo pec. ugradim jedan bocni ventilator koji je usisavao direktno na juzni most i evo sada je 25 C. pitam se zasto mi to u trgovini nisu rekli, predlozili a ne da nazivam vise puta ili nosim racunar na servis |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13. |