Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.09.2007., 00:11   #1
rootxd
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Foxconn P35A vs ASUS P5K Deluxe vs Gigabyte GA-P35C vs MSI P35 Diamond

Poshto je admin close temu Foxconn P35 zvijer, evo da nastavim na kulturni nachin. Hteo sam da josh nastavim da je Foxconn najbolja varijanta od ovih ostalih modela koje su na testu, cena Foxconn P35A ploche je oko 115-125 eura, i sigurno je bolja od ovih ostalih koje su skuplje bar nekih 30-50 eura.
http://www.hardwarezone.com/articles...?cid=6&id=2288 <----

http://www.hexus.net/content/item.php?item=8756
rootxd je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 07:40   #2
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Jedno su podaci na papiru a jedno (ono važnije) jest kako se ista pokaže u praksi...Gigabyte je meni osobno najbolji od navedenih,a odmah nakon toga je Asus.Ostali nisu vrijedni pogleda.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.09.2007., 16:55   #3
rootxd
Banned
Moj komp

Vrijedne asusove koje koshtaju 300 eura i brzhe su 1-2%? U tome nije fora.. "i da ne zaboravim, primjetio sam da ste ovde vrlo pametni i inteligentni" sve znate shta je i kako je... samo prichate vechina nekakvu glupost preporuchujete ljudima da kupuje najbolje shto uopshte danas to nije bitno niti je dobre za danashnje app. vechina se ovde naguuglala chitala po .Net-u i doshla kao "majstori hardwera". 2-3 ima prakse sa rachunarima koja je ukusila slast, overclocka, programiranja, web dizajna.... a gamera ima najvishe tu nemam shta da kazhem (shto znachi dokonluk i ne znanje pa ajd da igramo igrice)...
Staro 01.09.2007., 16:57   #4
rootxd
Banned
Moj komp

zaboravih da josh kazhem... ostale nisu bitne? DFI, ABIT...? Mnogo neznanja ima ovde ;((
Staro 01.09.2007., 17:12   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Fino, sad i vrijeđaš upravo one koji za život zarađuju isto kao i ti - u servisima za računala.

Na Intelu je uvijek bilo zlatno pravila, da Intel i Asus idu jako dobro zajedno. DFI uvijek kasni sa svojim pločama kod Intela, a i dosta je rijedak kod vlasnika Intela, on je "car" za AMD.

A o tome da pričamo glupost:
Citiraj:
Autor rootxd
samo prichate vechina nekakvu glupost preporuchujete ljudima da kupuje najbolje shto uopshte danas to nije bitno niti je dobre za danashnje app.
I da, pošto si vičan u web dizajnu i općenito sa stvarima na web-u, onda si sigurno vidio i edit tipku kod foruma, da ne duplo postaš nakon minute.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 17:39   #6
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Džizus...opet thread VS tematike,made by rootxd... Vuc te lijepo poklopio,da ne moram ja.
Nije lijepo vrijeđati i omalavožavati išta,a to šta toliko "voliš svoje komponente" drži za sebe,nije potrebno pisati na PCE romane o tome,niti omalovažati stvari poput Q6600 te Gygabyte ili Asus ploča...ili ičega drugog...

Prilagodi se PCE-u u "privikni" se na režim 'normalnog postanja'...inače kad dodjem sam skoro dole u Indjiju,ima da ujutro iz Pegasusa produžim u staru i novu pazovu,da ti ispretumbam taj servis i komp i sve...
Ovo za dolazak i thumbanje stvari je naravno shala. Da još kakav infraction zbog prijetnje nebi doletio u moj sandučić...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 18:20   #7
rootxd
Banned
Moj komp

Ozy rul3s. )
E ajd ja bataljujem ovde vishe saradnju, veruj mi i sa srbima/chetnicima sam lepshe prosh'o nego s' vama, mislio sam da nema gorih ljudi od njih za svadju i tako to... ;((
al dobro... dodji ti nije problem, i vidjechesh servis 1 klase.
Vuco: fino, bravo. No opet fala vam.
Htio sam zajedno sa vama pomoch ljudima oko odabira da nebi lutali tamo vamo, da im nebi svaki prichao nekakve gluposti, uzmi to skuplje to je bolje i tako to...
No opet fala, lijepo od vas, dochek, dobrodoshlica, fino opet. HVALA!
poz...
Staro 01.09.2007., 18:29   #8
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
gle, ako zelis da ti se ne locka svaki topic opisi plocu, napisi koji joj je max fsb, kakve ima opcije za oc (potkrijepi sa screenshotovima cpu-z, orthosa i sl.), kakva joj je opremljenost, razmjestaj utora, nb, sb... pa napisi sto ti se posebno svidja, sto ti se ne svidaja itd takodjer napisi gdje si ju kupio i kolko si ju platio

i onda na kraju mozes stavit i link na hardwarezone da ljudi vide i drugo misljenje

otvoriti topic i napisati kako je ploca super za svoju lovu i nista vise, pa cak niti gdje si ju kupio, a kamoli da argumentiras svoje tvrdnje sa nekim screenshotom, je krajnje neozbiljno i nije ni cudo da ti lockaju svaki topic

ja bi se na tvom mjestu vec zabrinuo da ne dobijem ban na neko vrijeme jer ne radis nista nego spammas po forumu

mislim moguce da je ploca stvarno super i da si s razlogom odusevljen ali nemozes tako, uzmi u obzir da je i vecina korisnika ovog foruma iz hr i da ovdje te ploce nema za kupiti tako da interes za topic nemoze bit velik
hash je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 19:16   #9
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
dajte nek mu rece neko da ima najbolju plocu jer ce nam krv popit sa njom...btw ja mislim da je ovo vec preslu u sprdnju, ko dite od 12 godina, "pa moja ploca, pa sam je OC-ao, pa je najbolja, pa vi ne shvacate", ma aj bogati....sta si se uspila ljude oko sebe sa time vise. kad napravis rezu od 5GHz na Ln2 onda otvaraj novu temu, hebo te Foxconn, ovo je preslo svaku mjeru, svaki dan nova glupa tema...a svi reagiraju fino, "pa znas, pa ne smijes, NHF...", de srca ti okani se corava posla i ne pilaj ljude ise, i da ne zaboravim, imas NAJBOLJU PLOCU, od sada cu je svima preporucit za C2D...ma i za AMD, za sve, i kao dasku za snicele rizat!!

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 19:24   #10
E4300
Guest

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
dajte nek mu rece neko da ima najbolju plocu jer ce nam krv popit sa njom...btw ja mislim da je ovo vec preslu u sprdnju, ko dite od 12 godina, "pa moja ploca, pa sam je OC-ao, pa je najbolja, pa vi ne shvacate", ma aj bogati....sta si se uspila ljude oko sebe sa time vise. kad napravis rezu od 5GHz na Ln2 onda otvaraj novu temu, hebo te Foxconn, ovo je preslo svaku mjeru, svaki dan nova glupa tema...a svi reagiraju fino, "pa znas, pa ne smijes, NHF...", de srca ti okani se corava posla i ne pilaj ljude ise, i da ne zaboravim, imas NAJBOLJU PLOCU, od sada cu je svima preporucit za C2D...ma i za AMD, za sve, i kao dasku za snicele rizat!!
TO BOBE!!! Najbolje je ovo za snicle rezat!! hihih
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.09.2007., 20:01   #11
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
E ajd ja bataljujem ovde vishe saradnju, veruj mi i sa srbima/chetnicima sam lepshe prosh'o nego s' vama, mislio sam da nema gorih ljudi od njih za svadju i tako to... ;((
rootxd, ajde se malo primiri sa ovakvim komentarima. Na ovaj forum je svatko dobrodošao nešta novoga naučiti, izmjeniti iskustva oko IT tehnologija, steknuti neko elementarno znanje i dobiti pomoć u svakom trenutku ako je to moguće. Ponavljam, svatko je dobrodošao.
Mnogi su došli na ovaj forum i ostali, a osim znanja steknuli i određena prijateljstva. Naravno, nerijetko dolaze i oni koji ne ostave nikakav trag, osim eventualno ban-a kojega su dobili jer su se konstantno prkosili pravilima. Neki su krenuli i poput tebe, na krivi način i sa krivim pristupom i imali su slično razmišljanje poput tebe nakon početnih par postova, da su ovdje svi bahati, ne toleriraju tuđa mišljenja, nove ideje etc. Takvi nisu ostali dugo, osim ako se nisu barem malo promjenili.
Imamo članove ne samo iz Hrvatske, već vrijedne i dobre članove iz okolnih zemalja koji su već dugo tu na forumu i također kvalitetom doprinose istom.

A ti ako malo razmisliš kakve si samo topice po otvarao, shvatit ćeš da si u krivu. Možda imaš najbolje namjere, ali na krivi način ih prezentiraš.
Ljudi ovdje naprave review ako su kupili nešta novoga, ali onda to naprave kako treba. Malo slika, dokaza koji se traže (kako je hash rekao, slike programa koje će nešta značiti) i koja riječ o svojem iskustvu i uvidjet ćeš da će reakcije biti i više nego dobre, jer svaki se trud cijeni, kao i svuda na svijetu.

Malo razmisli što si napisao sada u ovoj rečenici gore, jer i sam si svjestan da sa time nisi napravio korak naprijed, već veliki unatrag. Barem u očima članova.

Možda eventualno u početku malo čitati forum, bez pisanja etc, da se vidi kako tko "diše".
I na kraju krajeva, možda i sam shvatiš koliko je ovaj forum dobar i da ćeš se ponekada iznenaditi koliko dobrih ljudi (ne samo dobrih kao znalaca o računalima, već općenito) ima.

Pozdrav i nadam se boljem odnosu prema ostalim članovima i na forumu općenito.
Staro 01.09.2007., 21:36   #12
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Foxconn P35A je ok ploca za te pare,a i Foxconn radi referentne intelove ploce tako da...nemoze biti los,sad kod nas i nije tako zastupljen a i tesko je doci do Foxconn ploca u nas rvata..tako da ljudi kupuju ono sto im se nudi a to je asus i gigaybte koji imaju dobrih i losih serija,ali imaju jak marketing i dovoljno su se "ugurali" da si ih prisiljen kupovati.
Staro 01.09.2007., 21:57   #13
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Malo razmisli što si napisao sada u ovoj rečenici gore, jer i sam si svjestan da sa time nisi napravio korak naprijed, već veliki unatrag. Barem u očima članova.

I na kraju krajeva, možda i sam shvatiš koliko je ovaj forum dobar i da ćeš se ponekada iznenaditi koliko dobrih ljudi (ne samo dobrih kao znalaca o računalima, već općenito) ima.

Pozdrav i nadam se boljem odnosu prema ostalim članovima i na forumu općenito.

potpisujem
drupci15 je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 22:14   #14
vedranjosipa
BMW ///MPower
Moj komp

vedranjosipa's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
asus je zakon ja ga imam
Staro 02.09.2007., 00:31   #15
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Daj rootxd, zgadit ces ljudima Foxconn... meni ce se npr. odsad na spomen Foxconna uvijek vracati tvoj nick u misli, sto je vec nepopravljiva steta. I daj poradi malo na kulturi, gramatici i nastupu. Ako si ti kupio Foxconn ne znaci da je Foxconn bogom dan i da si ti najpametniji na forumu i da sad svi moraju slijediti tvoj primjer kao ovce. Ljudi su zadovoljni i sa Asus-om, Gigabyte-om i Abit-om... meni se npr. kod ovog Foxconna jako svidja raspored PCI* slotova, ali uzasan nedostatak mi je samo 4 SATA konektora, sto mi je izbacuje iz izbora u samom startu. Hladjenje je takodjer nista posebno, ma opcenito ploca nije nista posebno.

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 01:32   #16
rootxd
Banned
Moj komp

Vuco, joolka, hvala vam. Ma u pochetku sam bio iznerviran... odma su napadali mislio sam da je ovde demokratija koja mozhe sve ).
A ti nindza turtles ^SuperUnknown^, nije fino shto tako govorish... primjetio sam dosta tvojih postova kako nekako bezveze prichash i falish i govorish o nekim stvarima posebno o Q6600. Ma u redu je nije fina pishljava Foxconn plocha onda ok, ne mora odma "ha-hu". Ja sam samo hteo neshto o njoj prichat tako da sam dosta na PCE forumu video Asus, Gigabyte... a ostale manje spominjane, tako da sam hteo neshto vishe shirit kako bi s' vama stekao drushtvenih odnosa tako i vishe znanja o ITehnologiji.
Izvinjavam se opet, na greshkama koje sam u startu pocheo...pochetak je uvijek teshko, nadam se da chu popravit stanje.
Staro 02.09.2007., 08:42   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako si htio pričati o toj ploči i ako stvarno radiš u servisu onda si trebao napisati nešto kao Foxconn P35 - Moj reviev u kojem ćeš sve istestirati, na kolko ide FSB i sa kojim naponom kako se kreću temperature, sa bar 2-3 procesora je isprobati (kad već imaš u servisu dostup njima) i tako barem elementarno napisati zašto si zaključio da je to tako dobra ploča...

I naravno priložiti sliku ploče da se vidi layout i eventualno i na njega se osvrnuti, to što se ti sad ponašaš kao uvrijeđena curica neće tu ništa promjeniti...

Inače kolko je ploča tj. merka ploča kvalitetna se ocjenjuje 2-3g nakon što je istekla garancija proizvođača, zato su Asus, Abit, Gigabyte, Intel... na dobrom glasu - one rade i kad je istekla garancija, 99% njih rade još par godina minimalno, dok kod raznih smeć marki to nije slučaj, ja ne velim da je foxconn loš imao sam par njihovih (Via baziranih) ploča u rukama kroz godine i mogu samo reći da ne odaju loš dojam, nisu bile baš neki OC potencijal imale ali ruku na srce niti procesori na njima baš nisu bili top primjerci kod raje koja ih je vozila a i nisu bile kod mene na tretmanu da se pozabavim duže s njima, ali posao su obavljale kako treba, moja procjena je da je to negdje rang MSIa po kvaliteti izrade, e sad dal sam u pravu ili u krivu što se ove tvoje tiče - to ostaje na tebi da pokažeš, napiši pravi review i onda čekaj da se s vremenom dokače kao pravi izbor...
Staro 02.09.2007., 11:33   #18
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Daj neki screen, test...

inace ovo ispada kao se razgovor 12 godisnjakom.

Ajmo, test, review
Staro 02.09.2007., 12:39   #19
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Klok od jedne ploče do druge se može razlikovat u par fsb, to nisu neke drastične razlike. Sve ovisi o čipsetu i naponima kojima ploča dopušta prelaženje orginalnih frekvencija. Tako da ne možemo reć da na foxxconu ne mogu kloknut npr. iznad 3gh dok na asusu ide na 3.8 kad su na istim čipsetima.

Ali vjerujem da sa istim postavkama procesora, rama i voltaža sve ploče će se isto klokat. samo čovjek se treba u biosu snać, tko to ne zna neka ne vrijeđa ploče.

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 12:44   #20
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor rootxd Pregled postova
A ti nindza turtles ^SuperUnknown^, nije fino shto tako govorish... primjetio sam dosta tvojih postova kako nekako bezveze prichash i falish i govorish o nekim stvarima posebno o Q6600.
A ti Mr.Universe ....Da počnem nabrajat koliko si ti uspio gluposti izvalit u ovih svojih 20 postova?

Citiraj:
Autor rootxd Pregled postova
a sam samo hteo neshto o njoj prichat tako da sam dosta na PCE forumu video Asus, Gigabyte... a ostale manje spominjane
ovdje se većinom govori o stvarima/komponentama koje su nam lako dostupne.
I ja bi rado poreporučio DFI LP P35 ali kad je nema kod nas ili takvu Foxconnicu ili one bijesne izvedbe Biostarovih ploča koje hvale na XS-u....
Također bi volio nekom preporučit GSkill ili CellShock ali kad ih nema...
Zato nažalost ovdje vidiš samo Asus, Asus i opet Asus, jer je to nažalost uz Gigabyte i poneku Abiticu jedina poštena ploča koju možemo lako nabavit.

Nije mi bad izvana uzet DFI LP ili Biostar ali kad nešt ode onda sam bez kompa par tjedana

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 13:43   #21
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Mortal Pregled postova
Klok od jedne ploče do druge se može razlikovat u par fsb, to nisu neke drastične razlike. Sve ovisi o čipsetu i naponima kojima ploča dopušta prelaženje orginalnih frekvencija. Tako da ne možemo reć da na foxxconu ne mogu kloknut npr. iznad 3gh dok na asusu ide na 3.8 kad su na istim čipsetima.

Ali vjerujem da sa istim postavkama procesora, rama i voltaža sve ploče će se isto klokat. samo čovjek se treba u biosu snać, tko to ne zna neka ne vrijeđa ploče.
Reći ću ti samo - nisi u pravu, itakako se mogu razlikovati, čak i ista ploča sa dvije verzije biosa može biti nebo i zemlja a da različite modele niti ne spominjem...

Pitaj si samo ljude koji su imali tamo na početku ere nforce4 ploče na tom čipsetu kako su mjenjao FSB wall nakon određene verzije kad su promjenjene postavke samog čipseta od strane proizvođača i odjednom je ploč akoja je jedva volzila 230 počela vozit 330 FSB i sl...

Kad bi tako bilo kako ti pišeš onda bi se jedino ECS i Biostar prodavali...
Staro 02.09.2007., 22:29   #22
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Reći ću ti samo - nisi u pravu, itakako se mogu razlikovati, čak i ista ploča sa dvije verzije biosa može biti nebo i zemlja a da različite modele niti ne spominjem...

Pitaj si samo ljude koji su imali tamo na početku ere nforce4 ploče na tom čipsetu kako su mjenjao FSB wall nakon određene verzije kad su promjenjene postavke samog čipseta od strane proizvođača i odjednom je ploč akoja je jedva volzila 230 počela vozit 330 FSB i sl...

Kad bi tako bilo kako ti pišeš onda bi se jedino ECS i Biostar prodavali...
daj molim te da ne otvaram novu temu ako ploča ima wall dali je on hardwreski ili se on putem biosa pomiče ili određuje? mislim pritom ako je ploča ogranićena na 500 fsb dali se novim biosom može pomaknuti na npr 550 ?

i još jedna stvar dali sve P35 ploče imaju isti wall ili se to razlikuje od ploče do ploče i ako znaš slučajno za P35-DS4 max fsb?
hvala
dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 23:39   #23
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ako ima u novom biosu opcija za fsb 550 onda može, ali moraš znati da s time moraš povećavat i napon čipseta bez obzira na verzije biosa i revizija ploča.

Hardwerski wall ti postoji i na procesorima dakle i tu moraš naći limit, isto kao i na ramu.
Uzmi proc sa većim multiplierom i ne moraš se zamarat sa fsb-om

I yedwi ja nemam ništa protiv ECS-a i biostara. Kad bi mi u biosu ponudili veče napone i više opcija kupio bi radije njih.

i - Jedno je mijenjanje biosa, a jedno je čipset. Dakle još uvijek je isti čipset samo sa drugim postavkama išao na dotičnih 330 ili 320 što si naveo

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 23:42   #24
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mali OT: da bi kolega rootxd osjetio dobrodošlicu, svaki put kad se ulogira, u gornjem desnom rubu stranice će ugledati lijepi Foxconn banner
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 01:30   #25
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor Mortal Pregled postova
Ako ima u novom biosu opcija za fsb 550 onda može, ali moraš znati da s time moraš povećavat i napon čipseta bez obzira na verzije biosa i revizija ploča.

Hardwerski wall ti postoji i na procesorima dakle i tu moraš naći limit, isto kao i na ramu.
Uzmi proc sa većim multiplierom i ne moraš se zamarat sa fsb-om

I yedwi ja nemam ništa protiv ECS-a i biostara. Kad bi mi u biosu ponudili veče napone i više opcija kupio bi radije njih.

i - Jedno je mijenjanje biosa, a jedno je čipset. Dakle još uvijek je isti čipset samo sa drugim postavkama išao na dotičnih 330 ili 320 što si naveo

mislim da mene proc koči jel u bisu imam veču opciju za fsb od 500,po tvome znači nije do ploče. imam množitelj x6 x7 x8 i kad na bilo koji stavim 500 fsb počinju silna rušenja i ne botanja, dok ga na 499 dignem lako. čitao sam da E6750 ima wall na max 515 fsb pa je oćito tu njegov limit,šteta jer do tu je strašan. dali se ikako taj wall može zaobiči,srediti i sl?

hvala na info
dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 01:39   #26
rootxd
Banned
Moj komp

Juche sam download novi UPDATE BIOS ver. 6B3F1P25, date 08/25/2007. I ovaj bios je puno poboljshao OC potencijal, ranije nisam uopshte mogao sa BIOS 17/06/2007 dichi na 3.8 - 3.95, a sa ovim BIOS-om sam uspio dichi na 3.8 stabil, digao sam i na 4.05 ghz ali nisam uopche mogao nastavit rad doshlo je do blokiranja sistema, Single channel mi memorija a i nisam uspio zbog malo vremena oko zezancije "dokle che ichi" nisam video dokle je MAX ove kingston memorije makao sam HiperX sad mi je Kingston DDR 800 MHZ.

http://www.nesal.com/pr/oc/SPI.jpg SPI rezultat i na koliko radi Mema i CPU.
Zaboravio sam iskljuchiti Sped step. pa mi je vratio posle po zavrshetku SuperPI-a na x6 Multiplier. Voltazhu sam CPUA stavio na 1.6V a MBO je 1.640V. Memoriji sam stavio 2.150V. Ostalu voltazhu sam stavio sve po Difaultu.

Ljudi mene je slabo ko razumeo ovde ochigledno, osim par momaka i puno im fala. Nisam ja dosh'o ovde kako bi prichao o Foxconn plochi da je najbolja naravno da nije najbolja i nisam rek'o da je u "TOP 3 World MBO", nego htio sam samo govoriti o nechemo o chemu NIJE puno spominjano i kako bi ukazao da ima malo jeftinih ali vrednih stvari. I nisam upoznat da nema Foxconn plocha u Hrvatskoj, mislio sam da ima al' eto...izvninjavam se. Ako je zhelite ili bilo koju od Foxconn plocha mozhete nabavit kod mene. U skorije vrijeme che mi stichi Foxconn MARS, za nju nechu nishta prichat chuche te sami... ) I kome treba dachu za jeftine pare E6420. Poz.
Staro 03.09.2007., 01:47   #27
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Postoji šansa da te memorija počne kočiti. Ja neznam, al jel ima koja ploča a da ima manji djelitelj od 1:1 ? A niti sam vidio Kingstona puno.

rootxd, što se tiče prodaje, uvijek postoji tržnica pa tamo možeš ponuditi stvari ako imaš jeftino. Samo, pročitaj pravila tržnice ako ćeš tamo ići prodavati .
Staro 03.09.2007., 01:57   #28
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
kao prvo, tvoj pocetni nastup na forumu je bio u najmanju ruku cudan i izritirao si dosta forumasa sa svojim temama (pogotovo mene sto se i dalo vidit po reakcijama), kao i sa ovim Sh i Ch (molio bi te da pises samo c i s umijesto č, ć i š, jer stvarno iritira pri citanju)

OT: i ja mislim da te mema koci, pokusaj naci na netu neki test, da vidis kolko ide max, i na kojem naponu, jer to je dosta malo Vdimm napona za takav OC, i nedavaj joj visak napona dok ne nadjes test nekakav, ako su neki osjetljivi cipovi ili manje-slojni PCB lako je mozes zapalit

EDIT: da, znamo mi da ima dobrih (boljih) ploca osim gigabyte-a i Asusa (Biostar ajme!), al suludo je raspraljat o necem cega kod nas nema niti ce biti tako skoro, dok se izvana 150+€ ploce ne isplati kupovat, garancija je tu primarni faktor

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 02:00   #29
rootxd
Banned
Moj komp

Vuco: ma shalim se gdje chu trgovati vama ja iz Sandzaka vi iz Hrvatkske... Mada je kod nas PDV na rachunare 8%, pa su fine cijene.
NO shto se tiche Kingstona, ajd glupo mi rehci al moram puk'o bi da ne pofalim )
Kingston najprodavanija memorija 2007 god. CeBIT 2007 Izvor.
A verovatno nije stabil na 4grrrr, memorija teshko joj pada da ide vishe od 500+ Mhz ...
Aman, vi ste oslijepljeni s' ASUS Gigabajticom, slabo kod vas ima ITehnologije, kod nas mozhe se nachi od ASUS do Biostara )...asus, gigabyte, ecs, biostar, foxconn, leadtek, od plocha... ma svega...
Staro 03.09.2007., 02:10   #30
rootxd
Banned
Moj komp

Ma ja sam samo probavao ovaj noviji BIOS. I nisam se dalje trudio i nalazio najbolje resenje, to sam samo onako malo po malo dizao, nisam se igrao sa memom vech sve je onako na brzinu radjeno. Ali potrudicu cu se ukoliko bude moglo, izvucicu MAX ma nek se pali zamenicemo sta cu mu...). Fala bob3
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno