|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2007
|
Foxconn P35A vs ASUS P5K Deluxe vs Gigabyte GA-P35C vs MSI P35 Diamond
Poshto je admin close temu Foxconn P35 zvijer, evo da nastavim na kulturni nachin. Hteo sam da josh nastavim da je Foxconn najbolja varijanta od ovih ostalih modela koje su na testu, cena Foxconn P35A ploche je oko 115-125 eura, i sigurno je bolja od ovih ostalih koje su skuplje bar nekih 30-50 eura. http://www.hardwarezone.com/articles...?cid=6&id=2288 <---- http://www.hexus.net/content/item.php?item=8756 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jedno su podaci na papiru a jedno (ono važnije) jest kako se ista pokaže u praksi...Gigabyte je meni osobno najbolji od navedenih,a odmah nakon toga je Asus.Ostali nisu vrijedni pogleda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Vrijedne asusove koje koshtaju 300 eura i brzhe su 1-2%? U tome nije fora.. "i da ne zaboravim, primjetio sam da ste ovde vrlo pametni i inteligentni" sve znate shta je i kako je... samo prichate vechina nekakvu glupost preporuchujete ljudima da kupuje najbolje shto uopshte danas to nije bitno niti je dobre za danashnje app. vechina se ovde naguuglala chitala po .Net-u i doshla kao "majstori hardwera". 2-3 ima prakse sa rachunarima koja je ukusila slast, overclocka, programiranja, web dizajna.... a gamera ima najvishe tu nemam shta da kazhem (shto znachi dokonluk i ne znanje pa ajd da igramo igrice)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Fino, sad i vrijeđaš upravo one koji za život zarađuju isto kao i ti - u servisima za računala. Na Intelu je uvijek bilo zlatno pravila, da Intel i Asus idu jako dobro zajedno. DFI uvijek kasni sa svojim pločama kod Intela, a i dosta je rijedak kod vlasnika Intela, on je "car" za AMD. A o tome da pričamo glupost: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Džizus...opet thread VS tematike,made by rootxd... ![]() Nije lijepo vrijeđati i omalavožavati išta,a to šta toliko "voliš svoje komponente" drži za sebe,nije potrebno pisati na PCE romane o tome,niti omalovažati stvari poput Q6600 te Gygabyte ili Asus ploča...ili ičega drugog... Prilagodi se PCE-u u "privikni" se na režim 'normalnog postanja'...inače kad dodjem sam skoro dole u Indjiju,ima da ujutro iz Pegasusa produžim u staru i novu pazovu,da ti ispretumbam taj servis i komp i sve... ![]() Ovo za dolazak i thumbanje stvari je naravno shala. ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ozy rul3s. ![]() E ajd ja bataljujem ovde vishe saradnju, veruj mi i sa srbima/chetnicima sam lepshe prosh'o nego s' vama, mislio sam da nema gorih ljudi od njih za svadju i tako to... ;(( al dobro... dodji ti nije problem, i vidjechesh servis 1 klase. Vuco: fino, bravo. No opet fala vam. Htio sam zajedno sa vama pomoch ljudima oko odabira da nebi lutali tamo vamo, da im nebi svaki prichao nekakve gluposti, uzmi to skuplje to je bolje i tako to... No opet fala, lijepo od vas, dochek, dobrodoshlica, fino opet. HVALA! poz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
gle, ako zelis da ti se ne locka svaki topic opisi plocu, napisi koji joj je max fsb, kakve ima opcije za oc (potkrijepi sa screenshotovima cpu-z, orthosa i sl.), kakva joj je opremljenost, razmjestaj utora, nb, sb... pa napisi sto ti se posebno svidja, sto ti se ne svidaja itd takodjer napisi gdje si ju kupio i kolko si ju platio i onda na kraju mozes stavit i link na hardwarezone da ljudi vide i drugo misljenje otvoriti topic i napisati kako je ploca super za svoju lovu i nista vise, pa cak niti gdje si ju kupio, a kamoli da argumentiras svoje tvrdnje sa nekim screenshotom, je krajnje neozbiljno i nije ni cudo da ti lockaju svaki topic ja bi se na tvom mjestu vec zabrinuo da ne dobijem ban na neko vrijeme jer ne radis nista nego spammas po forumu mislim moguce da je ploca stvarno super i da si s razlogom odusevljen ali nemozes tako, uzmi u obzir da je i vecina korisnika ovog foruma iz hr i da ovdje te ploce nema za kupiti tako da interes za topic nemoze bit velik |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
dajte nek mu rece neko da ima najbolju plocu jer ce nam krv popit sa njom...btw ja mislim da je ovo vec preslu u sprdnju, ko dite od 12 godina, "pa moja ploca, pa sam je OC-ao, pa je najbolja, pa vi ne shvacate", ma aj bogati....sta si se uspila ljude oko sebe sa time vise. kad napravis rezu od 5GHz na Ln2 onda otvaraj novu temu, hebo te Foxconn, ovo je preslo svaku mjeru, svaki dan nova glupa tema...a svi reagiraju fino, "pa znas, pa ne smijes, NHF...", de srca ti okani se corava posla i ne pilaj ljude ise, i da ne zaboravim, imas NAJBOLJU PLOCU, od sada cu je svima preporucit za C2D...ma i za AMD, za sve, i kao dasku za snicele rizat!!
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
Mnogi su došli na ovaj forum i ostali, a osim znanja steknuli i određena prijateljstva. Naravno, nerijetko dolaze i oni koji ne ostave nikakav trag, osim eventualno ban-a kojega su dobili jer su se konstantno prkosili pravilima. Neki su krenuli i poput tebe, na krivi način i sa krivim pristupom i imali su slično razmišljanje poput tebe nakon početnih par postova, da su ovdje svi bahati, ne toleriraju tuđa mišljenja, nove ideje etc. Takvi nisu ostali dugo, osim ako se nisu barem malo promjenili. Imamo članove ne samo iz Hrvatske, već vrijedne i dobre članove iz okolnih zemalja koji su već dugo tu na forumu i također kvalitetom doprinose istom. A ti ako malo razmisliš kakve si samo topice po otvarao, shvatit ćeš da si u krivu. Možda imaš najbolje namjere, ali na krivi način ih prezentiraš. Ljudi ovdje naprave review ako su kupili nešta novoga, ali onda to naprave kako treba. Malo slika, dokaza koji se traže (kako je hash rekao, slike programa koje će nešta značiti) i koja riječ o svojem iskustvu i uvidjet ćeš da će reakcije biti i više nego dobre, jer svaki se trud cijeni, kao i svuda na svijetu. Malo razmisli što si napisao sada u ovoj rečenici gore, jer i sam si svjestan da sa time nisi napravio korak naprijed, već veliki unatrag. Barem u očima članova. Možda eventualno u početku malo čitati forum, bez pisanja etc, da se vidi kako tko "diše". I na kraju krajeva, možda i sam shvatiš koliko je ovaj forum dobar i da ćeš se ponekada iznenaditi koliko dobrih ljudi (ne samo dobrih kao znalaca o računalima, već općenito) ima. Pozdrav i nadam se boljem odnosu prema ostalim članovima i na forumu općenito. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Foxconn P35A je ok ploca za te pare,a i Foxconn radi referentne intelove ploce tako da...nemoze biti los,sad kod nas i nije tako zastupljen a i tesko je doci do Foxconn ploca u nas rvata..tako da ljudi kupuju ono sto im se nudi a to je asus i gigaybte koji imaju dobrih i losih serija,ali imaju jak marketing i dovoljno su se "ugurali" da si ih prisiljen kupovati.
![]() |
#13 | |
je.ba.c na ba.te.ri.je
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
potpisujem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Daj rootxd, zgadit ces ljudima Foxconn... meni ce se npr. odsad na spomen Foxconna uvijek vracati tvoj nick u misli, sto je vec nepopravljiva steta. I daj poradi malo na kulturi, gramatici i nastupu. Ako si ti kupio Foxconn ne znaci da je Foxconn bogom dan i da si ti najpametniji na forumu i da sad svi moraju slijediti tvoj primjer kao ovce. Ljudi su zadovoljni i sa Asus-om, Gigabyte-om i Abit-om... meni se npr. kod ovog Foxconna jako svidja raspored PCI* slotova, ali uzasan nedostatak mi je samo 4 SATA konektora, sto mi je izbacuje iz izbora u samom startu. Hladjenje je takodjer nista posebno, ma opcenito ploca nije nista posebno.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
Vuco, joolka, hvala vam. Ma u pochetku sam bio iznerviran... odma su napadali mislio sam da je ovde demokratija koja mozhe sve ![]() A ti nindza turtles ^SuperUnknown^, nije fino shto tako govorish... primjetio sam dosta tvojih postova kako nekako bezveze prichash i falish i govorish o nekim stvarima posebno o Q6600. Ma u redu je nije fina pishljava Foxconn plocha onda ok, ne mora odma "ha-hu". Ja sam samo hteo neshto o njoj prichat tako da sam dosta na PCE forumu video Asus, Gigabyte... a ostale manje spominjane, tako da sam hteo neshto vishe shirit kako bi s' vama stekao drushtvenih odnosa tako i vishe znanja o ITehnologiji. Izvinjavam se opet, na greshkama koje sam u startu pocheo...pochetak je uvijek teshko, nadam se da chu popravit stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako si htio pričati o toj ploči i ako stvarno radiš u servisu onda si trebao napisati nešto kao Foxconn P35 - Moj reviev u kojem ćeš sve istestirati, na kolko ide FSB i sa kojim naponom kako se kreću temperature, sa bar 2-3 procesora je isprobati (kad već imaš u servisu dostup njima) i tako barem elementarno napisati zašto si zaključio da je to tako dobra ploča... I naravno priložiti sliku ploče da se vidi layout i eventualno i na njega se osvrnuti, to što se ti sad ponašaš kao uvrijeđena curica neće tu ništa promjeniti... Inače kolko je ploča tj. merka ploča kvalitetna se ocjenjuje 2-3g nakon što je istekla garancija proizvođača, zato su Asus, Abit, Gigabyte, Intel... na dobrom glasu - one rade i kad je istekla garancija, 99% njih rade još par godina minimalno, dok kod raznih smeć marki to nije slučaj, ja ne velim da je foxconn loš imao sam par njihovih (Via baziranih) ploča u rukama kroz godine i mogu samo reći da ne odaju loš dojam, nisu bile baš neki OC potencijal imale ali ruku na srce niti procesori na njima baš nisu bili top primjerci kod raje koja ih je vozila a i nisu bile kod mene na tretmanu da se pozabavim duže s njima, ali posao su obavljale kako treba, moja procjena je da je to negdje rang MSIa po kvaliteti izrade, e sad dal sam u pravu ili u krivu što se ove tvoje tiče - to ostaje na tebi da pokažeš, napiši pravi review i onda čekaj da se s vremenom dokače kao pravi izbor...
![]() |
#18 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Daj neki screen, test... inace ovo ispada kao se razgovor 12 godisnjakom. Ajmo, test, review ![]()
![]() |
#19 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Klok od jedne ploče do druge se može razlikovat u par fsb, to nisu neke drastične razlike. Sve ovisi o čipsetu i naponima kojima ploča dopušta prelaženje orginalnih frekvencija. Tako da ne možemo reć da na foxxconu ne mogu kloknut npr. iznad 3gh dok na asusu ide na 3.8 kad su na istim čipsetima. Ali vjerujem da sa istim postavkama procesora, rama i voltaža sve ploče će se isto klokat. samo čovjek se treba u biosu snać, tko to ne zna neka ne vrijeđa ploče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
I ja bi rado poreporučio DFI LP P35 ali kad je nema kod nas ili takvu Foxconnicu ili one bijesne izvedbe Biostarovih ploča koje hvale na XS-u.... Također bi volio nekom preporučit GSkill ili CellShock ali kad ih nema... Zato nažalost ovdje vidiš samo Asus, Asus i opet Asus, jer je to nažalost uz Gigabyte i poneku Abiticu jedina poštena ploča koju možemo lako nabavit. Nije mi bad izvana uzet DFI LP ili Biostar ali kad nešt ode onda sam bez kompa par tjedana ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Pitaj si samo ljude koji su imali tamo na početku ere nforce4 ploče na tom čipsetu kako su mjenjao FSB wall nakon određene verzije kad su promjenjene postavke samog čipseta od strane proizvođača i odjednom je ploč akoja je jedva volzila 230 počela vozit 330 FSB i sl... Kad bi tako bilo kako ti pišeš onda bi se jedino ECS i Biostar prodavali...
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
i još jedna stvar dali sve P35 ploče imaju isti wall ili se to razlikuje od ploče do ploče i ako znaš slučajno za P35-DS4 max fsb? hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako ima u novom biosu opcija za fsb 550 onda može, ali moraš znati da s time moraš povećavat i napon čipseta bez obzira na verzije biosa i revizija ploča. Hardwerski wall ti postoji i na procesorima dakle i tu moraš naći limit, isto kao i na ramu. Uzmi proc sa većim multiplierom i ne moraš se zamarat sa fsb-om I yedwi ja nemam ništa protiv ECS-a i biostara. Kad bi mi u biosu ponudili veče napone i više opcija kupio bi radije njih. i - Jedno je mijenjanje biosa, a jedno je čipset. Dakle još uvijek je isti čipset samo sa drugim postavkama išao na dotičnih 330 ili 320 što si naveo |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Mali OT: da bi kolega rootxd osjetio dobrodošlicu, svaki put kad se ulogira, u gornjem desnom rubu stranice će ugledati lijepi Foxconn banner ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
mislim da mene proc koči jel u bisu imam veču opciju za fsb od 500,po tvome znači nije do ploče. imam množitelj x6 x7 x8 i kad na bilo koji stavim 500 fsb počinju silna rušenja i ne botanja, dok ga na 499 dignem lako. čitao sam da E6750 ima wall na max 515 fsb pa je oćito tu njegov limit,šteta jer do tu je strašan ![]() hvala na info ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
Juche sam download novi UPDATE BIOS ver. 6B3F1P25, date 08/25/2007. I ovaj bios je puno poboljshao OC potencijal, ranije nisam uopshte mogao sa BIOS 17/06/2007 dichi na 3.8 - 3.95, a sa ovim BIOS-om sam uspio dichi na 3.8 stabil, digao sam i na 4.05 ghz ali nisam uopche mogao nastavit rad doshlo je do blokiranja sistema, Single channel mi memorija a i nisam uspio zbog malo vremena oko zezancije "dokle che ichi" nisam video dokle je MAX ove kingston memorije makao sam HiperX sad mi je Kingston DDR 800 MHZ. http://www.nesal.com/pr/oc/SPI.jpg SPI rezultat i na koliko radi Mema i CPU. Zaboravio sam iskljuchiti Sped step. pa mi je vratio posle po zavrshetku SuperPI-a na x6 Multiplier. Voltazhu sam CPUA stavio na 1.6V a MBO je 1.640V. Memoriji sam stavio 2.150V. Ostalu voltazhu sam stavio sve po Difaultu. ![]() Ljudi mene je slabo ko razumeo ovde ochigledno, osim par momaka i puno im fala. Nisam ja dosh'o ovde kako bi prichao o Foxconn plochi da je najbolja naravno da nije najbolja i nisam rek'o da je u "TOP 3 World MBO", nego htio sam samo govoriti o nechemo o chemu NIJE puno spominjano i kako bi ukazao da ima malo jeftinih ali vrednih stvari. I nisam upoznat da nema Foxconn plocha u Hrvatskoj, mislio sam da ima al' eto...izvninjavam se. Ako je zhelite ili bilo koju od Foxconn plocha mozhete nabavit kod mene. U skorije vrijeme che mi stichi Foxconn MARS, za nju nechu nishta prichat chuche te sami... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
Postoji šansa da te memorija počne kočiti. Ja neznam, al jel ima koja ploča a da ima manji djelitelj od 1:1 ? A niti sam vidio Kingstona puno. rootxd, što se tiče prodaje, uvijek postoji tržnica pa tamo možeš ponuditi stvari ako imaš jeftino. Samo, pročitaj pravila tržnice ako ćeš tamo ići prodavati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
kao prvo, tvoj pocetni nastup na forumu je bio u najmanju ruku cudan i izritirao si dosta forumasa sa svojim temama (pogotovo mene sto se i dalo vidit po reakcijama ![]() ![]() OT: i ja mislim da te mema koci, pokusaj naci na netu neki test, da vidis kolko ide max, i na kojem naponu, jer to je dosta malo Vdimm napona za takav OC, i nedavaj joj visak napona dok ne nadjes test nekakav, ako su neki osjetljivi cipovi ili manje-slojni PCB lako je mozes zapalit EDIT: da, znamo mi da ima dobrih (boljih) ploca osim gigabyte-a i Asusa (Biostar ajme!), al suludo je raspraljat o necem cega kod nas nema niti ce biti tako skoro, dok se izvana 150+€ ploce ne isplati kupovat, garancija je tu primarni faktor ![]()
![]() |
#29 |
Banned
|
Vuco: ma shalim se gdje chu trgovati vama ja iz Sandzaka vi iz Hrvatkske... ![]() NO shto se tiche Kingstona, ajd glupo mi rehci al moram puk'o bi da ne pofalim ![]() Kingston najprodavanija memorija 2007 god. CeBIT 2007 Izvor. A verovatno nije stabil na 4grrrr, memorija teshko joj pada da ide vishe od 500+ Mhz ... Aman, vi ste oslijepljeni s' ASUS Gigabajticom, slabo kod vas ima ITehnologije, kod nas mozhe se nachi od ASUS do Biostara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
Ma ja sam samo probavao ovaj noviji BIOS. I nisam se dalje trudio i nalazio najbolje resenje, to sam samo onako malo po malo dizao, nisam se igrao sa memom vech sve je onako na brzinu radjeno. Ali potrudicu cu se ukoliko bude moglo, izvucicu MAX ma nek se pali zamenicemo sta cu mu... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|