Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2007., 18:41   #1
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Unhappy HITNO: pomoć oko LAN mreže

Danas sam spojio svoj komp i laptop na LAN mrežu. Sve je proteklo u najboljem redu (komandom ping oba računala prepoznaju ono drugo), no problem nastaje kada otvorim My Network Places. Unutra mi se nalazi ono drugo računalo, ali kad se pokušam spojit sa njim, traži me user name i password. Ista stvar je i na drugom računalu. Što da napravim? koji iser name treba i koji password? Molim vas, pomagajte!

doom206 je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2007., 19:17   #2
Lifo
Premium

Datum registracije: Jun 2002
Procitati sticky - UMREŽAVANJE RAČUNALA; WLAN / How To- LINKS, pa onda postaviti pitanje ako i dalje bude problema..
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2007., 12:55   #3
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Pročitao sam stickly prije nego što sam išao umrežiti računala i sve je prošlo u savršenom redu do sharinga. Tu sam zapeo. Pokušao sam napraviti na računalima users onog drugog računala, ali dalje me traži username i password. Probao sam ih upisivati, ali uvijek mi nešto kaže u smislu da mi username ili password nije točan.
Help, please!
Staro 21.08.2007., 21:34   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ako recimo na prvom kompu napravis account username USER pass LOZINKA, onda odes na drugi komp i probas mu pristupit na njemu bi trebo upisat username USER pass LOZINKA

dakle, te accountove radis u Control Panel -> User Accounts

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2007., 03:21   #5
marizza
Registered User
Moj komp

marizza's Avatar

Smile možda ovo pomogne

promjeniš "1" u "0" ( na oba kompa)

izađi iz registrija, restartaj kompove.. i tak..

usput\ javi dali je upalilo
-->
Citiraj:
Autor doom206 Pregled postova
Pročitao sam stickly prije nego što sam išao umrežiti računala i sve je prošlo u savršenom redu do sharinga. Tu sam zapeo. Pokušao sam napraviti na računalima users onog drugog računala, ali dalje me traži username i password. Probao sam ih upisivati, ali uvijek mi nešto kaže u smislu da mi username ili password nije točan.
Help, please!

U slučaju da su oba kompa na XP pro
{i ako si napravio accounte na oba kompa prema navedenim uputama (novi useri na oba kompa- mada nisam ziher da je nužno- kod mene nije trebalo)..}

izbriši sve LAN workgrup (MSHome)..postavi ih ponovo sa USER i passovima koji ti pašu..
zašeraj foldere ili diskove preko explorera u sharing& securiti..
zatim..

pokreneš regedit.exe (iz start/run)

odeš ovdje: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
pa sa desne strane podesi 2 komada restrictanonymousa ovako:

"restrictanonymous" = 1

--->promjeniš "1" u "0" ( na oba kompa)

usput\ javi dali je upalilo
marizza je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2007., 08:34   #6
Razor_x
Registred user
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Meni je bilo dovoljno uključiti GUEST account na oba kompa, pa na onom drugom upisati Guest kao user name, a password ostaviti prazno. Tako je proradilo, i više nije pitalo user name i password, pa sam isključio GUEST acc, a sharing radi.
I naravno, kompjuteri moraju biti u istoj grupi npr. MS HOME.
Razor_x je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2007., 08:35   #7
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
promjeniš "1" u "0" ( na oba kompa)

Samo zbog ovoga ću se potruditi da skužim kako davanje infractiona radi. Pogodi na kome ću testirati.

Citiraj:
Autor Razor_x Pregled postova
Meni je bilo dovoljno uključiti GUEST account na oba kompa, pa na onom drugom upisati Guest kao user name, a password ostaviti prazno. Tako je proradilo, i više nije pitalo user name i password, pa sam isključio GUEST acc, a sharing radi.
Sjedi, 1. Uključivanje "Guest" usera je uvijek loša ideja. Postoji razlog zbog čega je po defaultu disejblan. I ne, računala ne moraju biti u istoj grupi.
-->
Citiraj:
Autor marizza Pregled postova
pokreneš regedit.exe (iz start/run)

odeš ovdje: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
pa sa desne strane podesi 2 komada restrictanonymousa ovako:

"restrictanonymous" = 1

--->promjeniš "1" u "0" ( na oba kompa)

Samo zbog ovoga ću se potruditi da skužim kako davanje infractiona radi. Pogodi na kome ću testirati.

Citiraj:
Autor Razor_x Pregled postova
Sjedi, 1. Uključivanje "Guest" usera je uvijek loša ideja. Postoji razlog zbog čega je po defaultu disejblan. I ne, računala ne moraju biti u istoj grupi.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2007., 17:24   #8
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Smile problem rješen

Uspio sam uspostaviti mrežu. Problem je bio jednostavniji nego što sam mislio. Na jednom od računala je bilo isključeno sharenje printera i fileova. To sam uključio i sad sve radi kao ''bebica''. Hvala svima koji su mi pokušali pomoći. Imate piće od mene!

P.S Moderatori možete zatvorit ovu temu.
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno