PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   HITNO: pomoć oko LAN mreže (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77578)

doom206 20.08.2007. 18:41

HITNO: pomoć oko LAN mreže

Danas sam spojio svoj komp i laptop na LAN mrežu. Sve je proteklo u najboljem redu (komandom ping oba računala prepoznaju ono drugo), no problem nastaje kada otvorim My Network Places. Unutra mi se nalazi ono drugo računalo, ali kad se pokušam spojit sa njim, traži me user name i password. Ista stvar je i na drugom računalu. Što da napravim? koji iser name treba i koji password? Molim vas, pomagajte!

:care::care::care:

Lifo 20.08.2007. 19:17

Procitati sticky - UMREŽAVANJE RAČUNALA; WLAN / How To- LINKS, pa onda postaviti pitanje ako i dalje bude problema..

doom206 21.08.2007. 12:55

Pročitao sam stickly prije nego što sam išao umrežiti računala i sve je prošlo u savršenom redu do sharinga. Tu sam zapeo. Pokušao sam napraviti na računalima users onog drugog računala, ali dalje me traži username i password. Probao sam ih upisivati, ali uvijek mi nešto kaže u smislu da mi username ili password nije točan.
Help, please!
:care::care:

Xan 21.08.2007. 21:34

ako recimo na prvom kompu napravis account username USER pass LOZINKA, onda odes na drugi komp i probas mu pristupit na njemu bi trebo upisat username USER pass LOZINKA

dakle, te accountove radis u Control Panel -> User Accounts

marizza 22.08.2007. 03:21

možda ovo pomogne

Citiraj:

Autor doom206 (Post 794388)
Pročitao sam stickly prije nego što sam išao umrežiti računala i sve je prošlo u savršenom redu do sharinga. Tu sam zapeo. Pokušao sam napraviti na računalima users onog drugog računala, ali dalje me traži username i password. Probao sam ih upisivati, ali uvijek mi nešto kaže u smislu da mi username ili password nije točan.
Help, please!
:care::care:

U slučaju da su oba kompa na XP pro
{i ako si napravio accounte na oba kompa prema navedenim uputama (novi useri na oba kompa- mada nisam ziher da je nužno- kod mene nije trebalo)..}

izbriši sve LAN workgrup (MSHome)..postavi ih ponovo sa USER i passovima koji ti pašu..
zašeraj foldere ili diskove preko explorera u sharing& securiti..
zatim..

pokreneš regedit.exe (iz start/run)

odeš ovdje: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
pa sa desne strane podesi 2 komada restrictanonymousa ovako:

"restrictanonymous" = 1

--->promjeniš "1" u "0" ( na oba kompa)

izađi iz registrija, restartaj kompove.. i tak..

usput\ javi dali je upalilo

Razor_x 22.08.2007. 08:34

Meni je bilo dovoljno uključiti GUEST account na oba kompa, pa na onom drugom upisati Guest kao user name, a password ostaviti prazno. Tako je proradilo, i više nije pitalo user name i password, pa sam isključio GUEST acc, a sharing radi.
I naravno, kompjuteri moraju biti u istoj grupi npr. MS HOME.

Cataphract 22.08.2007. 08:35

Citiraj:

Autor marizza (Post 794961)
pokreneš regedit.exe (iz start/run)

odeš ovdje: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
pa sa desne strane podesi 2 komada restrictanonymousa ovako:

"restrictanonymous" = 1

--->promjeniš "1" u "0" ( na oba kompa)

izađi iz registrija, restartaj kompove.. i tak..

Samo zbog ovoga ću se potruditi da skužim kako davanje infractiona radi. Pogodi na kome ću testirati. :fiju:

Citiraj:

Autor Razor_x (Post 795012)
Meni je bilo dovoljno uključiti GUEST account na oba kompa, pa na onom drugom upisati Guest kao user name, a password ostaviti prazno. Tako je proradilo, i više nije pitalo user name i password, pa sam isključio GUEST acc, a sharing radi.
I naravno, kompjuteri moraju biti u istoj grupi npr. MS HOME.

Sjedi, 1. Uključivanje "Guest" usera je uvijek loša ideja. Postoji razlog zbog čega je po defaultu disejblan. I ne, računala ne moraju biti u istoj grupi.

doom206 22.08.2007. 17:24

problem rješen

Uspio sam uspostaviti mrežu. Problem je bio jednostavniji nego što sam mislio. Na jednom od računala je bilo isključeno sharenje printera i fileova. To sam uključio i sad sve radi kao ''bebica''. Hvala svima koji su mi pokušali pomoći. Imate piće od mene!
:chears: :goood:

P.S Moderatori možete zatvorit ovu temu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24.