|
![]() |
#1 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Hardware-ski problem kod WinXP boot-a...
Poštovanje! Javio mi se jedan Hardware-sko Software-ski problem ![]() Takve stvati radi samo na mom kompu, tako da nije problem do CD-a! Zanima me da li postoji kakva postavka u BIOSU ili neko durgo rješenje ovom problemu! Problem se javlja u kombinaciji -> DS3 matična i ATA optika, morti je problem u ATA sučelju kod optike!?!? Ako se netko susreo sa takvim problemom, molio bih ga za pomoć! PS: Nisam noob i sve je uredno naštimano pod boot priority sekciom u BIOS-u ![]() Bonus pitanje: Da li bi pomogla optika u SATA verziji i kakva su opčenito iskustva sa SATA optikom? Načuo sam neke hude pretpostavke da je SATA optika zamjetno lošja od ATA, ali u to nekako ne vjerujem! Puno hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja imam neku samsungovu SATA pržu i nisam zamijetio ništa loše (imam je nekoliko dana, ali koliko mi se čini sve je u redu) kakve bi veze imalo sučelje sa radom same prže? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
IDE kontroler ti je JMicronov pa provjeri je li taj kontroler stoji u IDE modu, zamijeni kabele,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The All Seeing Eye
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The All Seeing Eye
|
Pogledao sam, namješteno mi je na IDE ![]() Kablovi također nisu krivi jerbo su gotovo novi, a i da je nešto sa kablovima, predpostavljam da mi uopče nebi radila optika! Znači i to otpada u vodu ![]() Ne znam u čemu bi mogla biti fora!? Često OverClockam pa vračam procesor na default (znači, OC-am po potrebi), bi to mogao biti uzročnik problema? Znači pada mi jedino na pamet: 1) Djelomična ne kompatibilnost ATA sučelja na DS3 ploči 2) Česti OverClock - morti bi trebao resetirati BIOS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Zapamti jednu stvar: kod instalacije Windowsa se postavke uvijek stave na default. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The All Seeing Eye
|
To mi je jasno i takve greškice ne radim ![]() Prije slijedećeg formata bum probao resetirati CMOS, pa ako uspije super, a ako ne, kupujem novu SATA optiku! Uspijem ga ja natjerati da boota, ali fakat se namučim da krene! Neki dan sam formatirao komp i nešto manje od pol sata sam izgubio na startanje boot cd-a ![]() ![]() Hvala svima na trudu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
A novi BIOS? Malo duži clear CMOS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ajd probaj mijenjati kabele, meni se na DS3 komp nije htio uključiti, tj. otići dalje od onog početnog screena gdje se učitavaju uređaji, zbog lošeg kabela, zamijenio SATA kabel, disk bio prepoznat i sve normalno radi eto probaj malo mijenjati kabele možda nešt uspiješ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|