|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Zvučnici
neznam jel taj problem spada pod hardverske probleme,ali nema veze ![]() imam neki čudni problem, dakle, kad gasim stolnu lampu u zvučnicima zapucketa(dosta glasno), kod paljenja mi se to ne događa. kod starih zvučnika mi se to nije događalo, jel zna tko kakva je to smetnja?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
isto je i kod mene, nije to nista "opasno" normalna pojava |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Što se može napraviti?. Zapravo malo ili ništa. Najprije da objasnim o ćemu se tu radi. Prilikom uključenja i isključenja nekog uređaja stvaraju se takve smetnje u napajanju uzrokovane iskrenjem u prekidaču (uočljivije prilikom gašenja nekog trošila zbog iskrenja prekidača a pogotovo ako je "ljen" tj. dugo odvaja kontakte). Zbog istog razloga se kod profesionalno dizajniranih audio pojačala zvučnici relejem uključuju sa zadrškom prilikom uključivanja, a prilikom gašenja prvo se odvajaju zvučnici pa potom gasi samo pojačalo. E sad, što se može napraviti. Probaj nabaviti produžni što u sebi ima LC filter na ulazu. Ponekad ti filteri otklone kompletno, a ponekad samo smanje takve smetnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
edit : thx nikky, isprike marq-u na offtopicu Zadnje izmijenjeno od: WichitaQ. 10.07.2007. u 12:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kratko i jasno, da. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
piše da ovaj ima Filter EMI/RFI šumovi, jel to to?? http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=2780150 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |