![]() |
Zvučnici
neznam jel taj problem spada pod hardverske probleme,ali nema veze:D
imam neki čudni problem, dakle, kad gasim stolnu lampu u zvučnicima zapucketa(dosta glasno), kod paljenja mi se to ne događa. kod starih zvučnika mi se to nije događalo, jel zna tko kakva je to smetnja??:stoopid: |
isto je i kod mene, nije to nista "opasno" normalna pojava
|
kod mojih z3 ista pojava :D
|
Citiraj:
ja imam z4:D a prije toga creative t3030 i nikakvih problema |
kad stara ugasi svjetlo u kupatilu, na tv-u mi prodju neke crte... pa sta da radim ljudi, sta, a, sta? :D
|
to je dokaz kakva je logitech kvaliteta:D
|
***ga...moji su magnetski zasticeni pa nema takvih sranja...ali se zato monitor zblesira dok se pali pojacalo tj receiver:D
|
Što se može napraviti?. Zapravo malo ili ništa. Najprije da objasnim o ćemu se tu radi. Prilikom uključenja i isključenja nekog uređaja stvaraju se takve smetnje u napajanju uzrokovane iskrenjem u prekidaču (uočljivije prilikom gašenja nekog trošila zbog iskrenja prekidača a pogotovo ako je "ljen" tj. dugo odvaja kontakte). Zbog istog razloga se kod profesionalno dizajniranih audio pojačala zvučnici relejem uključuju sa zadrškom prilikom uključivanja, a prilikom gašenja prvo se odvajaju zvučnici pa potom gasi samo pojačalo.
E sad, što se može napraviti. Probaj nabaviti produžni što u sebi ima LC filter na ulazu. Ponekad ti filteri otklone kompletno, a ponekad samo smanje takve smetnje. |
Citiraj:
edit : thx nikky, isprike marq-u na offtopicu |
Kratko i jasno, da.
|
piše da ovaj ima Filter EMI/RFI šumovi, jel to to??
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=2780150 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:01. |