Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2004., 19:59   #1
pape
Banned

Datum registracije: Dec 2002
printanje sadrzaja ekrana kod podizanja windowsa

Htio bih da prilikom podizanja windowsa (nakon restarta) isprintam trenutni sadrzaj ekrana.
Da li netko zna tocan postupak
Znaci moja pitanja su:
1. kako (privremeno) zaustaviti podizanje windowsa
2. kako nakon toga isprintati sadrzaj ekrana
pape je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2004., 20:02   #2
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
KAJ BI ti odprintal? Onaj crni prozor di ti pise memorija koji hardovi, cd romovi i slicno?

To mozes zaustavit sa tipkom pause/break

Al print toga misim da se bas ne bu dal izvest.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2004., 21:05   #3
Devlin
Premium

pa, mozes probat lupit pause tamo gdje te zanima, potom altgr(desni alt)+prtscn(printscreen(iza f12)) a kada se dignu windozi pastati (ctrl+v) u word, ili nekaj slicnog, nemam pojma da li ce raditi ali probaj.
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2004., 21:41   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Da i ja bi instalirao MaxPayne 2 na Hard koji nije formatiran i da mi moji procevi i memorija rade međusobno povezani bez matične ploče i da se igram tako Mislim da nebu išlo print screen nečega na OS koji se još nije "razvio" u potpunosti. Mislim može se zapamtiti nekih 11 keystrokova prije nego se sve digne do kraja ali ajmo, ko bu stavio print screen u clipboard koji još ne radi od windowsa kojih još "nema", ... mislim nema šemse suljaković, a možda i ima ali ja nisam za to čuo, ... moda fotoaparatom Ako neko zna i ja bi htio doživjeti ovo prosvjetljenje

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2004., 21:46   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
zašto altgr+prtscrn ? to ide i ako samo prtscrn. ali neće raditi ako napraviš prije dizanja vindoza jer se naime clipboard diže među zadnjima.

ali možeš probati ctrl+prtscrn ili alt+prtscrn (ne znam koji) jer je to od davnina naredba da se sadržaj ekrana pošalje na printer ... možda upali.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2004., 23:31   #6
pape
Banned

Ne bih toliko gnjavio da nisam prije dvije godine vidio svojim ocima kod nekog kolege kako je isprintao sadrzaj ekrana prilikom ucitavanja windowsa. Da me ubijes ne mogu se sjetiti da li je on to odmah isprintao ili je nekako ubacio u clipboard i kojom kombinacijom tipki je to izveo. Samo jedino sta znam je to da se to moze izvesti ali kako, pitanje je sad???
Ako netko to zna molio bih da proba to na svom racunalu pa da mi onda odgovori.
Thanks to all
Staro 07.01.2004., 00:12   #7
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by pape
ili je nekako ubacio u clipboard i kojom kombinacijom tipki je to izveo.
To nije sigurno napravio. Lijepo su ti sad objasnili da ne možeš nešto spremit u clipboard, kad clipboard još ne radi, nije dignut. To je kao da ja kažem da ću dat gas i auto će krenut, a klipovi će ostat na mjestu. Ono, moguće je, ali ne sa današnjom tehnologijom. Jedina mogućnost je da se to direktno pošalje na printer. E sad, hoće li printer radit, prije podizanja drivera i slično, to ne znam.

Citiraj:
Ako netko to zna molio bih da proba to na svom racunalu pa da mi onda odgovori.
Thanks to all
Zašto ti to ne bi probao, pa nama javio? :confused:
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2004., 10:04   #8
pape
Banned

Stari moj ocito da nisi dobro procitao.
Prvo-nisam rekao da je on to "isprintao iz Clipboarda" nego da se ne mogu sjetiti da li je on to odmah isprintao ili nekako ubacio u clipboard. Samo jedno sigurno znam da je printer isprintao sadrzaj ekrana.
Drugo-ja sam rekao ako netko zna neka isproba na svom racunalu i objasni mi kako mu je to uspjelo. Stari moj pa normalno je da sam ja to isprobao na svom racunalu i da mi je to uspjelo ne bih ni slao pitanje.
Sad ces ti reci pa sta ne pitas tog kolegu eee da ja mogu s njim stupiti u kontakt onda nebi bilo problema.
Staro 07.01.2004., 10:34   #9
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pape
ili nekako ubacio u clipboard.
Znam. A ja ti kažem, da je ta solucija skoro pa nemoguća (osim ako su programeri windowsa bili tako domišljati, u što čisto sumnjam).
Citiraj:
Drugo-ja sam rekao ako netko zna neka isproba na svom racunalu i objasni mi kako mu je to uspjelo. Stari moj pa normalno je da sam ja to isprobao na svom racunalu i da mi je to uspjelo ne bih ni slao pitanje.
Znam, ali je stvar u tome, da netko zna, napisao bi ti. A dobio si par odgovora da probaš crtl+prt scr ili alt (gr) + prt scr. To možeš probat doma ti, jednako kao i ja i svako drugi. Zato sam rekao ono što jesam. A ako si probao, pa ne ide, pokušaj sa google-om.
Staro 07.01.2004., 11:03   #10
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ako se radi o windowsima 95 ili 98(se), onda ce ti printscreen raditi najnormalnije ako ti je printer prikopcan na LPT port. Ne trebaju ti nikakvi driveri, jer je OS DOS, a ne windows. Windows 95 i 98 su samo nadogradnja DOS-a i dizu se iz DOS-a.

Dakle, stisnes pauzu i printscreen i to je to.

Ako su windowsi 2000 ili xp, onda to nece raditi, jer su oni sasvim druga prica i njima se treba prvo dic driver (koji se dize tamo negdje prije servisa) i to nece ici dok ti vjerojatno nece biti prekasno.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2004., 11:24   #11
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Ne pričaj gluposti.

Ako on želi isprintat onu tabelu di su prikazani portovi, memorija itd. onda mu neče pomoč nikakav DOS jer se to prikaže prije učitavanja bilo kakvog OSa, a DOS je OS kao i svaki drugi samo nije grafički.

Imao ti 3.1, 95, 98, XP, ME, 2000, NT ili šta ja znam šta uvijek je isto. Svaki OS se počne očitavat tek nakon te tabele.
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2004., 12:11   #12
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Teorija: stari LPT pisać tipa nekog Epsona igličnjaka i tipka PrintScreen, mogao bi probat ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2004., 12:30   #13
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Ne pričaj gluposti.

Ako on želi isprintat onu tabelu di su prikazani portovi, memorija itd. onda mu neče pomoč nikakav DOS jer se to prikaže prije učitavanja bilo kakvog OSa, a DOS je OS kao i svaki drugi samo nije grafički.

Imao ti 3.1, 95, 98, XP, ME, 2000, NT ili šta ja znam šta uvijek je isto. Svaki OS se počne očitavat tek nakon te tabele.
procitaj sto je covjek pitao, pa onda procitaj moj odgovor, pa procitaj svoj odgovor meni. Da ti pomognem, njega ne zanima tablica o kojoj ti pricas, nego neki ispis upola dizanja windowsa.
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2004., 14:56   #14
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Kad bi mi to trebalo instalirao bih neki emulator (VirtualPC ili sl.) i preko njega
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2004., 17:32   #15
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Costa
Kad bi mi to trebalo instalirao bih neki emulator (VirtualPC ili sl.) i preko njega
Very good idea
Staro 07.01.2004., 17:43   #16
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by Elven
Very good idea
One najjednostavnije su obicno i najbolje
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2004., 21:38   #17
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Citiraj:
Originally posted by shimpa
procitaj sto je covjek pitao, pa onda procitaj moj odgovor, pa procitaj svoj odgovor meni. Da ti pomognem, njega ne zanima tablica o kojoj ti pricas, nego neki ispis upola dizanja windowsa.
Ispričavam se...

Pročitao sam čovjekovo pitanje i opet ne kužim šta želi isprintat jer nije naveo da li želi tablicu ili nešto drugo
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2004., 19:01   #18
Devlin
Premium

pa pitao sam starog i kaze da se na starim plocama i procevima+lpt printer moglo poslati printscreen i da ga je odmah ispisao na printer, no izgleda da je to sa novim plocama nemoguce, no kaze da bi trebalo biti moguce dignuti nekakav virtual pc u win i onda slikati(printscreen) njegovo podizanje
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2004., 19:47   #19
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Uzmes fotic u ruke, pauziras tabelu tu koju hoćeš, uslikas, i onda kad uđeš u windowse skines sliku na komp.

Kirk: "Spock, you want to know something? Everybody's Human."
Spock: "I find that remark... insulting."
LordNitro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke