|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Prescott 3G i pregrijavanje
Moj Prescott na 3G kad je u punom opterećenju dolazi do 78-79 C temperature. Na idleu je na negdje 57 C. Nije li to malo jako pretoplo. Gore je njegov origigi hladnjak i kanta je u S&N testu (24 min. test na 75% opterećenja) bila potpuno otvorena. Možda bi kakav TT Sonic tower bolje to hladio. Ima li tko kakvih iskustva? pozdrav... P.S. ne radi se o overclockingu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Definitivno previsoka temperatura za tog Prescotta, kao što si rekao, to je ipak pretoplo ![]() Preporučam poboljšavanje ventilacije u kućištu (stavljanje ventilatora za ispuh na stražnjem dijelu kućišta) i sprijeda, tj. ispred diskova te da promijeniš termalnu pastu na hladnjaku. Preporučam AS Silver 5 ili AS Ceramique. Ako ti to ne spusti temperature ispod 67°C, onda razmisli o nabavci nekog boljeg hladnjaka poput Sonic Towera.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nažalost, to su normalne temperature za stock hladnjak i slabije cirkulirani zrak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Da, i meni se tako čini. Mislim da bi jedan Sonic tower radio dobro, jer je ispušni ventilator od kučišta taman ispred procesora. Stavit ću još jedan ventilator s prednje strane za usisavanje svježeg zraka. A i pasta koju sam stavljao prije pola godine bila mi je sumnjiva.. ![]() pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
da li imaš zaštitnu mrežicu iza na tom ventilatoru? ako imaš, obavezno izreži, jer je protok jako ograničen inače... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Navodno da na tower ni ne treba veliki broj okretaja venta, pa je on i sam po sebi tih pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Sharkoonovi 12 cm ventilatori, Xilence, GlacialTech... ![]() Ali ovisi koliko si spreman novaca izdvojiti, ove koje sam nabrojao te ne bi smjeli koštati više od 50 kn, dok recimo neki Papst košta više od 100 kn.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
|
Rekoh već u ovdje, do 67°C...
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
test driver
Datum registracije: May 2007
|
ja imam Prescotta kad nista ne radim stoji 50C UBRZAN,pod max opterecenjem 70C.Pogledaj u BIOSU voltazu i stavi na default ako nije to skini hladnjak i opusi ga,promjeni patu stavi ga nazad i probaj
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
1. IC7 laze, gadno 2. Koji cooler? 3. Koja sobna temperatura? 4. Koji uvjeti u kucistu? 5. Koji stepping? Rec "moj radi na toliko i toliko" nema nikakvog smisla bez da navedes ove ostale stvari... i usput, smanji sig, jer je prevelik ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Power by Intel molim smanji sig prema pravilima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|