|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Northwood pentium 4 1.8ghz overclocking
Dakle imam northwood pentium 4 1.8ghz gigabyte GA-8SDX maticnu sdram rame htjeo bih overclockati taj procesor pa jel bi islo i kako nov sam u tome pa bi mi trebao postupak overclockanja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
mislim da nebi zbog sdram ne znam na kom on max taktu može raditi,ima li opcija za clock u biosu?? gledam za tvoju ploču i piše Manual Settings: CPU frequency, processor core voltage, memory voltage, AGP slot voltage računica sad ti je mislim 100*18=1800 jedino da probaš 133*18=2394. meni je 133*18=2400 ali imam ddr memoriju. p4 2,4 ne moraš odamh na 133 ne znam što bios nudi stavi na 105 pa probaj. Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 29.04.2007. u 20:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Bojim se da mi to ne bude previse imas isti procesor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa najvjerojatnije je A zato što one označavaju procove sa 400 MHz FSB-om(a ne znam baš za nortija na 1.8GHz sa 533 MHz FSB-om), B je 533 a C 800.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Upravo ga polako clockam ali neznam do kud da idem ostajem pri istoj voltaži ali dizem FSB pa do koliko da idem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ako je A verzija, ne treba mu skoro ništa struje do 2.8, 3ghz... ali opet. koliko ti može ram (SDR) povuć... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Ide zicer na 133, a Sdram je pc133 ? jel da? Ne znam onda u cemo je fora. rukni ga na 133 ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ultrabitchinfast
|
je, ide na 133. Svojevremeno sam imao celera, fsb 400, 2.0 i sdram, bez beda je isao na 133, tj. na 2.6.ghz.. i to na matsonic ploči koja je bila sranje za clockanje.
![]() |
#13 |
Premium
|
da sad ne dižem novu temu za sebe proradio na 3,4 uz 1,725 napon na 1,700 mrzne probo fsb stavit na 200 ili ti 3,6 takt i napon 1,825 prošo but from dio ali nije došo do ikone za podizanje windoza,ploča nudi max 1,9V ali me je bilo trta na tom naponu probati da probam 1,85V ili modu na 1,9?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nemoj toliko forsirati Northwooda, njima je i vec i 1.7V prilicno puno... inace, dobar OC, ja sam imao jednog 1.8A koji nije htio puno preko 2.8 ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
|
a čuj popije on struje kolko oš, ali bi ti se mogao desiti SNDS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Ma kojih 133 jedva dosegne 107 nemogu ga clockat iz biosa pa ga clockam sa cloc generatorom i vec na 107 je nestabilan a voltazu sam stavio sa def 1.5 na 1.575 i ne opet se restarta zasto nemogu postici stabilnost? da dignem jos voltazu do koliko smije ici temperatura? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vjerojatno te koci ploca, SiS chipset je gore za kojeg sumnjam da ima PCI/AGP lock. Ja se ne bih puno igrao s time, jer ako ne zakljucas taktove PCI i AGP-a, mozes spalit grafulju i popusit sve podatke sa diskova spojenih na IDE kanal. Probaj naci opciju za zakljucavanje te dvije stvari, pa postavi na 66MHz za AGP i 33MHz za PCI.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
U biosu ima opcija da to stavim ali nekuzim kako to lockat da se ne mijenja! I ak to fiksiram na 66 i 33Mhz znaci da mogu clockat ili ne? Zadnje izmijenjeno od: Clutch. 30.04.2007. u 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ultrabitchinfast
|
Cuj, prvo i osnovno ti je ploca koja ima agp/pci lock. Ako nema ja iznad 75mhz za agp ne bi isao.
![]() |
#22 |
Registered User
|
Do koliko smije ici temperatura? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ex-Gastarbajter