|
![]() |
#1 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Startup zvuk u win xp se ne čuje/i ostali zvukovi ne rade kako treba
Da ne pitate svi za konfu, to se dešava na : sempron 2800+; albatron K8NF4X-754; + dvb-t kartica, 512MB ram...sve na WIN XP Pro + SP2; a riječ je o integriranom zvuku na matičnoj. Znači sve do nedavno komp je radio ko urica. No došlo vrijeme stavljanja novih drivera, i tako su redom došli novi catalyst-i za ati, novi driveri za dvb-t, novi driveri za čipset,novi ffdshow, novi home cinema za dvb-t karticu.... Nakon nekog vremena zvuk se sam od sebe s***o. Problemi su sljedeći: 1. Nema startup zvuka windowsa, kao niti za shutdown prilikom paljenja/gašenja kompa. Kad te zvukove pokušam potražiti u Sounds And Audio Devices u Control Panelu, nemogu ih play-ati, jednostavno je onaj mali play gumbić skroz sivi i nemogu ga play-ati. 2. Foobar, svi video playeri rade normalno, dok u Power DVD-u na audio kartici nemam nikakovih opcija za odabir,niti kolko zvučnika niti kakav downmix, no on svejedno radi. Ne radi zvuk u programu za dvb-t karticu, jer se po defaultu lodada : Default Direct sound - koji ne radi sve dok ja ne označim da odabirem Nvidia codec...bla bla i onda proradi, međutim čim ugasim/ ponovno upalim program opet nema zvuka dok to ne napravim. 3. Dxdiag prođe kroz sve testove i bilo kakav hardverski test prolazi skroz ispravno. Kad uđem u Sounds And Audio Devices u Control Panelu pod MIDI music playback nemam ništa odabrano, a kad odaberem ono Microsoft... čim ugasim on to ne zapamti i promijeni si na staro,što se dešava za sve opcije/kućice koje promijenim. pokušaji ispravljanja dosad su bili sljedeći: -maknuti svi video codec-i -maknuti svi video playeri -maknuti svi driveri dvb-t kartice i zvučne kartice -sve nanovo instalirano sa starim i sa najnovijim driverima problem je i dalje tu eto, molim pomoć...ovo me polako izluđuje...makar vjerujem da bi format C:\ sve riješio, taman sam na tom kompu sve živo podesio kako spada, a neda mi se gubiti cca 4h pogotovo sad oko Uskrsa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ah, nekako mislim da budeš morao. Poklalo se ili driveri ili je stvar u codecima. No kako si probao reinstal i jednog i drugog - mislim da bi kopanje za rješenjem tražilo više vremena od reinstala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
probaj izbrisat drivere za zvučnu isa tuneup utilities skenirat probleme pa onda opet instalirat najnovije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
u borbi protiv sna
|
Citiraj:
Bit će to opet jedan dugi Uskrs...prvo OS gore,pa programi,pa mrežu podesit,pa dvb-t karticu i programe...i na kraju cust-omizirianje... Hvala na odgovorima, i sretan Uskrs! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
u borbi protiv sna
|
|
![]() |
![]() |
|