PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Startup zvuk u win xp se ne čuje/i ostali zvukovi ne rade kako treba (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65771)

iggyone 05.04.2007. 00:14

Startup zvuk u win xp se ne čuje/i ostali zvukovi ne rade kako treba

Da ne pitate svi za konfu, to se dešava na : sempron 2800+; albatron K8NF4X-754; + dvb-t kartica, 512MB ram...sve na WIN XP Pro + SP2; a riječ je o integriranom zvuku na matičnoj.

Znači sve do nedavno komp je radio ko urica. No došlo vrijeme stavljanja novih drivera, i tako su redom došli novi catalyst-i za ati, novi driveri za dvb-t, novi driveri za čipset,novi ffdshow, novi home cinema za dvb-t karticu....

Nakon nekog vremena zvuk se sam od sebe s***o. Problemi su sljedeći:

1. Nema startup zvuka windowsa, kao niti za shutdown prilikom paljenja/gašenja kompa. Kad te zvukove pokušam potražiti u Sounds And Audio Devices u Control Panelu, nemogu ih play-ati, jednostavno je onaj mali play gumbić skroz sivi i nemogu ga play-ati.

2. Foobar, svi video playeri rade normalno, dok u Power DVD-u na audio kartici nemam nikakovih opcija za odabir,niti kolko zvučnika niti kakav downmix, no on svejedno radi. Ne radi zvuk u programu za dvb-t karticu, jer se po defaultu lodada : Default Direct sound - koji ne radi sve dok ja ne označim da odabirem Nvidia codec...bla bla i onda proradi, međutim čim ugasim/ ponovno upalim program opet nema zvuka dok to ne napravim.

3. Dxdiag prođe kroz sve testove i bilo kakav hardverski test prolazi skroz ispravno. Kad uđem u Sounds And Audio Devices u Control Panelu pod MIDI music playback nemam ništa odabrano, a kad odaberem ono Microsoft... čim ugasim on to ne zapamti i promijeni si na staro,što se dešava za sve opcije/kućice koje promijenim.

pokušaji ispravljanja dosad su bili sljedeći:

-maknuti svi video codec-i
-maknuti svi video playeri
-maknuti svi driveri dvb-t kartice i zvučne kartice
-sve nanovo instalirano sa starim i sa najnovijim driverima

problem je i dalje tu

eto, molim pomoć...ovo me polako izluđuje...makar vjerujem da bi format C:\ sve riješio, taman sam na tom kompu sve živo podesio kako spada, a neda mi se gubiti cca 4h pogotovo sad oko Uskrsa...

tor 06.04.2007. 09:17

Ah, nekako mislim da budeš morao. Poklalo se ili driveri ili je stvar u codecima. No kako si probao reinstal i jednog i drugog - mislim da bi kopanje za rješenjem tražilo više vremena od reinstala.

Yo!Gurth 06.04.2007. 09:48

probaj izbrisat drivere za zvučnu isa tuneup utilities skenirat probleme pa onda opet instalirat najnovije...

iggyone 06.04.2007. 11:15

Citiraj:

Autor Yo!Gurth (Post 693460)
probaj izbrisat drivere za zvučnu isa tuneup utilities skenirat probleme pa onda opet instalirat najnovije...

I to sam već odavno isprobao, i dalje ništa...

Bit će to opet jedan dugi Uskrs...prvo OS gore,pa programi,pa mrežu podesit,pa dvb-t karticu i programe...i na kraju cust-omizirianje...

Hvala na odgovorima, i sretan Uskrs!

greenfly 06.04.2007. 22:31

system restore ...?? :fiju:

iggyone 07.04.2007. 00:37

Citiraj:

Autor greenfly (Post 693997)
system restore ...?? :fiju:

Da je to uspjelo, nebi tražio pomoć ovdje na forumu, a ako i napravim neko duuuuže vraćanje u prošlost, ode mi pola kompa, a onda je format C:\ svejedno bolja opcija, jer trošim skoro jednako vrijeme da sve poštelam kak spada.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:13.