|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
dual channel ne radi
-brat ima dva GoodRAM DDR400 512mb modula, razlikuju se samo u rasporedu cipova, jedan ima na obje strane cipove a drugi samo na jednoj. moduli ne rade u dual channel modu. ploca ima 4 utora i ubacio sam jedan modul u 1 a drugi u 3 slot. ploca je gigabyte K8NF-9 nforce4 4x (latest bios), AMD Athlon 64 3000+ postavke sam sve moguce u biosu isprobao i opet ne radi. -Uzeo sam module i ubacio sam ih u svoj komp. Asus A7N8X ploca, Athlon XP 1700+ proc, dakle nista posebno. no dual channel je odmah radio, nista u biosu nije trebalo sredivati. sto da jos pokusam da to proradi na prvoj konfi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
cek cek.....prvi i treci? ajde pogledaj opet boje slotova pa razmisli sta ne valja.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rule
Datum registracije: May 2003
|
![]() |
#5 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Bilo je ploča na kojima je DC bio sa različitim bojama, ali to nije bilo na sck.939 Samo kad to staviš u DC ne garanatiram da će radit stabilno jer ti je jedan ram jednostran a drugi dvostran. POkušaj, ako počne bacat greške u memtestu malo povečaj struju pa možda se stabilizira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
AMD user
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
nazalost, nije pomoglo. probao sam jos neke kombinacije ali nista. mozda plocu buni sto su moduli razliciti, jedan je jednostran drugi je dvostran. u everestu za jednog kaze "2 rows, 4 banks" a za drugog "1 row, 4 banks". razumio bih da ne radi ni na mojoj ploci, ali radi ko beba. btw Haba, koja je revizija tvoje ploce? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|