![]() |
dual channel ne radi
-brat ima dva GoodRAM DDR400 512mb modula, razlikuju se samo u rasporedu cipova, jedan ima na obje strane cipove a drugi samo na jednoj.
moduli ne rade u dual channel modu. ploca ima 4 utora i ubacio sam jedan modul u 1 a drugi u 3 slot. ploca je gigabyte K8NF-9 nforce4 4x (latest bios), AMD Athlon 64 3000+ postavke sam sve moguce u biosu isprobao i opet ne radi. -Uzeo sam module i ubacio sam ih u svoj komp. Asus A7N8X ploca, Athlon XP 1700+ proc, dakle nista posebno. no dual channel je odmah radio, nista u biosu nije trebalo sredivati. sto da jos pokusam da to proradi na prvoj konfi? |
cek cek.....prvi i treci? ajde pogledaj opet boje slotova pa razmisli sta ne valja....
|
Citiraj:
sta da sad radim? stavim ih u slotove iste boje? |
Citiraj:
za dual ch na toj ploci su ti slotovi 1 i 2... |
Bilo je ploča na kojima je DC bio sa različitim bojama, ali to nije bilo na sck.939
Samo kad to staviš u DC ne garanatiram da će radit stabilno jer ti je jedan ram jednostran a drugi dvostran. POkušaj, ako počne bacat greške u memtestu malo povečaj struju pa možda se stabilizira. |
Citiraj:
|
nazalost, nije pomoglo. probao sam jos neke kombinacije ali nista.
mozda plocu buni sto su moduli razliciti, jedan je jednostran drugi je dvostran. u everestu za jednog kaze "2 rows, 4 banks" a za drugog "1 row, 4 banks". razumio bih da ne radi ni na mojoj ploci, ali radi ko beba. btw Haba, koja je revizija tvoje ploce? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:58. |