|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() Evo ovako... Već nekoliko mjeseci imam problem da svaki dan kad upalim komp on se skoro odmah smrzne. Onda ga s onim gumbom restartam i poslije se dogodi ista stvar (smrzne se ili na sredini podizanja Windowsa, bilo da sam u DOS-u ili BIOS-u, ili tek nakon 15-tak minuta. Ali uvijek kad ga upalim prvi put tog dana). Ako slušam muziku jedna nota ostane cviliti beskonačno. Restartam opet i ništa se ne događa. Mislim stoji kao da je zagašen, crni ekran i nikakav zvuk ne dopire s njega. Neki put se sam od sebe restarta. I opet smrzne. I tako svaki dan u prosjeku po nekoliko puta sve dok ne uspije. Ako izdrži 25 min bez toga onda je uspilo. Prvo san mislila da su Windowsi ('98). Ponovo sam ih instalirala, držala fige ali sve je isto. Možda je hardwer? Kanta je stara 3 ipo godine (samo sam nedavno dodala DVD, odspojila ga jer sam mislila možda je to, ali ništa). MB - QDI Advance 5-133e CPU Pentium II, Celeron 466 Mhz RAM 64 MB HDD 20 GB IBM VGA Excel Riva TNT 2, 32 MB (mislim da nije HD ili g. kartica, ali kako nemam druge za probati ne mogu biti 100% sigurna) Zna li netko što bi moglo biti? (ili da guram po principu dokle izdrži izdrži)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Probaj s reinsatlacijom Windowsa
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
da problem je u necemu a ja neznam u cemu... nego da mi pocnemo pravi razgovor, kolko imas godina, bračno stanje, djece kolko..... kad mi to kazes mozda ti i dam svoj broj! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Šusss... drito šakom u vugla.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Za Sandija... Pa za početak probaj s nečim jednostavnim.... Ako imaš dva keksa memorije - izvadi jedan pa probaj; pa onda ista stvar s drugim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Re: Smrzavanje, smrzavanje i smrzavanje
Citiraj:
provjeri napajanje, usput daj njegove podatke, ako je tipa JNC i sl. velika je mogucnost da je na samrti. BTW ako je napajanje nemoj sparati, uvjek ga mozes reciklirati u novi stroj.
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja volim startat sa glupim pitanjima, jel radi cooler na procesoru, dakle vrti se nekom pristojnom brzinom ...
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ko kaze da su to glupa pitanja nekad je rijesenje ono najjednostavnije, najocitije i najbanalnije!!
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
fakat, usput puhni u cooler na CPU, pa ako se digne oblak prasine trebas genaralno ciscenje.
![]() |
#14 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
marac ima pravo moze bit sve i nista a kada se to pocelo desavati ?
![]() |
#17 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Citiraj:
tooooooo,ti si moj jin-jang kontra partner!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Smrzavanje, smrzavanje i smrzavanje
Citiraj:
e sad, koji? po meni, dvije opcije su najvjerojatnije, matična ili napajanje (redoslijed vjerojatnosti). najlakše za provjeriti je uzeti neko drugo napajanje i vidjeti da li radi s njim. ako ne, probati s nekom drugom matičnom. ako ju nemreš nabaviti, na ovom forumu vise majstori koji doma imaju više hardware od tajvana, pa vjerujem da će se naći dobra duša koja će ti izaći u susret |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|