PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Smrzavanje, smrzavanje i smrzavanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6598)

Sandi 13.11.2003. 14:46

Smrzavanje, smrzavanje i smrzavanje

Evo ovako...
Već nekoliko mjeseci imam problem da svaki dan kad upalim komp on se skoro odmah smrzne.
Onda ga s onim gumbom restartam i poslije se dogodi ista stvar (smrzne se ili na sredini podizanja Windowsa, bilo da sam u DOS-u ili BIOS-u, ili tek nakon 15-tak minuta. Ali uvijek kad ga upalim prvi put tog dana). Ako slušam muziku jedna nota ostane cviliti beskonačno.
Restartam opet i ništa se ne događa. Mislim stoji kao da je zagašen, crni ekran i nikakav zvuk ne dopire s njega. Neki put se sam od sebe restarta. I opet smrzne. I tako svaki dan u prosjeku po nekoliko puta sve dok ne uspije. Ako izdrži 25 min bez toga onda je uspilo.

Prvo san mislila da su Windowsi ('98). Ponovo sam ih instalirala, držala fige ali sve je isto.
Možda je hardwer?
Kanta je stara 3 ipo godine (samo sam nedavno dodala DVD, odspojila ga jer sam mislila možda je to, ali ništa).
MB - QDI Advance 5-133e
CPU Pentium II, Celeron 466 Mhz
RAM 64 MB
HDD 20 GB IBM
VGA Excel Riva TNT 2, 32 MB

(mislim da nije HD ili g. kartica, ali kako nemam druge za probati ne mogu biti 100% sigurna)

Zna li netko što bi moglo biti? (ili da guram po principu dokle izdrži izdrži)?

Isus 13.11.2003. 14:59

Probaj s reinsatlacijom Windowsa

tor 13.11.2003. 15:04

Smrzava? Može biti puno toga od loših drivera do hardvera.

marac 13.11.2003. 15:29

da problem je u necemu a ja neznam u cemu... nego da mi pocnemo pravi razgovor, kolko imas godina, bračno stanje, djece kolko..... kad mi to kazes mozda ti i dam svoj broj!

:beer:

Isus 13.11.2003. 15:34

Citiraj:

Originally posted by marac
da problem je u necemu a ja neznam u cemu... nego da mi pocnemo pravi razgovor, kolko imas godina, bračno stanje, djece kolko..... kad mi to kazes mozda ti i dam svoj broj!

:beer:

Suptilost ime ti je marac!:D :clap:

marac 13.11.2003. 15:40

Citiraj:

Originally posted by Isus
Suptilost ime ti je marac!:D :clap:
Ajde prevedi to na hrvatski

knezigor 13.11.2003. 16:18

Citiraj:

Originally posted by marac
Ajde prevedi to na hrvatski
To je jako teško za prevesti, no jedna bliža definicija bi glasila:
Šusss... drito šakom u vugla....

knezigor 13.11.2003. 16:21

Za Sandija...
Pa za početak probaj s nečim jednostavnim....
Ako imaš dva keksa memorije - izvadi jedan pa probaj; pa onda ista stvar s drugim...

Isus 13.11.2003. 17:27

Citiraj:

Originally posted by knezigor
To je jako teško za prevesti, no jedna bliža definicija bi glasila:
Šusss... drito šakom u vugla....

Iz vedra neba pa u rebra!

SlavoS 13.11.2003. 18:54

Re: Smrzavanje, smrzavanje i smrzavanje

Citiraj:

Originally posted by Sandi
Evo ovako...
Već nekoliko mjeseci imam problem da svaki dan kad upalim komp on se skoro odmah smrzne.
Onda ga s onim gumbom restartam i poslije se dogodi ista stvar (smrzne se ili na sredini podizanja Windowsa, bilo da sam u DOS-u ili BIOS-u, ili tek nakon 15-tak minuta. Ali uvijek kad ga upalim prvi put tog dana). Ako slušam muziku jedna nota ostane cviliti beskonačno.
Restartam opet i ništa se ne događa. Mislim stoji kao da je zagašen, crni ekran i nikakav zvuk ne dopire s njega. Neki put se sam od sebe restarta. I opet smrzne. I tako svaki dan u prosjeku po nekoliko puta sve dok ne uspije. Ako izdrži 25 min bez toga onda je uspilo.

Prvo san mislila da su Windowsi ('98). Ponovo sam ih instalirala, držala fige ali sve je isto.
Možda je hardwer?
Kanta je stara 3 ipo godine (samo sam nedavno dodala DVD, odspojila ga jer sam mislila možda je to, ali ništa).
MB - QDI Advance 5-133e
CPU Pentium II, Celeron 466 Mhz
RAM 64 MB
HDD 20 GB IBM
VGA Excel Riva TNT 2, 32 MB

(mislim da nije HD ili g. kartica, ali kako nemam druge za probati ne mogu biti 100% sigurna)

Zna li netko što bi moglo biti? (ili da guram po principu dokle izdrži izdrži)?

provjeri napajanje, usput daj njegove podatke, ako je tipa JNC i sl. velika je mogucnost da je na samrti.
BTW ako je napajanje nemoj sparati, uvjek ga mozes reciklirati u novi stroj.

Black Dragon 13.11.2003. 23:01

Ja volim startat sa glupim pitanjima, jel radi cooler na procesoru, dakle vrti se nekom pristojnom brzinom ...

Bl@de 13.11.2003. 23:52

Ko kaze da su to glupa pitanja nekad je rijesenje ono najjednostavnije, najocitije i najbanalnije!!

SlavoS 14.11.2003. 00:10

fakat, usput puhni u cooler na CPU, pa ako se digne oblak prasine trebas genaralno ciscenje.

Lignja 14.11.2003. 01:10

marac ima pravo
moze bit sve i nista

a kada se to pocelo desavati ?

Rivi 14.11.2003. 07:37

Meni se dešavala ista stvar i bila je ploča u pitanju. Promijenio ploču i riješio problem.

Paske 14.11.2003. 10:50

Meni se to događalo - skontal sam da sam ja kriv - kupil PS2 i sad je sve u redu, comp koristi žena - ROFL :D

mitzek 14.11.2003. 11:09

Citiraj:

Originally posted by Paske
Meni se to događalo - skontal sam da sam ja kriv - kupil PS2 i sad je sve u redu, comp koristi žena - ROFL :D
#
tooooooo,ti si moj jin-jang kontra partner!!

choby 14.11.2003. 12:56

Re: Smrzavanje, smrzavanje i smrzavanje

Citiraj:

Originally posted by Sandi
Evo ovako...
Već nekoliko mjeseci ...

ako se niš nije mijenjalo tada i ako si instalirala winze ponovo i sve je isto, onda je hardware.

e sad, koji? po meni, dvije opcije su najvjerojatnije, matična ili napajanje (redoslijed vjerojatnosti). najlakše za provjeriti je uzeti neko drugo napajanje i vidjeti da li radi s njim. ako ne, probati s nekom drugom matičnom. ako ju nemreš nabaviti, na ovom forumu vise majstori koji doma imaju više hardware od tajvana, pa vjerujem da će se naći dobra duša koja će ti izaći u susret

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:27.