|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
![]() E ovak, kompic ima novi komp vec nekih 6 mjeseci i ima hard Seagate baracuda 160GB sata 8MB cache. Na pocetku je hard bio vrlo tih, al je prekjucer jednostavno poceo "rostiljati". Znaci rostilja cijelo vrijeme osim kada pocne nesto raditi s njim. Danas sam mu formatirao disk i prestao je biti bucan. Instaliramo XP i udemo unutra kad disk opet pocne rostiljati ko lud (stvarno je glasno). Sutra nosimo u HGšrot ![]() Jel ima smisla uopce nositi im ga kada i dalje radi ispravno osim buke (po meni to vise nije ispravno), mislim oce li ga zaprimiti i izdati novi ili kaj vec? Hvala |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Defragmentacija možda pomogne
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije reklamacije budi siguran da je stvarno neispravan. Pokreni HD Tune i vidi jel sve OK. Također možeš pokušat i cijeli hard formatirat. Ak nigdje ne zapne, sve je OK. Neće ti uvažit reklamaciju, ak je samo bučan. To je za taj hard normalno. Osim toga, tu je i S.T.I.R. (Seek To Improve Reliability).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Da ne otvaram novu temu i meni se desilo isto,jebeno ne mogu vjerovati,disk je bio TOTALNO nečujan odkad sam ga kupio,par mjeseci i prije par dana je počeo "roštiljati" ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Ček, Veki, ti to misliš na ovaj sad Hitachijev?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
pokretao sam raznorazne seagate-ove alate za hardove i svi testovi prosli OK. Napravili defragmentaciju i isti je problem. Cijeli je formatiran, pa i ponovno particioniran itd. Upocetku se stvarno nije uopce cuo, a sada je stvarno nepodnosljiva buka! Nakon 10min sam popizdio od buke. To valjda spada pod nekakav kvar |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
|
inače ak niste znali hard kad je pun od 90% pa nadalje jako se uspori (mogućnost do 4 puta) i rošta pun qurac! to se upravo događa s mojim jer nema više mjesta, nedavno kad sam se riješio nepotrebnih stvari postao je tiši. |
![]() |
![]() |
#9 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ista stvar se i meni događa sa hitachiem. Disk je napunjen nekih 40%, 250gb verzija
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Valjd neće i mene ulovit... ![]()
|
![]() |
![]() |
#14 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() ovo za defragmentiranje svaki dan ti ne bi preporučio jer nema potrebe čak ni 1 tjedno jer se hard ne uspije toliko fragmentirat za tako malo vremena. zapravo dobici su ti 1 max 2%. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
-------
|
Kaj se tiče defragmentiranja diska svaki dan to mi je već prešlo u naviku, a osim toga treba mu (PerfectDisk-u) 5-10 min da defragmentira sve tri particije. |
![]() |
![]() |
#17 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ak bud baš kod defragmentiranja! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
-------
|
More biti da je greška bila od IBM-a. Ja nikad nisam imal problema s diskovima radi defragmentiranja. Ali je zato HEP ''pripomogel'' jemput. |
![]() |
![]() |
#19 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#21 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja imam maxtora 200GB ATA133 u ladici pored monitora i pun je preko 80%, a ne čuješ ča, samo lijepo tiho zuji...fakat moram nešto žestoko kopirat i roštiljat po njemu da buči... |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
OMG, kao prvo, jesi li ti svjestan koliko je ova tema stara? Kao drugo, ovdje se tražio uzrok zašto je disk postao bučan, a ne da bi svi iznijeli koliko je koji disk tih ili glasan, ccc...
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|