![]() |
Hard je postao bucan!
E ovak, kompic ima novi komp vec nekih 6 mjeseci i ima hard Seagate baracuda 160GB sata 8MB cache.
Na pocetku je hard bio vrlo tih, al je prekjucer jednostavno poceo "rostiljati". Znaci rostilja cijelo vrijeme osim kada pocne nesto raditi s njim. Danas sam mu formatirao disk i prestao je biti bucan. Instaliramo XP i udemo unutra kad disk opet pocne rostiljati ko lud (stvarno je glasno). Sutra nosimo u HGšrot:fuming: na reklamaciju. Jel ima smisla uopce nositi im ga kada i dalje radi ispravno osim buke (po meni to vise nije ispravno), mislim oce li ga zaprimiti i izdati novi ili kaj vec? Hvala |
Defragmentacija možda pomogne
|
Prije reklamacije budi siguran da je stvarno neispravan. Pokreni HD Tune i vidi jel sve OK. Također možeš pokušat i cijeli hard formatirat. Ak nigdje ne zapne, sve je OK. Neće ti uvažit reklamaciju, ak je samo bučan. To je za taj hard normalno. Osim toga, tu je i S.T.I.R. (Seek To Improve Reliability).
|
Da ne otvaram novu temu i meni se desilo isto,jebeno ne mogu vjerovati,disk je bio TOTALNO nečujan odkad sam ga kupio,par mjeseci i prije par dana je počeo "roštiljati":fuming: Probao sam zaustaviti sve ventove,mislio sam da je neki počeo rondati ali idalje se čuje,kad prislonim uho blizu harda ništ se ne čuje alo kad sew malo udaljim čuje se to roštiljanje:confused: Moram sutra još probati zaustaviti ventove u napajanju,to mi je zadnja nada...
|
Ček, Veki, ti to misliš na ovaj sad Hitachijev?
|
pokretao sam raznorazne seagate-ove alate za hardove i svi testovi prosli OK. Napravili defragmentaciju i isti je problem.
Cijeli je formatiran, pa i ponovno particioniran itd. Upocetku se stvarno nije uopce cuo, a sada je stvarno nepodnosljiva buka! Nakon 10min sam popizdio od buke. To valjda spada pod nekakav kvar |
inače ak niste znali hard kad je pun od 90% pa nadalje jako se uspori (mogućnost do 4 puta) i rošta pun qurac! to se upravo događa s mojim jer nema više mjesta, nedavno kad sam se riješio nepotrebnih stvari postao je tiši.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ista stvar se i meni događa sa hitachiem. Disk je napunjen nekih 40%, 250gb verzija |
Valjd neće i mene ulovit... :(
|
Niste vi čuli moga Maxtora kako dere, hebote.....:fuming:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo za defragmentiranje svaki dan ti ne bi preporučio jer nema potrebe čak ni 1 tjedno jer se hard ne uspije toliko fragmentirat za tako malo vremena. zapravo dobici su ti 1 max 2%. |
Kaj se tiče defragmentiranja diska svaki dan to mi je već prešlo u naviku, a osim toga treba mu (PerfectDisk-u) 5-10 min da defragmentira sve tri particije.
|
Citiraj:
ak bud baš kod defragmentiranja!:fuming: |
More biti da je greška bila od IBM-a. Ja nikad nisam imal problema s diskovima radi defragmentiranja. Ali je zato HEP ''pripomogel'' jemput.
|
Citiraj:
|
Ipak je napajanje:D Unutrašnji vent je počeo šrotat,hvala bogu da sam konačno otkrio što je,več me izludilo to,danas il sutra otvaram napajanje pa ču malo podmazat vent ili zamjenit.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja imam maxtora 200GB ATA133 u ladici pored monitora i pun je preko 80%, a ne čuješ ča, samo lijepo tiho zuji...fakat moram nešto žestoko kopirat i roštiljat po njemu da buči...
|
OMG, kao prvo, jesi li ti svjestan koliko je ova tema stara? Kao drugo, ovdje se tražio uzrok zašto je disk postao bučan, a ne da bi svi iznijeli koliko je koji disk tih ili glasan, ccc...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47. |