|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ma daaaaaj. JA ifrend se za***avamo vec 15 dana sa Conroeom 6600 ,Ds4 i 4GB kingmaxa 667. Ne mozemo dobiti stabilnu konfu,pa da ga oprostis je-be-s u du-pe. Te ovo,te ono,te probao Ds3 te probao drugi lingmax. LUUUUUUUUUUUD. Bacit ce sve u zid a ulozio brdo para. Izgleda da ce odustat od gigabyte-a i ici na Asus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
OCZ NAPRAVIO PROBLEME!!!!
HE, Forumasi moji.... Ovo ce vas SOKIRATI!!!! Nasao ja u cemu je problem! I skoro se onesvjestio! Probao ja i kingmax mjenjat s frendom, a on za to vrijeme ima moj goodram i sve mu ok radi, meni s njegovim isto. I srecom, kupio ja Zalman 7700AL-Cu ( hladi 10-15'C bolje od stocka) i naravno, vadio plocu da ga mogu instalirat, odpojio 4-pinski power supply na maticni i vidih sprzeno smece!!! Sprzeni konektor! Pa hebote, moglo mi se sve zapalit. I kad bi ga mrdnuo amo-tamo, palio bi normalno, naravno ne svaki put! Zato se vjerojatno gubio kontakt od palezi koja je pravila probleme! Sad, meni nije jasno kako se to moglo dogoditi.: quake2 : Trenutno se famozni OCZ Modstream 520W nalazi na reklamaciji i imam neko bijedno unutra,al to barem radi. Ovo mi se jos nikad nije dogodilo, vidi se cak dio odlomljene plastike s jednog pina, naravno, "precvrknut! ![]() Dobro da nije doslo do veceg sra... ![]() Damn. I da, vidite, ponekad je dobro odpojiti kableke pa tu i tam provjeriti na takve situacije.... ![]() ![]() http://img139.imageshack.us/img139/5343/dsc05240kg7.jpg
![]() |
#33 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Covjece...ne vjerujem.... Moglo ti se dogoditi ako konektor nje bio ukopcan dobro, pa je bacalo iskre (a tu idu poprilicne struje) i onda se skuri plastika... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Koje smeće....hm e sad jel do napajanja ili do vlasnika,baš kao što nicko kaže ak nisi ukopčao kojim slučajem do kraja to se može dogodit...al ono ipak...možda je 7950GX2 povukao previše struje ![]()
![]() |
#37 |
Premium
|
Ljudi,pa ima valjda zakacku sa strane, tak da nemre biti neukopcano! Bez brige,stisnem ja to svaki put onak. I zamisli, "Neon"-ovo sranje od "400W" sad pogoni 7950GX2,2 diska, 12cmvent,dvdrw, cpu,mbo,ram.... Volio sam OCZ dok je radio (jest najljepseg dizajna) al kad mi ovo napravi- NEMA VISE LJUBAVI: quake2 :BANG! (bolje da ostanu na memorijama ![]() BTw, misljenja o thermaltake W0049 680W? Mjerkam si to pomalo. @Lihto: po reviewima 7950GX2 povuce najvise 143W...tak da sumnjam.
![]() |
#38 |
Guest
|
Thermaltakeova napajanja su smece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Jooj Neon, frendu je spalio dvije EpoX 9NPA3J. Napajanje nema dovoljno snage za napajati tvoju konfu. Frendu je na slabijoj konfi stvaralo ogromne probleme. O.K. je za slabije konfe i posluži za prvu pomoć,ali što brže po drugo jače napajanje,kao što je Phoenix preporučio, neki Seasonic i uživaj ![]()
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 15.09.2006. u 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ti se moglo desit iz dva razloga prvi -> nije bilo ukopčano kako treba (gurnut do kraja npr) drugi -> konektor (onaj metalni dio) je imao ''lufta'' (tj pinovi nisu ulazili na knap) pa je bacal iskru no meni je čudno kako onda nisi vidio padove napona Inače to napajanje (kao i svako drugo koje dolazi da imenom OCZ) ne proizvodi OCZ ako ideš na drugo napajanje tj nećeš uzet OCZ kad se vrati sa reklamacije onda uzmi 430W Seasonic
![]() |
#42 |
Premium
|
[quote=Wolverine;523644] drugi -> konektor (onaj metalni dio) je imao ''lufta'' (tj pinovi nisu ulazili na knap) pa je bacal iskru no meni je čudno kako onda nisi vidio padove napona Da, to bi najprije bilo, jer je milijun posto bio dobro ukopcan. Ah sta ces. Kao sto rekoh, jedini problemi su se dogadali prilikom paljenja kompa,a kad bi radio,mogao je raditi satima bez ikakvih konflikta. A sta se neona tice, nece on dugo biti unutra (znam da je shrot, al takvog su mi dali, nazalost). Ajde onda preporucite nesto preko 500W do kile kunica. @Neon: giljotin ![]()
![]() |
#43 |
Guest
|
Seasonic 500W ce ti biti cisto dosta (ali ako bas hoces, mozes si uzeti i 600) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
|
Tvoja konfa troši max 250W tako da ti niti 500W ne treba Idi na 430W ili 500W Seasonic
![]() |
#46 |
Premium
|
Dude, sa svom ovom egzotikom,naklokanom i prilikom zesceg loada mora trosit barem 300W. Neon liquid tube, plava neonka, 12cm vent, 2x8cm vent, zalman, 2 diska, optika..grafa, i ostalo.... Al ok, znam da bi oko 450 bilo dosta,al nije na odmet. http://img169.imageshack.us/img169/2536/machinajz1.jpg
![]() |
#49 |
Premium
|
![]()
![]() |
#51 |
Moderator
|
sorry kaj bumpam temu ali evo još jedan slučaj izgaranja 4pin konektora na DS4 (imho reko bi da to ploča nekaj kenja) http://forum.links.hr/viewtopic.php?p=112915#112915
![]() |
#52 |
Premium
|
DA, nema samo da izgara,nego se cak sj....bios do kraja,pa otkazao reset. Ovo mi je treca-sreca. Zasad radi normalno,bez glitcheva. Na 420FSB stalno i ok. All-solid capacitors ![]()
![]() |
#54 |
Premium
|
Ma ironija samo. Nego....ona prva ploca koju sam imao je definitivo bila s greskom,na drugoj se nist nije przilo,pa (za)sad ni na trecoj. Napominjem da imam prikljucen samo jedan 4-pinac,jer ploca dolazi s jednim zatvorenim koji na sebi ima "poklopac/kapicu",tak da nigdje ne pise da se treba koristit iskljucivo 8pinski. Napajanje ima jos jedan takav ali ga nemam ustekanog nit cu ga imat. A ako mi i ova pocne radit probleme,onda cete dobit snimku totalnog rasturanja GIGABYTE-a s cekicem,pajserom,whatever i onda prelasim na Asus. : quake2 :
![]() |
#55 |
nautic expert
|
peroW1, ukopčaj taj konektor kada ga već imaš. meni bi ipak bilo lakše da sam ga imao na napajanju. i da, imaš pravo, negdje ne piše da se MORA koristiti 8-pinski konektor 12V. pregledaj malo kako ti izgleda. meni je skurio nakon 2,5 mjeseca sa 630@4GHz... sada sam ubo 8 pinski konektor za sada radi. ali 2 pina su u klincu, onako potamnjeli... EDIT: ![]() Zadnje izmijenjeno od: mymoon. 07.02.2007. u 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
![]() Steta za tebe...nadam se da nece biti korisnika s istim problemima. Ali definitivno je do ploce,trebali bi ti uvazit reklamaciju,meni jesu.
![]() |
#57 |
nautic expert
|
gdje si reklamirao ploču? da ne tražim ako si već napisao... ova moja je iz vemila, već 3.dan pokušavam dobiti nekoga na telefon. nula bodova. u rijeci ne dižu slušalicu. zg (nakon 10-tak nepodizanja slušalice) kaže da im pošaljem mail. mail poslan jučer ujutro. i u ZGservis i u ZGreklamacije i u RI podružnicu. nitko se još nije udostojio javiti. čovjek bi pomislio da se bave veleprodajom krumpira. da nemaju kompa za mail pogledati kažu u ZG reklamacijama! ![]() zato sam davno prestao kupovati kod njih. ova ploča je indirektno došla do mene, na žalost sa vemil garancijom. i da, ne želim da se sada ovo pretvori u prepucavanje sa dobrim-lošim iskustvima trgovina. samo kažem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
Kupio sam u ve-milu. Hmm.ne znam kak je u ostalim poslovnicama,ali dosad nisam imao neugodnih iskustava s deckima u Čk. Samo sam im napomenuo da sam prvo promjenio napajanje,ali da je pocelo se isto događat i na drugom,tak da sam bio siguran da je ploca failure. Najbolje da odes direktno tamo i pokazes sto je na stvari. Moraju ti priznati,jer time dovodis u opasnost ne samo komponente u racunalu,vec i opasnost sebe i požara u kuci ako gledamo u krajnost. Ploca ne valja i mora da ti uvaze reklamaciju. To nije zbog OC,a ne moras im ni reci. A inace ne bi ni radili nove BIOS-e gdje tako lijepo napominju da novi bios.pazi sad ovo...enhanced overclock capability i nekaj takvoga.
![]() |
|
|