Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.02.2007., 02:44   #1
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Par pitanja (939 CPU+MBO)...

Prelazim sa SocketA na 939 platformu. E sad:

1. pretpostavljam da je najbolja Venice serija sa stepingom E3. Zanima me kako mogu provjeriti da mi je stepping E3 prije nego kupim proc i probam ga doma? Jel ima kakva oznaka na samom procesoru po kojoj mogu vidjeti stepping. Kao sto je to npr. za socketA i Barton dobar proc jer sa steping-om IQYHA...

2. ako nema nikakve oznake na procu, onda vjerojatno postoji neka razlika izmedju box i tray verzije? Kod koje cu prije naici na E3 reviziju?

3. dosta sam citao po forumu i cini mi se da je najbolja ploca za soc. 939 DFI. Koji model biste mi preporucili? Na sto bih trebao obratiti pozornost prilikom kupnje?

To je otprilike to... za sada
Staro 01.02.2007., 04:17   #2
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
..ajd pogledaj pm ....dfi lan party serija je jako dobra za 939 procesore..
Oglas

Oglas
Staro 01.02.2007., 09:46   #3
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
na procu ti je na heatspreaderu ugraviran stepping tak da ga kod kupnje mozes pogledat...

razlika izmedju box-a i tray-a je u tome sto box dolazi sa stock coolerom i 3god garancije, a tray bez coolera i 1 godgarancije
e3 je preporuka ali i noviji e6 nisu tako loši, ja imam e6 3000+ koji na default voltazi ide na 2400mhz, 1.55 mu treba za 2600, 1,65 za 2700...

dfi lanparty svakako potrazi..
Staro 01.02.2007., 12:01   #4
e-one
Civic (ab)user
Moj komp

e-one's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Talking

moje 3200+ E6 ide na 2850 @ 1,475V......2560 na dflt voltazi iako sam bio poprilicno skeptican prema njemu znajuci da nije E3 : goood :
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2007., 12:09   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Nebbo Pregled postova
Prelazim sa SocketA na 939 platformu. E sad:

1. pretpostavljam da je najbolja Venice serija sa stepingom E3. Zanima me kako mogu provjeriti da mi je stepping E3 prije nego kupim proc i probam ga doma? Jel ima kakva oznaka na samom procesoru po kojoj mogu vidjeti stepping. Kao sto je to npr. za socketA i Barton dobar proc jer sa steping-om IQYHA...
Kod na procesoru, primjerice za Venice 3000+:
ADA3000DAA4BP

BP - E3
BW - E6
Citiraj:
Autor Nebbo Pregled postova
3. dosta sam citao po forumu i cini mi se da je najbolja ploca za soc. 939 DFI. Koji model biste mi preporucili? Na sto bih trebao obratiti pozornost prilikom kupnje?
Ako ćeš OC-at, DFI je najbolja. Ali da se odmah razumijemo, za konfigurirat DFI je potrebno i malo znanja, BIOS je jako detaljan (a velika većina stvari nije preporučljivo ostaviti na AUTO). Kod DFI-ja postoji šansa da se i kolje sa nekim memorijama. Ima puno BIOS-a i svaki je napravljen da radi odlično sa određenim tipom memorija (TCCD, BH etc.) no ima i univerzalaca.

Uglavnom, ako imaš volje i želje ili si već prije imao DFI-ja, onda DFI all the way...
Staro 01.02.2007., 17:42   #6
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Evo vec veceras mi stize DFI CFX3200 maticna... jedva cekam... thx joolka : goood :

Koliko sam uspio procitati na forumu i kako ste mi sada rekli, izgleda da cu se zbilja pomuciti dok podesim plocu, posto "AUTO" nije opcija. Ali zar zbilja moze biti teze od podesavanja epox 8rda3+ i bartona mobilca...?

Nisam presao na AM2 iz razloga sto imam 2GB memorije. Radi se o Kingmax TinyBGA na 466MHz (4x512MB) i nadam se da ce dobro raditi sa maticnom... Jel netko mozda probao tu kombinaciju, pa da nabaci neki savjet...

Uglavnom, ploca stize veceras , proc moram kupiti (novi nisu skupi i svakako cu potraziti Venice E3 seriju; moze hint na pm gdje ga mogu naci, da ne ispadne reklama )

Kad mi stigne proc i grafa i dok napokon sve to spojim, javljam se ovdje na raport, jer imam neki osjecaj da ce mi ocajnicki trebat vasa pomoc

Al evo jedno pitanje jos za proc vezano. Posto je komp za svasta pomalo, ali igranje najvise koji bi mi preporucili. Venice, San Diego, opteron, fx57...

thx...
Staro 01.02.2007., 17:45   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Venice ili San Diego. Sa SD-om imaš veće šanse da ti OC bude bolji, Venice je jeftiniji (a eventualnu razliku u cache-u ili 100Mhz manjem OC-u ne buš osjetio).
Od dvojezgrenih ako nađeš X2 3800+, ostalo se ne isplati...

Mada, sumnjam da ćeš danas naći E3 negdje u dućanima (pazi, nit E6 nisu ništa skoro lošiji; dečki ovdje imaju jako dobre E6 proceve, idu neki i na 2.7Ghz ili 2.8Ghz), ali držim fige.
Staro 01.02.2007., 17:50   #8
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Venice ili San Diego. Sa SD-om imaš veće šanse da ti OC bude bolji, Venice je jeftiniji (a eventualnu razliku u cache-u ili 100Mhz manjem OC-u ne buš osjetio).
Od dvojezgrenih ako nađeš X2 3800+, ostalo se ne isplati...

Mada, sumnjam da ćeš danas naći E3 negdje u dućanima (pazi, nit E6 nisu ništa skoro lošiji; dečki ovdje imaju jako dobre E6 proceve, idu neki i na 2.7Ghz ili 2.8Ghz), ali držim fige.
Potrazit cu jos malo po trznici, mozda naidem na VeniceE3. Primamljiv mi je ovaj X2, ali je dosta skup, a i u ducanima ga bas i nema za 939.

Ma moram vidit, a i konzultirat se sa financijama

Sta je najgore, treba mi i bolje napajanje... ali tko ce to sve stic...
Staro 01.02.2007., 17:52   #9
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
...držim fige.
U covjece, al odgovaras brzo... pa poslao si poruku prije nego sam ja stisnuo "submit reply"... skoro
Staro 01.02.2007., 17:56   #10
kixs
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Nebbo: ako imas dobar Socket-A sistem, onda ti A64 nece biti neki veliki stepen. A sigurno ovisno sta inace radis s njim.

Pa i nije DFI neko cudo tehnike... prvo sam imao DFI UT LP Ultra-D a onda sam nabavio Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra 939, koja ima sve i radi kako treba. Puno bolje od DFI.

lp

Oglas
Staro 01.02.2007., 18:01   #11
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Citiraj:
Autor kixs Pregled postova
Nebbo: ako imas dobar Socket-A sistem, onda ti A64 nece biti neki veliki stepen. A sigurno ovisno sta inace radis s njim.
Ma znam da mozda necu osjetiti neku vecu razliku, pogotovo sto imam zbilja finu kombinaciju i mobilca koji se da dobro klokat, ali AGP je taj koji me koci i sa kojim vise zbilja nemam zivaca. Imao sam x800pro i fenomenalna grafa za cijelu konfu, ali onda izadje jedan Splinter cell i R6 Vegas, koji zahtjevaju PS3.0, a koje ova grafa nema. I povuci-potegni, razmisljao o kupovini neke PS3.0 graficke za AGP i na kraju vidim da mi se to uopce ne isplati... pogotovo sada kad ce izaci DX10, a tko zna hoce li i kad ce izaci nega NG grafa za AGP...
Staro 01.02.2007., 19:17   #12
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ploča iz sig-a i 4200 X2, sve skupa 1800kn

Edit: (sorry, proc je u game, al sad vidim da je za AM2)

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 01.02.2007. u 19:27.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2007., 00:18   #13
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ploča iz sig-a i 4200 X2, sve skupa 1800kn

Edit: (sorry, proc je u game, al sad vidim da je za AM2)

Moram priznat da nikako da skuzim sto si htio reci
Tko je gama? Nista ne kuzim

Ako sam dobro skuzio, nudis mi maticnu iz sig-a i X2, ali proc je u nekoga game i upravo si vidio da je (proc ili maticna; nisam skuzio) za AM2...

Uglavnom, maticnu imam. Sad mi treba procesor i graficka. Ako sam sve dobro skuzio i ako proc X2 4200 nije za AM2, onda sam cak i zainteresiran, pa mi se javi na pm da se dogovorimo...
Staro 02.02.2007., 00:44   #14
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Samo sam odgovarao na pitanje, dakle preporučio ploču iz sig-a (prekasno izgleda) i ovaj procesor (nažalost AM2), iako im ni cijene S939 nisu loše
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2007., 01:24   #15
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Samo sam odgovarao na pitanje, dakle preporučio ploču iz sig-a (prekasno izgleda) i ovaj procesor (nažalost AM2), iako im ni cijene S939 nisu loše
aha... ok...
ma nisi ti spor, nego je joolka prebrz...

da me netko kazao jucer u ovo vrijeme da cu za cca 20h imati vrhunsku 939 plocu, koliko to moje financije dopustaju, rekao bih u najmanju ruku da je blesav... i eto... 20h kasnije...

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na