|
![]() |
#1 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Par pitanja (939 CPU+MBO)...
Prelazim sa SocketA na 939 platformu. E sad: 1. pretpostavljam da je najbolja Venice serija sa stepingom E3. Zanima me kako mogu provjeriti da mi je stepping E3 prije nego kupim proc i probam ga doma? Jel ima kakva oznaka na samom procesoru po kojoj mogu vidjeti stepping. Kao sto je to npr. za socketA i Barton dobar proc jer sa steping-om IQYHA... 2. ako nema nikakve oznake na procu, onda vjerojatno postoji neka razlika izmedju box i tray verzije? Kod koje cu prije naici na E3 reviziju? 3. dosta sam citao po forumu i cini mi se da je najbolja ploca za soc. 939 DFI. Koji model biste mi preporucili? Na sto bih trebao obratiti pozornost prilikom kupnje? To je otprilike to... za sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ajd pogledaj pm ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
na procu ti je na heatspreaderu ugraviran stepping tak da ga kod kupnje mozes pogledat... razlika izmedju box-a i tray-a je u tome sto box dolazi sa stock coolerom i 3god garancije, a tray bez coolera i 1 godgarancije e3 je preporuka ali i noviji e6 nisu tako loši, ja imam e6 3000+ koji na default voltazi ide na 2400mhz, 1.55 mu treba za 2600, 1,65 za 2700... dfi lanparty svakako potrazi..
![]() |
#5 | ||
Moderator
|
Citiraj:
ADA3000DAA4BP BP - E3 BW - E6 Citiraj:
Uglavnom, ako imaš volje i želje ili si već prije imao DFI-ja, onda DFI all the way...
![]() |
![]() |
#6 |
gejmer
|
Evo vec veceras mi stize DFI CFX3200 maticna... jedva cekam... thx joolka : goood : Koliko sam uspio procitati na forumu i kako ste mi sada rekli, izgleda da cu se zbilja pomuciti dok podesim plocu, posto "AUTO" nije opcija. Ali zar zbilja moze biti teze od podesavanja epox 8rda3+ i bartona mobilca...? Nisam presao na AM2 iz razloga sto imam 2GB memorije. Radi se o Kingmax TinyBGA na 466MHz (4x512MB) i nadam se da ce dobro raditi sa maticnom... Jel netko mozda probao tu kombinaciju, pa da nabaci neki savjet... Uglavnom, ploca stize veceras ![]() ![]() Kad mi stigne proc i grafa i dok napokon sve to spojim, javljam se ovdje na raport, jer imam neki osjecaj da ce mi ocajnicki trebat vasa pomoc ![]() Al evo jedno pitanje jos za proc vezano. Posto je komp za svasta pomalo, ali igranje najvise ![]() thx... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Venice ili San Diego. Sa SD-om imaš veće šanse da ti OC bude bolji, Venice je jeftiniji (a eventualnu razliku u cache-u ili 100Mhz manjem OC-u ne buš osjetio). Od dvojezgrenih ako nađeš X2 3800+, ostalo se ne isplati... Mada, sumnjam da ćeš danas naći E3 negdje u dućanima (pazi, nit E6 nisu ništa skoro lošiji; dečki ovdje imaju jako dobre E6 proceve, idu neki i na 2.7Ghz ili 2.8Ghz), ali držim fige.
![]() |
#8 | |
gejmer
|
Citiraj:
Ma moram vidit, a i konzultirat se sa financijama ![]() Sta je najgore, treba mi i bolje napajanje... ali tko ce to sve stic... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nebbo: ako imas dobar Socket-A sistem, onda ti A64 nece biti neki veliki stepen. A sigurno ovisno sta inace radis s njim. Pa i nije DFI neko cudo tehnike... prvo sam imao DFI UT LP Ultra-D a onda sam nabavio Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra 939, koja ima sve i radi kako treba. Puno bolje od DFI. lp
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
gejmer
|
Ma znam da mozda necu osjetiti neku vecu razliku, pogotovo sto imam zbilja finu kombinaciju i mobilca koji se da dobro klokat, ali AGP je taj koji me koci i sa kojim vise zbilja nemam zivaca. Imao sam x800pro i fenomenalna grafa za cijelu konfu, ali onda izadje jedan Splinter cell i R6 Vegas, koji zahtjevaju PS3.0, a koje ova grafa nema. I povuci-potegni, razmisljao o kupovini neke PS3.0 graficke za AGP i na kraju vidim da mi se to uopce ne isplati... pogotovo sada kad ce izaci DX10, a tko zna hoce li i kad ce izaci nega NG grafa za AGP... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
gejmer
|
Citiraj:
Moram priznat da nikako da skuzim sto si htio reci ![]() Tko je gama? Nista ne kuzim ![]() Ako sam dobro skuzio, nudis mi maticnu iz sig-a i X2, ali proc je u nekoga game i upravo si vidio da je (proc ili maticna; nisam skuzio) za AM2... Uglavnom, maticnu imam. Sad mi treba procesor i graficka. Ako sam sve dobro skuzio i ako proc X2 4200 nije za AM2, onda sam cak i zainteresiran, pa mi se javi na pm da se dogovorimo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
gejmer
|
Citiraj:
ma nisi ti spor, nego je joolka prebrz... ![]() da me netko kazao jucer u ovo vrijeme da cu za cca 20h imati vrhunsku 939 plocu, koliko to moje financije dopustaju, rekao bih u najmanju ruku da je blesav... i eto... 20h kasnije... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|