PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Par pitanja (939 CPU+MBO)... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59020)

Nebbo 01.02.2007. 02:44

Par pitanja (939 CPU+MBO)...

Prelazim sa SocketA na 939 platformu. E sad:

1. pretpostavljam da je najbolja Venice serija sa stepingom E3. Zanima me kako mogu provjeriti da mi je stepping E3 prije nego kupim proc i probam ga doma? Jel ima kakva oznaka na samom procesoru po kojoj mogu vidjeti stepping. Kao sto je to npr. za socketA i Barton dobar proc jer sa steping-om IQYHA...

2. ako nema nikakve oznake na procu, onda vjerojatno postoji neka razlika izmedju box i tray verzije? Kod koje cu prije naici na E3 reviziju?

3. dosta sam citao po forumu i cini mi se da je najbolja ploca za soc. 939 DFI. Koji model biste mi preporucili? Na sto bih trebao obratiti pozornost prilikom kupnje?

To je otprilike to... za sada :)

joolka 01.02.2007. 04:17

..ajd pogledaj pm ;)....dfi lan party serija je jako dobra za 939 procesore..

FERRYS 01.02.2007. 09:46

na procu ti je na heatspreaderu ugraviran stepping tak da ga kod kupnje mozes pogledat...

razlika izmedju box-a i tray-a je u tome sto box dolazi sa stock coolerom i 3god garancije, a tray bez coolera i 1 godgarancije
e3 je preporuka ali i noviji e6 nisu tako loši, ja imam e6 3000+ koji na default voltazi ide na 2400mhz, 1.55 mu treba za 2600, 1,65 za 2700...

dfi lanparty svakako potrazi..

e-one 01.02.2007. 12:01

moje 3200+ E6 ide na 2850 @ 1,475V......2560 na dflt voltazi iako sam bio poprilicno skeptican prema njemu znajuci da nije E3 : goood :

Vuco 01.02.2007. 12:09

Citiraj:

Autor Nebbo (Post 633385)
Prelazim sa SocketA na 939 platformu. E sad:

1. pretpostavljam da je najbolja Venice serija sa stepingom E3. Zanima me kako mogu provjeriti da mi je stepping E3 prije nego kupim proc i probam ga doma? Jel ima kakva oznaka na samom procesoru po kojoj mogu vidjeti stepping. Kao sto je to npr. za socketA i Barton dobar proc jer sa steping-om IQYHA...

Kod na procesoru, primjerice za Venice 3000+:
ADA3000DAA4BP

BP - E3
BW - E6
Citiraj:

Autor Nebbo (Post 633385)
3. dosta sam citao po forumu i cini mi se da je najbolja ploca za soc. 939 DFI. Koji model biste mi preporucili? Na sto bih trebao obratiti pozornost prilikom kupnje?

Ako ćeš OC-at, DFI je najbolja. Ali da se odmah razumijemo, za konfigurirat DFI je potrebno i malo znanja, BIOS je jako detaljan (a velika većina stvari nije preporučljivo ostaviti na AUTO). Kod DFI-ja postoji šansa da se i kolje sa nekim memorijama. Ima puno BIOS-a i svaki je napravljen da radi odlično sa određenim tipom memorija (TCCD, BH etc.) no ima i univerzalaca.

Uglavnom, ako imaš volje i želje ili si već prije imao DFI-ja, onda DFI all the way...

Nebbo 01.02.2007. 17:42

Evo vec veceras mi stize DFI CFX3200 maticna... jedva cekam... thx joolka : goood :

Koliko sam uspio procitati na forumu i kako ste mi sada rekli, izgleda da cu se zbilja pomuciti dok podesim plocu, posto "AUTO" nije opcija. Ali zar zbilja moze biti teze od podesavanja epox 8rda3+ i bartona mobilca...?

Nisam presao na AM2 iz razloga sto imam 2GB memorije. Radi se o Kingmax TinyBGA na 466MHz (4x512MB) i nadam se da ce dobro raditi sa maticnom... Jel netko mozda probao tu kombinaciju, pa da nabaci neki savjet...

Uglavnom, ploca stize veceras :D , proc moram kupiti (novi nisu skupi i svakako cu potraziti Venice E3 seriju; moze hint na pm gdje ga mogu naci, da ne ispadne reklama :) )

Kad mi stigne proc i grafa i dok napokon sve to spojim, javljam se ovdje na raport, jer imam neki osjecaj da ce mi ocajnicki trebat vasa pomoc :)

Al evo jedno pitanje jos za proc vezano. Posto je komp za svasta pomalo, ali igranje najvise ;) koji bi mi preporucili. Venice, San Diego, opteron, fx57...

thx...

Vuco 01.02.2007. 17:45

Venice ili San Diego. Sa SD-om imaš veće šanse da ti OC bude bolji, Venice je jeftiniji (a eventualnu razliku u cache-u ili 100Mhz manjem OC-u ne buš osjetio).
Od dvojezgrenih ako nađeš X2 3800+, ostalo se ne isplati...

Mada, sumnjam da ćeš danas naći E3 negdje u dućanima (pazi, nit E6 nisu ništa skoro lošiji; dečki ovdje imaju jako dobre E6 proceve, idu neki i na 2.7Ghz ili 2.8Ghz), ali držim fige.

Nebbo 01.02.2007. 17:50

Citiraj:

Autor Vuco (Post 633872)
Venice ili San Diego. Sa SD-om imaš veće šanse da ti OC bude bolji, Venice je jeftiniji (a eventualnu razliku u cache-u ili 100Mhz manjem OC-u ne buš osjetio).
Od dvojezgrenih ako nađeš X2 3800+, ostalo se ne isplati...

Mada, sumnjam da ćeš danas naći E3 negdje u dućanima (pazi, nit E6 nisu ništa skoro lošiji; dečki ovdje imaju jako dobre E6 proceve, idu neki i na 2.7Ghz ili 2.8Ghz), ali držim fige.

Potrazit cu jos malo po trznici, mozda naidem na VeniceE3. Primamljiv mi je ovaj X2, ali je dosta skup, a i u ducanima ga bas i nema za 939.

Ma moram vidit, a i konzultirat se sa financijama :)

Sta je najgore, treba mi i bolje napajanje... ali tko ce to sve stic...

Nebbo 01.02.2007. 17:52

Citiraj:

Autor Vuco (Post 633872)
...držim fige.

U covjece, al odgovaras brzo... pa poslao si poruku prije nego sam ja stisnuo "submit reply"... skoro :D

kixs 01.02.2007. 17:56

Nebbo: ako imas dobar Socket-A sistem, onda ti A64 nece biti neki veliki stepen. A sigurno ovisno sta inace radis s njim.

Pa i nije DFI neko cudo tehnike... prvo sam imao DFI UT LP Ultra-D a onda sam nabavio Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra 939, koja ima sve i radi kako treba. Puno bolje od DFI.

lp

Nebbo 01.02.2007. 18:01

Citiraj:

Autor kixs (Post 633888)
Nebbo: ako imas dobar Socket-A sistem, onda ti A64 nece biti neki veliki stepen. A sigurno ovisno sta inace radis s njim.

Ma znam da mozda necu osjetiti neku vecu razliku, pogotovo sto imam zbilja finu kombinaciju i mobilca koji se da dobro klokat, ali AGP je taj koji me koci i sa kojim vise zbilja nemam zivaca. Imao sam x800pro i fenomenalna grafa za cijelu konfu, ali onda izadje jedan Splinter cell i R6 Vegas, koji zahtjevaju PS3.0, a koje ova grafa nema. I povuci-potegni, razmisljao o kupovini neke PS3.0 graficke za AGP i na kraju vidim da mi se to uopce ne isplati... pogotovo sada kad ce izaci DX10, a tko zna hoce li i kad ce izaci nega NG grafa za AGP...

segregator 01.02.2007. 19:17

Ploča iz sig-a i 4200 X2, sve skupa 1800kn

Edit: (sorry, proc je u game, al sad vidim da je za AM2)

Nebbo 02.02.2007. 00:18

Citiraj:

Autor segregator (Post 633951)
Ploča iz sig-a i 4200 X2, sve skupa 1800kn

Edit: (sorry, proc je u game, al sad vidim da je za AM2)

Moram priznat da nikako da skuzim sto si htio reci :p
Tko je gama? Nista ne kuzim :(

Ako sam dobro skuzio, nudis mi maticnu iz sig-a i X2, ali proc je u nekoga game i upravo si vidio da je (proc ili maticna; nisam skuzio) za AM2...

Uglavnom, maticnu imam. Sad mi treba procesor i graficka. Ako sam sve dobro skuzio i ako proc X2 4200 nije za AM2, onda sam cak i zainteresiran, pa mi se javi na pm da se dogovorimo...

segregator 02.02.2007. 00:44

Samo sam odgovarao na pitanje, dakle preporučio ploču iz sig-a (prekasno izgleda) i ovaj procesor (nažalost AM2), iako im ni cijene S939 nisu loše

Nebbo 02.02.2007. 01:24

Citiraj:

Autor segregator (Post 634207)
Samo sam odgovarao na pitanje, dakle preporučio ploču iz sig-a (prekasno izgleda) i ovaj procesor (nažalost AM2), iako im ni cijene S939 nisu loše

aha... ok...
ma nisi ti spor, nego je joolka prebrz... :)

da me netko kazao jucer u ovo vrijeme da cu za cca 20h imati vrhunsku 939 plocu, koliko to moje financije dopustaju, rekao bih u najmanju ruku da je blesav... i eto... 20h kasnije...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07.