|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
konektori za ventilator krepali??
Nabavio sam HR-05 SLI i maknuo zujalicu sa ploče. Sad imam problem a to je da kad sam ukopcao 92mm ventilator na "chipset fan connector" i ne radi. Ovako: ploca ima - 2x chassis fan connector (jedan radi, drugi nisam probao...) - 1x system fan connector (ne radi koji god ventilator ukljucio) - 1x chipset fan connector (radi sa orginal zujalicom, a 92mm vent kad je na najvecem broju okretaja se zavrti na pocetku i zgasi nakon par sekundi, a kad je na najmanjem broju okretaja se opce ne vrti) - 1x CPU... (radi normalno) Jesu li otisli konektori mozda?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Možda ti je napajanje preslabo (ne vidim u sigu koje je) pa ti nema od kuda struju vuč. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
može biti da ti se negdje žica prekida, da su kontakti loši, da imaš u BIOS-u neke opcije koje kontroliraju vrtnju ventilatora ovisno o temperaturama etc. Probaj sa drugim ventom pa vidi (ako si već probao, pardon).
![]() |
#4 |
Premium
|
fortron 350W. Pa cudno mi je da orginal (to je mali oko 5cm vent.) radi a da 92mm nece... tesko da je do napajanja jer mislim da onda nebi ni na drugim konektorima radilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ff2? btw. jel mi napajanje mozda preslabo za konfu?? (fortron 350W) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Taj konektor je predvidjen samo za chpset fan. Ja sam isto htio napraviti na Infinity ali ne ide. Nemoj se muciti jer nece raditi, jedino sa malim ventovima (5)
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije stvar u napajanju, nego vjerojatno u ploči. Provjeri na ventovima koliko A trebaju (piše ti na naljepnici sa stražnje strane venta). Stari je recimo 12V DC 0.129A a novi je 12V 0.5A tako da možda ploča niti ne može dati dovoljno struje. Također bi trebao pogledati u manualu od ploče što ti kaže za te konektore, koliko A mogu isporučiti.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ma sredio sam bez toga... ukopcao sam ventilatore direkt na napajanje... a jel mi napajanje opcenito dosta jako za ovu konfu (koju mislim clockati naravno)? (i dali ce biti dovoljno jako ako stavim athlona 64) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Je, dosta je jako sada i ubuduće kada dođe Athlon 64 ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|