![]() |
konektori za ventilator krepali??
Nabavio sam HR-05 SLI i maknuo zujalicu sa ploče.
Sad imam problem a to je da kad sam ukopcao 92mm ventilator na "chipset fan connector" i ne radi. Ovako: ploca ima - 2x chassis fan connector (jedan radi, drugi nisam probao...) - 1x system fan connector (ne radi koji god ventilator ukljucio) - 1x chipset fan connector (radi sa orginal zujalicom, a 92mm vent kad je na najvecem broju okretaja se zavrti na pocetku i zgasi nakon par sekundi, a kad je na najmanjem broju okretaja se opce ne vrti) - 1x CPU... (radi normalno) Jesu li otisli konektori mozda?? |
Možda ti je napajanje preslabo (ne vidim u sigu koje je) pa ti nema od kuda struju vuč.
|
može biti da ti se negdje žica prekida, da su kontakti loši, da imaš u BIOS-u neke opcije koje kontroliraju vrtnju ventilatora ovisno o temperaturama etc.
Probaj sa drugim ventom pa vidi (ako si već probao, pardon). |
fortron 350W.
Pa cudno mi je da orginal (to je mali oko 5cm vent.) radi a da 92mm nece... tesko da je do napajanja jer mislim da onda nebi ni na drugim konektorima radilo... |
Probaj se poigrat s ovom opcijom "Chip FAN power":
http://img224.imageshack.us/img224/3...97tc1rt.th.jpg |
Citiraj:
***emu :D ps. ovaj ff2 je koma |
ff2?
btw. jel mi napajanje mozda preslabo za konfu?? (fortron 350W) |
Taj konektor je predvidjen samo za chpset fan. Ja sam isto htio napraviti na Infinity ali ne ide. Nemoj se muciti jer nece raditi, jedino sa malim ventovima (5)
|
Nije stvar u napajanju, nego vjerojatno u ploči. Provjeri na ventovima koliko A trebaju (piše ti na naljepnici sa stražnje strane venta). Stari je recimo 12V DC 0.129A a novi je 12V 0.5A tako da možda ploča niti ne može dati dovoljno struje. Također bi trebao pogledati u manualu od ploče što ti kaže za te konektore, koliko A mogu isporučiti.
|
Citiraj:
|
ma sredio sam bez toga...
ukopcao sam ventilatore direkt na napajanje... a jel mi napajanje opcenito dosta jako za ovu konfu (koju mislim clockati naravno)? (i dali ce biti dovoljno jako ako stavim athlona 64) |
Je, dosta je jako sada i ubuduće kada dođe Athlon 64 :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:29. |