Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2007., 18:54   #1
jaykay
Registered User

jaykay's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
KASDA router i problemi sa spajanjem vise kompova!?

ugl, na vise foruma sam se savjetovao sa ljudima i pokusavao rjesiti problem. ugl, da pokusam sto krace opisati problem...
kasda router koji smo narucili preko t-coma, je prilagodjen da radi samo za jedan kompjuter, a takvu jedino i podrsku daju na SZK (sluzba za korisnike). routerski nacin rada sam morao sam postavljat, s tim da sam nasao neki upgrejd na jednom forumu... upgrejdom su se oslobodili i oni portovi koji su inace predvidjeni za maxTV, s obzirom da se 3-jica spajamo na router.
sve smo postavili ali javlja se problem prilikom spajanja na internet, ako je jedan kompjuter spojen, drugi se nemoze ili se jedva spoji nakon 1456 puta, s tim da smo napravili dial-up konekciju jer nije htio spajat se na net bez toga. naravno, uvijek javi da je username i password KRIV!

kako onda postavit da je kompjuter jednostavno cijelo vrijeme spojen na net??? bez te dial-up konekcije...

tnx unapred
jaykay je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2007., 21:38   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Odgovor je ovdje, post 2 i 3. Sudeći po opisanom, očito postupak konfiguriranja nije prošao ok. Pokušaj ponovo. Po komentarima na netu opisani postupak radi za ove novije iz MaxTv edicije sa IPTV podrškom. Nezaboravi napraviti save i reboot (ne hardware reset osim ako ne pokušavaš konfig. ispočetka) više puta ako treba. Bilo je slučajeva da se pojedini primjerak jednostavno nije bilo moguće podesiti u router mode rada.

Neka admini ovo premjeste u Mreže gdje spada.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2007., 22:50   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Preseljeno u Mreže gdje je temi i mjesto, ubuduće jaykay obrati pažnju na podform u koji postaš.
Staro 14.01.2007., 22:54   #4
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Što se tiče tvog problema, Nikky ti je dobro odgovorio, odi na tutorial za podešavanje Kase u routing mode te će tako svi kompovi dobiti izlaz van. Spajanjepreko broadband nema smisla jer se tako može spojiti samo jedno računalo a onda naravno za druga dva javlja 691 jer je taj user već konektiran...

E sad, ja sam jednom imao par dana tu kasdu kod sebe dok sam frendu posudio moj se555, imala je IPTV firmware i nisam je nikako mogao iskonfigurirati u routing mode pa sam odustao jer mi to nije bilo presudno tih par dana. mislim da su mi falile neke opcije pod DNSovima.
Staro 15.01.2007., 18:58   #5
jaykay
Registered User

jaykay's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
cimer je nesto radio na postavkama od rooutera, tako da sad stvar funkcionira bez dial-up-a, tako da cim se kompjuteri ukljuce, internet radi... hvala svima!
javim u cemu je bio probl...

hvala svima!
jaykay je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke