|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
KASDA router i problemi sa spajanjem vise kompova!?
ugl, na vise foruma sam se savjetovao sa ljudima i pokusavao rjesiti problem. ugl, da pokusam sto krace opisati problem... kasda router koji smo narucili preko t-coma, je prilagodjen da radi samo za jedan kompjuter, a takvu jedino i podrsku daju na SZK (sluzba za korisnike). routerski nacin rada sam morao sam postavljat, s tim da sam nasao neki upgrejd na jednom forumu... upgrejdom su se oslobodili i oni portovi koji su inace predvidjeni za maxTV, s obzirom da se 3-jica spajamo na router. sve smo postavili ali javlja se problem prilikom spajanja na internet, ako je jedan kompjuter spojen, drugi se nemoze ili se jedva spoji nakon 1456 puta, s tim da smo napravili dial-up konekciju jer nije htio spajat se na net bez toga. naravno, uvijek javi da je username i password KRIV! kako onda postavit da je kompjuter jednostavno cijelo vrijeme spojen na net??? bez te dial-up konekcije... tnx unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Odgovor je ovdje, post 2 i 3. Sudeći po opisanom, očito postupak konfiguriranja nije prošao ok. Pokušaj ponovo. Po komentarima na netu opisani postupak radi za ove novije iz MaxTv edicije sa IPTV podrškom. Nezaboravi napraviti save i reboot (ne hardware reset osim ako ne pokušavaš konfig. ispočetka) više puta ako treba. Bilo je slučajeva da se pojedini primjerak jednostavno nije bilo moguće podesiti u router mode rada. Neka admini ovo premjeste u Mreže gdje spada. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Što se tiče tvog problema, Nikky ti je dobro odgovorio, odi na tutorial za podešavanje Kase u routing mode te će tako svi kompovi dobiti izlaz van. Spajanjepreko broadband nema smisla jer se tako može spojiti samo jedno računalo a onda naravno za druga dva javlja 691 jer je taj user već konektiran... E sad, ja sam jednom imao par dana tu kasdu kod sebe dok sam frendu posudio moj se555, imala je IPTV firmware i nisam je nikako mogao iskonfigurirati u routing mode pa sam odustao jer mi to nije bilo presudno tih par dana. mislim da su mi falile neke opcije pod DNSovima.
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
cimer je nesto radio na postavkama od rooutera, tako da sad stvar funkcionira bez dial-up-a, tako da cim se kompjuteri ukljuce, internet radi... hvala svima! javim u cemu je bio probl... hvala svima! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|