|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() dobio sam od links-a bad axe ploču. dobio sam ju bez original kutije (u redu, samo nije to baš siguran način transporta), ako je bulk, razumijem. sa njom se dobije ovo: 2 SATA kabla 1 floppy kabel 2 CD-ROM-a driver i utilities 2 diskete driveri Intel dolby prospekt 1 odličan product guide, odnosno manual 1 naljepnica sa shemom ploče 2x2 na 2x4 adapter za ploču back panel audio cover (nisam ga dobio, al nema veze, ionako koristim onboard sound, pa mi ne treba zaštita) ono čega nema, ako se pročita manual: back panel usb 2.0 adapter back panel e-sata adapter i neke sitnice kao: integration guide poster configuration and battery caution statement label intel viiv tech. setup guide printed product guide zar retail verzija onda košta 2000 kn? znam da bulk pakiranje nije bogato opremom, ali ovo je jadno. ovo pišem samo zato, jer ipak sumnjam u naše distributere da nisu možda nešto zamutili, jer nebi bilo prvi put. uostalom zbog čega i prodaju bulk pakiranje (da je u pitanju cd-rom, baš me briga, al ovo je ploča), zar nije to protuzakonito (smiješno, u ovoj "državi" ionako to nikog nije briga): baad :
![]() |
#2 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Ajde se ubaci u već otvorenu temu pa da se tamo nastavi diskusija. Nitko nije zadovoljan načinom na koji je ploča isporučena, ali ima i bitnijih stvari. Odi na temu Bad Axe 2 i napiši tamo ono kaj ljude zanima.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako je bilo napomenuto da je ploca bulk nemas se sta zaliti dok ako nije bilo jasno napisano da nije bulk onda im spominji uzu i siru rodbinu...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
bulk ti je npr kad kupis dvd przu bulk dobijes samo u vrecici przu i manual a retail dobijes sve sto i bulk u kutiji, vijke, ide kabel, onu 'spajalicu' za rucno izvadit ladicu kad zasteka.. itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Zanimljivo je to što se u nas prodaje. Retail znači baš to - da je namjenjeno daljnoj (malo)prodaji - znači proizvod koji krajnji kupac mora dobiti. A u nas za kupiti ima gro "bulk" stvari koje su u civiliziranom svijetu nezamislive da se nalaze na polici (dvd-rw u vrećici, ram bez ikakve vrećice ili pakiranja, napajanje u kesi, "tray" cpu-i bez kutije i slično).
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 23.12.2006. u 23:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
drug Mile
|
Kad smo banana država. Pa općenito sve malo ozbiljnije komponente moraš čekat ko ozebli sunce ako i dođu. Zato sam ja i uzeo BX2 iako još nemam proc i grafičku... zato kaj ne znam kad bu opet došla kad se rasproda. 680i ploča nema ni za lijek iako se već prodaju skoro 2 meseca. Htio sam uzeti u Ve-milu 8800GTX od Gainwarda... nažalost kako to biva dok je meni sjela plaća, oni su je već prodali. I pitam ja može li se naručit, a oni meni da bu mi javili. I fakat, nazovu me i vele da je ne namjeravaju tako skoro naručivati, ali mi nude POW... e pa da hoću POW onda bi ga i kupio. Mislim, osoblju svaka čast... fakat su me nazvali i obavijestili i sve kaj je u njihovoj domeni to su vjerujem i napravili, fakat nemam ni jedne zamjerke na njih koji se maksimalno trude... pogotovo tehnička podrška kojoj skidam kapu, ali ako ovlašteni zastupnik za Gainward (a na Gainwardovoj stranici su navedeni kao takvi zajedno s HG spotom) ne može naručit karticu pa makar da ostavim i neku kaparu onda fakat ne kužim... Uffff.... sorry na offtopicu, ali moral sam se istresti. Nekad imam dojam da slažem space shuttle, a ne tek nešto iznadprosječni komp.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
pa izbor svakog kupca je da potroši SVOJ novac kod trgovca kojem vjeruje, odnosno kod kojega je zadovoljan. nitko te ne tjera da kupuješ robu u vrećici ili tako što. prije sam spomenuo u topicu o bad axe-u svoje čuđenje takvom načinu prodaje, ali nisam htio kenjati o tome. da ja kupujem takvu ploču i da vidim da mi trgovac daje robu u vrećici bez kutije, ja bi se lijepo fino okrenuo na peti i bris van. ili bi odabrao proizvod kojim sam zadovoljan u svakom pogledu. ako netko kupi robu u vrećici, sam je pristao na takvu kupnju i nije baš niti pošteno sada plakati na forumima "buuuuhhhuu, taj-i-taj mi je uvalio bulk robu". : nono : zaobilaženjem takvih trgovina i netrošenjem svoga novca u njima se iste prisiljava na pošteniji odnos prema kupcima i, u suprotnom, odumiranjem onih koji nastavljaju sa negativnim iskustvima kupaca. izbor je na kupcima. ja svoj novac uglavnom ne trošim u najjeftinijim trgovinama, radije ostavim 2-3% više kod, po mom mišljenju, kvalitetnijih trgovaca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
kod koga ti kupujes?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
nautic expert
|
![]() @ A.J.: uglavnom kupujem u linksu zadnje vrijeme. i ja ih nikako ne opravdavam zbog prodaje te matične u vrećici, zato i kažem da ne treba kupovati nešto sa čime niste zadovoljni. jednostavno tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
sad cemo vidjet dal sam zadovoljan maticnom iz vrecice ili ne, samo zavisi o tome dal ce uspjet povuci crnog stackera iz splita ili ne, hehe. Tako mi i treba kad nisam prosli tjedan htio kupit! znam da su mi kriteriji malo cudni, al takav sam ![]() sto se same vrecice tice, pa draze mi je da je tako nego u kutiji jer bi onda kostala 2200kn s obzirom na omjer cjena vani nje i aw9d max, a za tu razliku sam kupio bolje napajanje radije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
a veleprodajne cjene e6400 ce kostat kao e6300 sada, e6600 kao e6400 sada dok ce e6300 pojeftinit 20$, dakle 500-tinjak kn pojeftinjenja za e6600, njami! jos da se to dogodi 21.1. kako je najavljivano, a ne tek s izlaskom novih c2d u Q2 bi bilo super. Al zivi bili pa vidjeli, mozda se i s e6x20 serijom malo pozure.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
koja je stranica od tog interweba? jel to ova http://www.interweb-tech.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
napisao sam to prije nego sto sam ju vidio. pisalo mi je na google a otvorao sam vise stranica odjednom pa pi se ta nije otvorila. na wikipediji (http://en.wikipedia.org/wiki/Interweb) su mi ponudili ovo: http://www.atomicmpc.com.au/ article http://www.engadget.com/ article http://www.thetoque.com/ article a cuj neznam zato ste vi tu da mi pomognete |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Neke od stranica sa najnovijim vijestima: Inquirer Vr-zone X-Bit Labs TweakTown Tom's Hardware Pure Overclock Nećemo sad više o offtopic, ako imaš nekih pitanja pitaj na PM ili otvori novu temu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..cek ljudi,pa zasto mislite da prodavac radi budale od vas,maticna dolazi u vrecici ne jednom vec svakom tko je kupio doticnu plocu,takvu je dobivaju dobavljaci i amen..ja sam asus sli premium iz siga dobio tocno u kako je pisalo da moram dobiti,a dobije se zbilja puno dodatne opreme..i svatko tko je kupio dobio je sa svim kao i ja...ovdje je problem u proizvodjacu a ne u prodavacu ...
![]() |
#23 | |
nautic expert
|
Citiraj:
ako nema kupaca takve robe, neće je niti proizvođači slati na tržište. naime, istina je da svaka roba ima svoga kupca. ali isto tako, ako se nešto prodaje kao bulk, to treba biti vidljivo označeno na web shopovima (i/ili cjenicima) tako da se nitko ne iznenadi kada dobije paket. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ok ne podrzavam takav nacin prodaje... ali kaj cminzdrite? vam ne radi ploca? imate probleme s njom? ili ste samo napaljeni na fensi svijetlece kutije i ako ju ne dobijete odmah je uzbuna? ak vam se ne svida kaj ste ju kupili... ne kuzim problem. ploca je odlicna i bas me briga i da je dosla zamotana u wc papir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
nautic expert
|
Citiraj:
![]() ali stvarno ti je svejedno ili si napokon zadovoljan što ti radi sve bez problema nakon što si sve poštelao? i nakon prijašnjih sranja, tj.kombinacija ex-mb+ram? na tvom mjestu bi puno korisnika bilo zadovoljno iz istog razloga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Power Abuser
|
ček dis aut, box verzija za istu cijenu kao u linksu, s kutijom il bez to mi je sljedeća ploča ![]() http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813121059 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
![]() nice
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006