|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Malo dobre moći
Pozdrav svima. Evo za blagdane mi krepala matična. Imao sam PIV 1.5 gHz, na canyon i850 ploči sa 512 MB Rambus memorije. Jako sam inaće zadovoljan tom memorijom pa me zanima da li paše na neke novije ploće. Matična je socket 423. Još me zanima ako taj proc ide na ploču socket 478. U biti ako mogu bilo sta iskoristiti od HW. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nope. to ti je dead-end... nit se koristi taj socket, nit se koristi rambus. govorimo naravno o najobičnijem PC-u, kojeg mi svi gutamo... rambus bi nekome i mogao poslužit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Potrazi na newsima, ekipa je prodavala takve ploce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nazalost, da je situacija obrnuta, odnosno da ti je krepao proc bilo bi puno jednostavnije. Postoje adapteri za iskorsitit s478 procesor na s423 maticnoj. BTW, evo kako to izgleda: ![]() ![]() ![]() Ovako, bojim se da ti se takvu maticnu ne isplati nabavljati, makar se u principu ne radi o nekoj nemogucoj misiji. Ima ljudi koji imaju te ploce, a ne mogu nabaviti RAM ili procesor, pa ce se vjerojatno htjet rijesiti toga. Kako veli nicko, tu i tamo zna koja ploca osvanut na newsima. Probaj utopit procesor i RAM i prijeci na (ako nista drugo) s478 platformu sa nekom od provjerenih varijanti ploca na Intel chipsetu 865PE ili 875P u koje ces moc upiknut najjace P4-ke. Ili idi na neku entry-level s939 soluciju, npr. neki ASrock i Venice ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
Thx..Znači kolko sam skužio bio je ispred "običnog" rama po freqvi, ali VEČE latenicje je imao..I bio je skup previše, grijao se...pa zato nije zaživio..Thx na linku.. sbaš ono što me zanjimal ![]() Sretan božić |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
takvu budes plocu JAKO tesko nasel, pogotovo tu. svakako procackaj po usenetu (hr.ponuda.hardver). alternativa je kupit drugu plocu, proc i (eventualno) RAM. rambus module mozes iskoristit samo na (vrlo rijetkim) i850E plocama sa socketom 478. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Hvala Vam svima na trudu! Uspio sam naci plocu na ebayu, pa imam neku rodbinu u Austriji pa ce mi je drugi tjedan dofurat. Nekih 13 Eura,a transport 24. A kaj se moze. Hvala do drugi put kad zatrebam pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ajd nek si rijesio to... btw, koju plocu si nasao?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Bilo je 4 kom od jednog turčina MSI, 44 kom od nekog dućana Asus i jedna koju radi Siemens za nekog. Misli da ce biti Asus. Jos cekam kraj aukcije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|