|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
![]() Dakle ovako: Kučište mi stoji otvoreno, bočno okrenuto, pored prozora, fino ima dotok hladnog zraka ! E sada mene zanima, pri kojoj temperaturi će se kondenzirati vlaga, prepostavljam da mi komp. ne smije biti pored prozora (otvorenog), ako je vani npr. -3°C, za sada je sve ok, kada je vani oko 15°C. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
hmm, nece ti se kondenzirati vlaga na komponentama, osim ako ti komponente nisu hladnije od okolnog zraka. To se npr. desava kada koristis peltierov clanak za hladjenje (ili neku drugu metodu super-hladjenja), ali ne i kod obicnog zracnog, niti vodenog hladjenja. Nemas straha, samo neka dise kod otvorenog prozora, makar i na -50 ![]() uzivaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
|
Hm, mislio sam da je tako, no opet nema mi neke logike, na komp. dolazi full hladan zrak, a komponente se griju,... Nadam se da je tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
A ako nece biti tvojih postova i mi cemo znati odgovor iz prakse...:burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Ima neka shema oko rosišta. Ovisi o temperaturi i relativnoj vlažnosti zraka. Uglavnom ako je vlaga visoka i mala razlika u temperaturi izaziva vlaženje ali s obzirom da je tebi komp topliji od ulaznog ladnog zraka,nema šamse da će doć do rošenja. Jedino ako ti doma nemaš parnu kupelj i geotermalni izvor ispod tepiha. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kenova
|
meni je fora sto oko peltiera neki postave masni grijac protiv kondenzacije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
A gle ako imaš jaki pelti na procu koji se i ne grije baš onda postoji mogućnost da sepojavi kondenzacija sa stražnje strane matične. To sam ja dobival sa Celeronom i peltijem od 75W kad komp nije pio pod parom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Nece ti s enis kondenzirati jer ti zrak mora uc u sobu koja je toplija i tu se zrak zagrije, pa ti ude u komp.Nema sanse osim ak ga ne drzis na balkonu cijeli dan i onda ga uneses nutra i upalis.SPRZ!! ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
Pa to i je fora, ovo ti je kao da je na balkonu, zaštičen je od kiše, snjega ..., ali je odmah do prozora, dakle, tamo je upaljen i ugašen ! Zato sam i pitao, komp. će tako stajati, i sada npr. ugašen je, a vani je -3°C, upalim ga, i bye bye, to sam i mislio .. Hm, nema veze ni da zatvorim bočnu stranicu dok je ugašen, jel tako ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Kova ako mislis zracno hladiti nema problema. A ali ako hoces sa pelt. (kao sto si vec rekao da bi ti to bila opcija kod vodenod hladjenja) moglo bi doci do problema. Ja sam vec smislio kako to rjesiti. Izmedju vodenog bloka i cold-plate-a sve ispunis bijelim silikonskim kitom (ne mislim na onu kitu ![]()
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|