Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2006., 19:31   #1
zole052
Premium
Moj komp

zole052's Avatar

Datum registracije: May 2006
leadtek gforce 6600 bez ventilatora?

imam doticnu graficku i "problem" je u ventilatoru...s vremenom postaje sve glasniji (nije do prasine)...

e sada ja bi probao iskljuciti ventilator zato sto stvarno nemam para za trositi na neki novi i tisi...

pitanje je da li bi kartica izdrzala u radu bez ventilatora (kuciste mi ima dobrar protok zraka) ?

ako se kartica pregrije oce li jednostavno poceti bacati artefakte ili ce mi se ugasiti komp ili ce krepati graficka... to bi me tek skupo stajalo, hehe
zole052 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2006., 19:41   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor zole052 Pregled postova
imam doticnu graficku i "problem" je u ventilatoru...s vremenom postaje sve glasniji (nije do prasine)...
Hihi Leadtek sindrom... I meni je itekako poznat...

Dobro rješeno hlađenje u smislu odvodnje topline ali ventići su smeće, traju izgleda točno kolko i garancija...

Citiraj:
e sada ja bi probao iskljuciti ventilator zato sto stvarno nemam para za trositi na neki novi i tisi...
Probati?

Do or do not do, there is no try... (Yoda)

Citiraj:
pitanje je da li bi kartica izdrzala u radu bez ventilatora (kuciste mi ima dobrar protok zraka) ?
Nije pametno... : nono :

Vjerojatno nebi izgorila odma ali svakako nije pametno to napraviti ako baš nećeš investirati u drugi vent ni kune onda ćeš morati ili trpiti ili nešto drugo napraviti da direktno na nju puše, sam propuh kroz kantu teško da će bit dosta ma kakav on bio osim ako nemaš stvarno neko ekstremno kućište ali nekako sumnjam da bi u tom slučaju imao 6600 u njemu...

Na tvom mjestu bi ipak kupi neki hladnjak ili barem nekako neki vent od 80mm gore stavio da puše u nju...

Citiraj:
ako se kartica pregrije oce li jednostavno poceti bacati artefakte ili ce mi se ugasiti komp ili ce krepati graficka... to bi me tek skupo stajalo, hehe
Bilo što od ovoga se može desiti...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2006., 19:46   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Probaj ako se da odšarafiti onaj lim, tako da vidiš rebra na bazi cooler-a. I onda pokušati staviti neki 80mm vent nekako na tu bazu, jer bez njega grafa sa stock kulerom neće moći normalno funkcionirati.
Staro 26.11.2006., 02:30   #4
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
malo ti je prozujao vent,nista strasno desava se to cesto.Radje skini ovaj i nakarikaj gore neki 80 mm vent i problem rijesen,bolje tako napravi nego da skines vent i da ju tako ostavis jer nece ti pomoci ni prozracno kuciste,tako da ipak je bolja ova opcija da stavis neki drugi vent na grafu

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2006., 12:21   #5
smoks1
Guest
Moj komp

smoks1's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
ili to ili dat 160 kn za VF700,nema ti druge...
dok,ja sam Ladtek 7600GT Extreme jedno vrijeme skinuo onaj lim (tako da se vide rebra) nabio gore 80mm silent vent (15 dB) na 1700 okretaja i graf je bila daleko hladija nego sa orginal ventom...
smoks1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2006., 14:54   #6
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A jel ima ko kakvu ideju kak da 80mm nakeljim na bazu, ona izgleda ovako (klik). Kružnog je oblika pa malo teže ju je spovezat špagom (probavao), ajd puknite koju ideju. Probavo sam smanjivat okretaje al onda ode temp dosta gore, a na ful zuji nenormalno, najglasniji vent u kučištu.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2006., 15:03   #7
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
kupi neki dobar 80mm vent i zalijepi ga na ove debele finove od coolera...negdje mora imat okvir od venta kontakt-povrsinu sa finovima...uzmes superljepilo i zaljepis

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2006., 15:13   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
pa zaljepi ga sa sekundarnim na ta rebra

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 22:53   #9
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Evo pošto nisam vičan radit s ljepilom, zato su mi se gumice za zimnicu činile kao bolje rješenje

Zašarafio sam dva suprotna šarafa po dijagonali na vent, a gumice provuko ispod ovih plastičnih držača (kak se to već zove)

i onda samo gumice navukao preko šarafa. Vent je na 5V i budem vidio temprature kako se ponašaju po potrebi će ić na 7V.
Staro 01.12.2006., 23:20   #10
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

cini se ok. dobro drzi? problem je sto bi te gumice mogle lako puknut ako su napete i grafa se malo jace zagrije...

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2006., 23:46   #11
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor Ph03n1x Pregled postova
cini se ok. dobro drzi? problem je sto bi te gumice mogle lako puknut ako su napete i grafa se malo jace zagrije...
Da dobro drži, nije jako napeto, srednje napeto bi rekao, mislim da neće puknut, ak pukne probat ću sa nekim elastičnim žićicama
Staro 02.12.2006., 00:00   #12
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam vlasnik jedne 7300gt od leadteka (citaj isti hladnjak). NIje stara, ali zuji. Nije ni da zuji nego je glasna postala. Uglavnom pokusao sam ju stisati preko riva tunera. I na kolko god postotaka da stavim vent se totalno zaustavi. Pa reko dobro u 3D se opet pokrene i mislio sam ajde de. Ali nakon nekog vremena ( nije proso ni sat) dobio sam crnu sliku na oba monitora (imam dva). Tako da je nakon gasenja kompa i hladjenja sve opet proradilo. Nije mi jasno zasto se nemoze samo spustiti broj okretaja postojecek preko rive. Uglavnom morat cu i ja nesto da probam jer nemam para za neko normalno hladjenje.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 00:41   #13
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

izvedi to na slican nacin kao tutix. kupi neki tisi 80mm vent i nekak ga pricvrsti za blok (ljepilom, sarafima, zicom...bilo kak...) i to ti je to

Staro 02.12.2006., 22:36   #14
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Ovaj evo temperatura je 48 °C u idle-u, bila je prije 52 °C, u full loadu 62/63, bila je oko 66 °C, to je na 5V, nije neka reza ali je zato tišina nenad***iva
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno