![]() |
leadtek gforce 6600 bez ventilatora?
imam doticnu graficku i "problem" je u ventilatoru...s vremenom postaje sve glasniji (nije do prasine)...
e sada ja bi probao iskljuciti ventilator zato sto stvarno nemam para za trositi na neki novi i tisi... pitanje je da li bi kartica izdrzala u radu bez ventilatora (kuciste mi ima dobrar protok zraka) ? ako se kartica pregrije oce li jednostavno poceti bacati artefakte ili ce mi se ugasiti komp ili ce krepati graficka... to bi me tek skupo stajalo, hehe |
Citiraj:
Dobro rješeno hlađenje u smislu odvodnje topline ali ventići su smeće, traju izgleda točno kolko i garancija... ;) Citiraj:
Do or do not do, there is no try... (Yoda) :D :D Citiraj:
Vjerojatno nebi izgorila odma ali svakako nije pametno to napraviti ako baš nećeš investirati u drugi vent ni kune onda ćeš morati ili trpiti ili nešto drugo napraviti da direktno na nju puše, sam propuh kroz kantu teško da će bit dosta ma kakav on bio osim ako nemaš stvarno neko ekstremno kućište ali nekako sumnjam da bi u tom slučaju imao 6600 u njemu... :D Na tvom mjestu bi ipak kupi neki hladnjak ili barem nekako neki vent od 80mm gore stavio da puše u nju... Citiraj:
|
Probaj ako se da odšarafiti onaj lim, tako da vidiš rebra na bazi cooler-a. I onda pokušati staviti neki 80mm vent nekako na tu bazu, jer bez njega grafa sa stock kulerom neće moći normalno funkcionirati.
|
malo ti je prozujao vent,nista strasno desava se to cesto.Radje skini ovaj i nakarikaj gore neki 80 mm vent i problem rijesen,bolje tako napravi nego da skines vent i da ju tako ostavis jer nece ti pomoci ni prozracno kuciste,tako da ipak je bolja ova opcija da stavis neki drugi vent na grafu :D
|
ili to ili dat 160 kn za VF700,nema ti druge...
dok,ja sam Ladtek 7600GT Extreme jedno vrijeme skinuo onaj lim (tako da se vide rebra) nabio gore 80mm silent vent (15 dB) na 1700 okretaja i graf je bila daleko hladija nego sa orginal ventom... |
A jel ima ko kakvu ideju kak da 80mm nakeljim na bazu, ona izgleda ovako (klik). Kružnog je oblika pa malo teže ju je spovezat špagom (probavao), ajd puknite koju ideju. Probavo sam smanjivat okretaje al onda ode temp dosta gore, a na ful zuji nenormalno, najglasniji vent u kučištu.
|
kupi neki dobar 80mm vent i zalijepi ga na ove debele finove od coolera...negdje mora imat okvir od venta kontakt-povrsinu sa finovima...uzmes superljepilo i zaljepis
|
pa zaljepi ga sa sekundarnim na ta rebra :)
|
Evo pošto nisam vičan radit s ljepilom, zato su mi se gumice za zimnicu činile kao bolje rješenje
http://www.imagesforme.com/thumbs/286DSC00016.JPG Zašarafio sam dva suprotna šarafa po dijagonali na vent, a gumice provuko ispod ovih plastičnih držača (kak se to već zove) http://www.imagesforme.com/thumbs/5490DSC00018.JPG i onda samo gumice navukao preko šarafa. Vent je na 5V i budem vidio temprature kako se ponašaju po potrebi će ić na 7V. |
cini se ok. dobro drzi? problem je sto bi te gumice mogle lako puknut ako su napete i grafa se malo jace zagrije...
|
Citiraj:
|
Ja sam vlasnik jedne 7300gt od leadteka (citaj isti hladnjak). NIje stara, ali zuji. Nije ni da zuji nego je glasna postala. Uglavnom pokusao sam ju stisati preko riva tunera. I na kolko god postotaka da stavim vent se totalno zaustavi. Pa reko dobro u 3D se opet pokrene i mislio sam ajde de. Ali nakon nekog vremena ( nije proso ni sat) dobio sam crnu sliku na oba monitora (imam dva). Tako da je nakon gasenja kompa i hladjenja sve opet proradilo. Nije mi jasno zasto se nemoze samo spustiti broj okretaja postojecek preko rive. Uglavnom morat cu i ja nesto da probam jer nemam para za neko normalno hladjenje.
|
izvedi to na slican nacin kao tutix. kupi neki tisi 80mm vent i nekak ga pricvrsti za blok (ljepilom, sarafima, zicom...bilo kak...) i to ti je to
|
Ovaj evo temperatura je 48 °C u idle-u, bila je prije 52 °C, u full loadu 62/63, bila je oko 66 °C, to je na 5V, nije neka reza ali je zato tišina nenad***iva ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31. |