|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
X2 4200+ ili 4400+
Sastavio sam komp prije skoro godinu dana i već sam počeo razmišljati o prelasku na Core 2 Duo. Međutim vidio sam da i Intel i AMD 2008. misle opet mijenjati socket, pa mislim da bi ipak bilo bolje pričekat. Da bi olakšao čekanje mislim za sad nadograditi procesor pa vas pitam koji bi mi od ovo dvoje u subjectu bio bolji. Razlika u cijeni od 200 kn nije nesto velika s tim da 4400+ ima veći cache ali mene interesira koji se bolje clocka i kolike su razlike zbog većeg cachea. Postoje li stepping o kojem moram vodit racuna? Možda Opteron 165 ide bolje pa bi mi se i veća razlika u cijeni isplatila? Molim vas za savjet. Zadnje izmijenjeno od: frankof. 16.11.2006. u 14:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Bolji ti je 4400+ ako ima dobar stepping, a 4200+ se lakse kloka, tak da skoro svaki ide dosta.. Sto se tice 4400+ steppinga.. CCBWE 0609 DPMW ide lose, taj steping imam i jedva navuce 2.6GHz na 1.5V Najbolje je da pitas koji je stepping pa da provjeris na webu koliko ide ako se odlucis za 4400+ Mislim da ti je cak jednostavnije uzet 4200+ jel su vece vjerojatnosti da ce se bolje klokat, a veca cash memorija ti nece nista znacit ako imas losijeg clockera nasprem veceg takta 4200+ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Da li je velika razlika u performansama između 1mb i 2mb cache-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
nije toliko koliko sugerira sama razlika od 100% ali u zahtjevnijim zadacama se osjeti . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Varaš se, ima već dosta igara koje rade na obje jezgre. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako su ti igre bitne onda ćeš puno više dobiti promjenom grafičke nego procesora.Ostaviš li sve kako imaš i taj svoj procesor ako zamajeniš sa nekim dvojezgrenim razliku gotovo da nećeš ni primjetiti u današnjnjim igrama.Naravno još 1 gb memorije nebi bilo loše dodati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mislim uzet X2 4200+ jer se memorija jako loše clocka. Ide najviše do 413 MHz pa mi treba malo veći množitelj kod procesora. 4400+ je neznačajno skuplji a nisam bio siguran koji je bolji clocker i koliko taj dodatni Mb cachea znači pa sam zato postavio pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Kod clockanja na žalost treba voditi računa o puno stvari. A najviše naučiš kada je više kasno. Ja sam se na primjer najviše vodio za latencijama i ova moja memorija ima stvarno nisku latenciju ali zato mi dadi problem prilikom clockanja, nisam baš slobodan prilikom izbora brzine sabirnice. Doduše procesor mi i nije baš jako dobar clocker (najviše sam ga uspio pogurati do 2600 MHz) pa me onda i ne smeta toliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
hej ali iskreno nema momentalno neke potrebe ocati dvojegrene procesore,dobitci nisu veliki,a ti procesori su i ovako dovoljno brzi za sve što baciš na njih,jedini razlog koji mi pada napamet je zbog samog sporta u ocanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Na kraju sam kupio Opteron 165 jer sam ga našao za 1476 kn, što je čak jeftinije i od 4200+. Izgleda da je bio zadnji u hg spotu jer je nestao sa cijenika. Inače jučer sam ga gledao i bio je oko 2150 kn pa su mu valjda spustili cijenu kako je ostao još taj jedan ![]() Ovo sam tek sad vidio tvoj odgovor: Isplati ih se ocati zbog programa koji nisu pisani za više jezgri. Doduše ne mislim ga sad nešto bezobrazno podignut. Mislim da će za početak bit dovoljno 2.2 a kasnije će mo vidjet. Zadnje izmijenjeno od: frankof. 17.11.2006. u 16:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|