Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2003., 13:02   #31
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
ovo su muke.
pazi sad ovo.

unistaliram usb drivere i skener drivere. resetiram komp. i driveri se učitavaju (oni svi hubovi i sl) osim usb 2.0 controller. kaže da za njega ne može nać drivere, nego da ja učitao obični usb controller (u device man. "UNIVERSAL SERIAL BUS (USB) CONTROLLER). i da je taj driver pisan za win95 pa da može bit problema. Dobro ništa. Kad vidim ono, otvori se onaj balončić i u njemu piše "Hi-Speed USB Device Attached To non Hi-Speed device" (tako nešto). Dalje, pošto svaki put skener driver iz traya provjerava da li je skener ukopčan tako i ovaj put. I ovaj put proradilo .

Problem je što sad u biti radi na USB 1.1, tj. ne iskorištava punu brzinu. A i u device manageru mi je upitnik (onaj žuti) na tom USB controlleru. sad me strah opet nešto dirati, jer ipak i ovako radi.
elvis je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2003., 13:50   #32
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by elvis385
ovo su muke.
pazi sad ovo.

unistaliram usb drivere i skener drivere. resetiram komp. i driveri se učitavaju (oni svi hubovi i sl) osim usb 2.0 controller. kaže da za njega ne može nać drivere, nego da ja učitao obični usb controller (u device man. "UNIVERSAL SERIAL BUS (USB) CONTROLLER). i da je taj driver pisan za win95 pa da može bit problema. Dobro ništa. Kad vidim ono, otvori se onaj balončić i u njemu piše "Hi-Speed USB Device Attached To non Hi-Speed device" (tako nešto). Dalje, pošto svaki put skener driver iz traya provjerava da li je skener ukopčan tako i ovaj put. I ovaj put proradilo .

Problem je što sad u biti radi na USB 1.1, tj. ne iskorištava punu brzinu. A i u device manageru mi je upitnik (onaj žuti) na tom USB controlleru. sad me strah opet nešto dirati, jer ipak i ovako radi.
On to tebe onak lagano....kak se neni čini
Ja sam jedamput na KT400 spajao hd /usb2/,pita WIN da instalira drivere-ne,na taj žuti upitnik poslje-update driver-na CD od matične-USB2 i sve ok...

Samo mi se u BIOS-u uklučivanje USB2 nalazilo na malo čudnom mjestu..
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2003., 19:46   #33
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
On to tebe onak lagano....kak se neni čini
Ja sam jedamput na KT400 spajao hd /usb2/,pita WIN da instalira drivere-ne,na taj žuti upitnik poslje-update driver-na CD od matične-USB2 i sve ok...

Samo mi se u BIOS-u uklučivanje USB2 nalazilo na malo čudnom mjestu..
ma sad radi nekako, ali nisam zadovoljan (ipak ne iskorištava full mogućnosti). sa usb 1.1 radi (ali vidiš kako), a sa usb nikako, tj. komp. skuži da sam nešto spojio, ali ne zna što.
Staro 15.08.2003., 00:21   #34
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
ma sad radi nekako, ali nisam zadovoljan (ipak ne iskorištava full mogućnosti). sa usb 1.1 radi (ali vidiš kako), a sa usb nikako, tj. komp. skuži da sam nešto spojio, ali ne zna što.
a da ti nisi u win postavio da je usb2.0 a u biosu da je samo 1.1...naime u biosu ti mora biti opcija da ti je usb 1.1/2.0 a ne samo usb ili samo usb 1.1 ... mozda ti je u tome spika..igraj se s time..
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2003., 20:46   #35
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
a da ti nisi u win postavio da je usb2.0 a u biosu da je samo 1.1...naime u biosu ti mora biti opcija da ti je usb 1.1/2.0 a ne samo usb ili samo usb 1.1 ... mozda ti je u tome spika..igraj se s time..
ne, nema te opcije u biosu!
Staro 17.08.2003., 22:20   #36
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
ne, nema te opcije u biosu!
Kod mene na KT400 ima posebno u BIOS-u za uljučiti USB2.
Dakle-ne tamo gdje piše da li hoćeš uključiti 1-2 ili 3-4 ili sve nego u skroz drugoj "kućici"

Dakle gornja desno na BIOS ekranu,tamo gdje su opcije CPU-a FSB-a,množitelja itd

Tamo su mi opcije za RAID/SATA,FireWire,USB2...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2003., 22:30   #37
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Kod mene na KT400 ima posebno u BIOS-u za uljučiti USB2.
Dakle-ne tamo gdje piše da li hoćeš uključiti 1-2 ili 3-4 ili sve nego u skroz drugoj "kućici"

Dakle gornja desno na BIOS ekranu,tamo gdje su opcije CPU-a FSB-a,množitelja itd

Tamo su mi opcije za RAID/SATA,FireWire,USB2...
nema toga tu!

p.s. ja imam kt333
Staro 22.08.2003., 22:49   #38
Mr.Vivi
The Game Never End's!

Mr.Vivi's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
ja sam imao isti problem ali ispalo je da mi WinXP nije imao drivera za USB ali nakon što sam ih skinuo sa microsoftove stranice sve je radilo OK.
Staro 23.08.2003., 01:54   #39
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
xp bez sp1 nema usb 2.0 podrsku..ja skuzio jucer kad mi je frend dofurao usb 2.0 diskic...odmah su mi se windowsi javili da ce to raditi ali ne u fst modu nestonesto..

provjeri uy sp1 da nemas jos koji updejt pa ga skini...mozda je fora u tome...

i probak na win2k-u..meni tamo usb2.0 radi bezproblema...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na